miercuri, 11 iulie 2012

O soluţie solomonică



Laş cum îl ştim, băsescu se ascunde în spatele statisticilor. Cu alte cuvinte, vrea drept condiţie de validare prezenţa a 50% plus 1 din totalul celor înscrişi pe listele de vot, fără să se ţină cont de rezltatul Rensământului. Dar de ce să nu introducem o condiţie care să mulţumească pe toată lumea. Folosim principiul simetriei: dacă a fost ales cu "X" voturi, să fie demis cu cel puţin acelaşi număr de voturi. Ce ar putea reproşa Europa la această condiţie? Şi atunci Pulimea Sa ar trebui să lupte, nu să stimuleze absenteismul! 

PS: conferinţa lui de presă e delirantă, aceleaşi clişee, aceleaşi obsesii, aceeaşi josnicie.  

10 comentarii:

Florin spunea...

Da-l in ma-sa. Toti la vot, stampila pe DA si sa se duca....

vgeorgicas spunea...

Nu stiu daca o sa ma duc la vot. Poate ca, mai mult, da.
Daca ma duc, cu siguranta o sa votez impotriva lui base.
Dar nu cred ca va cadea. Nu se vor aduna 50%+1 dintre alegatorii inscrisi pe listele de votare.

Fluieratorul spunea...

Eu la votul asta chiar ma duc, ca sint de acord cu validarea prin prezenta. Asa ar trebui sa fie la toate votarile. Nu pot sa nu-i dau un bobirnac Basescului inainte sa plec la Germanica.

Si by the way, eu chiar sint de acord cu austeritatea, da' sa fie gindita si targetata pe scop, nu la unii se reduc pensiile si salariile, si la altii se cheltuie pe sali de sport, pirtii, piscine si alte "investitii", si pe achizitii dubioase, de 10 ori mai mult. Asta pentru ca Basescu doar zice ca-i place adevarul, uitind de el, pe cind mie imi place sa-mi aduc aminte de niste "derapaje", in numele unor principii altfel sanatoase.

Pacat ca s-a ajuns aici in tara ca simbolul dreptei sa fie Basescu, un fost comunist, cum singur se caracteriza in 2004. Un profitor al fostului regim. Acesta e un alt adevar pe care d-sa l-a cam uitat. Dar altfel ii place adevarul. Mai ales ala rastalmacit si contrafacut...

cineva spunea...

Bre fratilor, nu va demobilizati singuri! La alegerile locale s-au prezentat 56,39% din cei inscrisi pe listele electorale conform referendumului din 2002! Acum miza e infinit mai mare! Mergem la vot, nu va demobilizati singuri deoarece basistii sunt absolut disperati! E singura posibilitate de a ne recapata tara si de a o lua de sub ocupatia basista!

Anonim spunea...

LEGE nr. 406 din 10 iulie 2001 privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de sef al statului roman

EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 386 din 16 iulie 2001

Parlamentul României adopta prezenta lege.

ART. 1
(1) Prevederile prezentei legi se aplica persoanelor care au avut calitatea de şef al statului roman.
(2) Persoana care exercita funcţia de şef al statului roman beneficiazã de prevederile prezentei legi de la data încetãrii mandatului.
(3) Nu beneficiazã de prevederile prezentei legi persoana cãreia i-a încetat calitatea de şef al statului roman ca urmare a sãvârşirii unei infracţiuni pentru care a fost condamnata definitiv sau ca urmare a demiterii din funcţie prin referendum.

ART. 2
Persoanele care au avut calitatea de şef al statului roman beneficiazã pe durata vieţii de urmãtoarele drepturi: ....

http://www.monitoruljuridic.ro/act/lege-nr-406-din-10-iulie-2001-privind-acordarea-unor-drepturi-persoanelor-care-au-avut-calitatea-de-sef-al-statului-roman-emitent-parlamentul-29571.html

Anonim spunea...

lica
23:15:51, 11 Jul 2012

... Persoana care exercita funcţia de şef al statului roman beneficiazã de prevederile acestei legi de la data încetãrii mandatului (folosinta gratuita a unei locuinte de protocol, o indemnizatie lunara, paza si protectie, folosinta gratuita a unui autoturism).

Nu beneficiazã de prevederile prezentei legi persoana cãreia i-a încetat calitatea de şef al statului roman ca urmare a sãvârşirii unei infracţiuni pentru care a fost condamnata definitiv sau CA URMARE A DEMITERII DIN FUNCTIE PRIN REFERENDUM.

Dragii mei, haideti sa il ajutam pe Traian sa simta ceea ce am simtit noi cand ne- a taiat SALARIILE SI PENSIA!

http://www.cotidianul.ro/cinstitul-basescu-a-mintit-inca-din-prima-zi-de-campanie-188356/

Karakas spunea...

"... Sunt convins că românii nu sunt ostili adevărului, dar sunt ostili politicienilor necinstiţi", a spus Băsescu,

Si eu sper la fel. Traiti bine?

http://www.mediafax.ro/politic/basescu-romanii-au-o-ostilitate-fata-de-mine-obligatia-mea-este-sa-merg-in-campanie-sa-le-explic-9848133

Dan spunea...

Din pacate, solutia pe care ai propus-o a fost gandita de niste USL-isti avant le lettre in 2007 si a fost declarata neconstitutionala (Vezi decizia 147/2007)
Pana nu apare motivarea deciziei de acum, nu mai vad nicio solutie.

PS

Pun un pariu public: si dupa ce le satisfacem TOATE dorintele fanilor basisti din tara si strainatate, tot o sa ne-o traga "din toate pozitiile". Si UE, CE, PE nu va avea nicio reactie in decembrie cand Basescu o sa refuze un premier al unui USL de 60% (Nu dau mai multe procente, pentru ca se va merge pe legea din 2008, asa ca PPDD si PDL vor scoate 33%, mai multe cei din echipa lui Domnu'Dan

PPS

Se tot spune ca in 2001-2004 Nastase a asuprit presa, ca a controlat-o total. Legenda. Daca Nastase ar fi beneficiat de presa (inclusiv externa) de care are parte "cinstitul", atunci SUA nu mai avea presedinte de culoare, sau, nu se auzea de genose Merkel

cristi spunea...

@cineva - de acord. Miza e mai mare decât la locale şi în plus se poate vota oriunde. Dacă presupunem că sondajul IMAS se confirmă, atunci prezenţa va fi de aproape 80%, şi chiar dacă toţi băsiştii stau acasă rămân 9,4 mil. voturi pentru demitere, suficiente pentru validare. Şi în plus chiar mi-ar place următoarea situaţie: băsiştii stau acasă, prezenţa e puţin peste cei 9,16 mil. necesari, iar băsescu e demis cu vreo 90% din voturile exprimate. N-ar fi mişto? Cred că ar face valuri până departe un astfel de rezultat.

Anonim spunea...

Merg la vot pe 29 iulie si votez pentru demiterea presedintelui-din cauza taxei auto/de prima inmatriculare/de poluare,cum vreti sa-i spuneti.Aceasta lege m-a enervat cel mai mult in epoca Basescu.Daca raman la putere vor putea da legi in care sa-mi spuna ce masina de spalat sau frigider am voie sa-mi cumpar.
Multumesc ambasadorului american din Romania, cancelarului german si altor reprezentanti UE.Datorita lor devin propagandist amator si voi scoate toate neamurile la vot impotriva tov. Basescu.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...