joi, 9 februarie 2012

O epavă umană, în noaptea minţii ei



Am văzut în seara asta o epavă umană, un individ cu faţa buhăită, cu ochii ca nişte fante, o maşinărie întoarsă cu cheia, care repetă la nesfârşit aceleaşi sloganuri răsuflate, un nebun care se afundă tot mai mult în noaptea minţii lui.  


Discursul lui băsescu a fost la limita demenţei. Şi o sfidare a bunului-simţ. A ignorat total agenda publică. A sfidat pe toată lumea, a minţit, a împărţit iar românii în tineri buni şi bătrâni răi. Comunistul şi securistul băsescu le ţinea unor puţoi o lecţie de anti-comunism! De pe poziţia de "Eu am întotdeauna dreptate, iar ordinele se execută!" Cum să nu-ţi vină să-ţi verşi maţele? 

2 comentarii:

Karakas spunea...

Se pare ca FMI isi ajusteaza programele pe care le impune statelor dupa gradul lor de bogatie. State sarace precum Romania sunt obligate sa implementeze masuri dictate de FMI, mult mai aspre decit cele cerute de FMI altora state mai bogate. Dintr-un editorial Reuters:

"Irlandei i s-a cerut să reducă salariile angajaţilor publici cu 10% şi numărul angaţilor cu 8.000 de persoane, în timp ce Portugalia scăpat cu tăieri ale salariilor de 5% şi restrângerea personalului prin plecări naturale."

Intrebarea este: de ce au acceptat guvernantii nostri ca poporul roman sa sufere atit de mult, cind nu era necesar? De ce nu au negocviat cu FMI masuri mai blinde? Basescu tot spune ca a fost necesar, insa realitatea este ca nu era nevoie de o asemenea severitate: 25% reducere a salariilor si dat afara peste 100000 oameni din sectorul de stat.

http://www.mediafax.ro/economic/analisti-reuters-abordarea-dura-a-fmi-poate-fi-dezastruoasa-in-romania-9221604/

ANONIMUS spunea...

Am impresia ca n-are dintii de sus.Asemenea stare de prabusire psihica si somatica te sperie.Si pune ca Prim Ministru
o figura "ab catedra"un teoretician,o figura livresca,fara
expertiza in conducere executivo- administrativa cu mare viziune,un tip care a rezolvat doar probleme inguste si la ordin.Director SIE este o sinecura. De probleme se ocupa specialistii iar directorul stie atat cat are voie.Celalalt,Boc cu aceasi structura ,dar un adevarat idiot,fata de un tip "toba "de carte ,manierat si poliglot dar docil si arivist feroce.Ne-a luat dracu'cu asemenea minune si cu dementul senil in devenire.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...