miercuri, 15 februarie 2012

"Salvaţi soldatul băsescu!"



Operaţiunea "Salvaţi soldatul băsescu!" merge mai departe. Are un centru de control, are obiective clare, o strategie şi oameni, în presă şi în politică, în societatea civilă, care transmit aceleaşi mesaje. Aseară scriam despre articolul lui Andrei Cornea, din Revista "22". L-am socotit doar o măiastră limbă în cur dată Iubitului Conducător, Mare Reformator şi Machitor. Nu e doar atât. M-am convins de asta citind în RL scrierile unei fătuci, Ruxandra Paul, care are o rubrică, "Vederi din America".  

Vi se pare cunoscut? "În mod clar, la acel moment scorul era categoric în favoarea opoziţiei, sondajele de opinie fiindu-i net favorabile. Acum însă totul s-a schimbat. Preşedintele Băsescu nu numai că s-a eliberat din acel „asediu", dar a trecut la ofensivă şi este în mare avânt. Derutată de forţa atacului, opoziţia se clatină şi nu prea are inspiraţie. Până şi protestul stradal nu mai poate fi ceea ce a fost, întrucât, între timp, preşedintele Băsescu a rezolvat discret, dar fără eroare, o bună parte din cererile indignaţilor noştri: proiectul pentru legea sănătăţii a fost retras, dr. Arafat este la postul său, dl ministru Baconschi a fost pus pe liber pentru că a vorbit urât despre protestatari, premierul Boc şi-a dat demisia şi avem guvern nou... Dacă o ţine tot aşa, să nu vă miraţi când îl veţi vedea iarăşi pe Traian Băsescu deschizând şampanie în Piaţa Universităţii, ca odinioară, fără frică de huiduielile mulţimii, pentru că surprizele sale nu s-au terminat.

În tot acest timp, Traian Băsescu a făcut ceva esenţial: nu a comis erori. Felul cum a tratat problema protestatarilor a dovedit sânge rece şi calcul politic exact. Deşi în mare dificultate, nu s-a pierdut cu firea şi nu a uitat nici o clipă că suntem în an electoral. Văzând surâsul misterios cu care preşedintele Băsescu s-a întors de la Bruxelles, am ştiut că pregăteşte o mare trăsnaie şi nu m-am înşelat. Guvernul Ungureanu constituie o carte formidabilă, jucată magistral. „Jucătorul care nu se joacă şi care nu abandonează niciodată" - cum l-am caracterizat eu - sau „combinagiul politic atât de versat" - cum l-a caracterizat distinsul C.T. Popescu - nu s-a dezminţit nici de această dată.

Mai trebuie oare să spun că, în loc să ia aminte la atenţionările mele din articolul „Păcatele puterii sau de ce va pierde opoziţia alegerile", USL a făcut tot felul de erori grave? Mizând totul pe nemulţumirea populară, au constatat că nu pot realiza joncţiunea cu Piaţa Universităţii şi că nici măcar la mitingul USL domnul Ponta nu ar fi scăpat de huiduieli fără prezenţa protectoare a lui Crin Antonescu. După scandalul Geoană şi pierderea unei funcţii de prim rang în Parlament, sfada a continuat, motivul fiind pielea ursului din pădure, pentru că, în loc să se concentreze pe tematica alegerilor care bat la uşă, uslaşii se ceartă pe ciolanul din visele lor. Dacă domnul Iliescu îl numeşte „cârlan obraznic" pe domnul Antonescu, e normal ca lumea să se întrebe cât mai durează până se sparge USL."

Vă este clar de ce, subit, PDL şi Guvernul Ungureanu au un nesecat apetit de "dialog şi negociere"? La ordinul lui băsescu, se construieşte un climat minim de coabitare, pentru că nimeni nu-şi mai face iluzii că PDL ar mai putea câştiga alegerile. Poate ar fi avut şanse, dacă puteau comasa alegerile. CCR le-a dat lovitura de graţie. Aşa că de la invective, traian băsescu a trecut la "domnul preşedinte Ponta".

Acum, totul e să-l ţină pe el "politeţea". Şi să nu mai dea cu mucii în fasole. Scorpion fiind, n-o să-l ţină prea mult. Îl mănâncă pe el ceva în cur. Asta e sigur. Întrebarea este doar când o va face.

Acest efort de salvare dezvăluie însă altceva: dimensiunea incredibilă a aparatului de propagandă băsist, ca şi fondurile uriaşe de care dispune, dar mai ales minţile monstruoase din spatele lui. Nu degeaba este PDL partidul securiştilor de pripas, unii şcoliţi afară, şi nu în fosta URSS. Mai ştiţi unde a aterizat Carol Sebastian? Asta aşa, ca aducere aminte.

Cred că nu trebuie să vă mai spun că acest partid fascistoid şi adevăratul lui lider, traian băsescu, trebuie să plece cât mai repede de la butoanele puterii. Şi să fie învinşi de o manieră atât de dură, încât să dispară din viaţa politică.

4 comentarii:

db spunea...

Referitor la ultimul paragraf - ar fi minunat!

Karakas spunea...

Pai au dat "alarma" la agentii adormiti, sa se trezeasca si sa dea din gura. Dar se umplu de ridicol, cind tara nu are nici o perspectiva, sa declari viitor luminos cu PDL...care este de fapt o mare gasca de smecheri de cartier si sugacii aferenti. Ce partid e asta? Filiala FMI?

Karakas spunea...

Cred ca sunt citeva intrebari pe care politicienii ce vor conduce Romania trebuie sa le puna in discutie. Ele sunt legate de relatia tarii cu FMI, si tin de actuala constitutie a FMI. Mai poate FMI sa ajute cu adevarat tari ca Romania in actualele conditii in care entitati ca UE Euro-zone intra in blocaje financiare si intr-o spirala de descrestere ce pare greu de controlat de factorii politici si piete? Care este rolul SUA in relatia cu FMI? La ce alti actori globali ne putem astepta sa intervina in Europa, daca FMI nu reuseste? E nevoie de un nou Plan tip "Marshal"? Mai poate, mai doreste SUA sa il ofere Europei, sau s-a retras in carapace ca si inainte de a se implica in cele doua razboaie mondiale?

Va recomand sa cititi: Europe v. World

http://www.nytimes.com/2012/02/15/opinion/europe-v-world.html?_r=1&ref=global-home

ANONIMUS spunea...

Pupincuristii basisti si-au pierdut uzul ratiunii.Ma tem ca s-au sonat cu totul.Ce lovituri istete si unde dracu vad acesti, slabi cu duhul,o adevarata revenire menite sa salveze pe "Maximus Dementius Senilis"din marasmul in care se zbate?Au lansat o "Putza Bleaga"un "belfer"studios si mare diplomat,intr-o situatie executiva pentru care n-are vocatie si expertiza administrativa.Ca "generalii"facuti "la apelul de seara",incep sa controleze praful nesters de pe
sobe.Acest idiot plin de ifose se crede' miezul din dodoasca"vorba lui Badea, si deja devine cu o viteza de necrezit cu un talent extraordinar un adevarat paratraznet tuturor nemultumirilor populatiei.N-am reusit sa vad un om care sa devina odios si agasant in atat scurt timp.
Vad ca Dl Antonescu si Ponta au fost in mijlocul multimii la 24 Ianuarie si n-am auzit decat "jos Basescu".Ce au auzit domnii si doamnele care se ocupa cu inventarea unei noi realitati paralele le pot auzi doar in visurile lor erotice terminate cu "harti "sau nu .Dl Basescu este in ring,facut KO.si o voce a destinului numara.....
cand se termina ,v-a ramane cu nasul in praf.Primul Ministru si tinerii ageamii ministri par ca la gradinita in"Schpilhozen",si dau din gropi in gropi.
O adevarata apoteoza a triumfului lui Basescu .Daca mai castiga vreo batalie ca aceasta ,Rahova il paste,inpreuna cu sleahta lui de hoti.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...