miercuri, 8 februarie 2012

O însăilare îngălată: Programul de Guvernare



Prieteni, cred că m-am dus cu capul! Vă puteţi închipui că am citit "capiudopera" lu' madam Vass, numită "Program de Guvernare"? Care are nu mai puţin de 49 de pagini de platitudini, scrise într-o proză administrativă faţă de care cea a Raportului la Congresul al XIV al PCR este de-a dreptul modernistă!

Oameni buni! Ăştia mai stau la guvernare vreo şapte luni! Şi-şi propun lucruri cât pentru trei cincinale! Două sute de kilometri de autostradă în următoarele luni? Bă, sunteţi proşti?

Oricum, ce rezultă din Program este că sistemului energetic naţional i s-a pus gând rău, şi va fi privatizat fără milă, concomitent cu creşterea vioaie a preţurilor pentru consumatorii casnici.

N-am înţeles cum păstrarea foarte jos a salariilor din sectorul bugetar poate contribui la păstrarea competitivităţii. Intră sistemele publice din România în concurenţă cu acelea din China, sau Nemţia, spre pildă? Concurează pompierii lor cu pompierii noştri? Sau poştaşii, profesorii, salvatorii?

Veţi vedea, printre rânduri, multe concesii făcute UDMR, în educaţie, în administraţie, cultură. Citiţi cu atenţie capitolul 26, Politici în domeniul relaţiilor inter-etnice, unde găsiţi preţul rămânerii la guvernare a UDMR. Vedeţi disproporţia faţă de alte capitole, cum ar fi politica externă sau de apărare, pur şi simplu expediate în Program.

Acest program este o ruşine, o însăilare îngălată, o mizerie. Un alt gest de dispreţ faţă de agenda publică. Nimic din ceea ce reclamă românii nu se regăseşte în Program. Asta e! Să trăiţi bine!

2 comentarii:

casandra spunea...

Lasa, am citit si eu capodopera... Are contradictii interne copilaresti. La capitolul despre agricultura se angajeaza sa continue cu subventiile de la buget pentru agricultori, dar la capitolul fiscal-bugetar zice ca vor inlocui treptat subventiile de la buget cu fondurile UE. Si mai sunt multe tembelisme acolo. In materie de politica externa, China este tot spre finalul listei, aproape la "si altii".

Programul este penibil!
Dar are si haz. Citeam ieri si in aceasta dimineata opiniile unor naivi care sperau ca desemnarea lui MRU (spionul-sef!) va insemna, sigur!, somarea ticalosilor care si-au dus banii evazionisti prin paradisuri fiscale sa-i aduca in tara, la produs. Ca, pe baza informatiilor detinute de MRU, va scadea evaziunea si frauda fiscala si va fi bine la buget si minunat va fi poporului.
Cand, ce sa vezi?! In progrmaul de guvernare, referitor la marii rechini, sunt urmatoarele mari angajamente explicite:
1. Analiza modalitatilor de taxare a marilor averi
2. Incurajarea conformarii voluntare.

Executarea evazionistilor si alimentarea bugetului si pe seama marilor averi se mai amana, deocamdata se alimenteaza bugetul din impozitele asistatilor sociali. Guvernul doar analizeaza si incurajeaza. Cu aplauze "de elita" pasamite!

carp popescu spunea...

Anul acesta trebuie sa dea licentele de telefonie mobila pe 800, 900, 1800 si 2500 MHz pe care oricum, guvernul Boc le uitase anul trecut de venea Craciunul si noi nu stiam daca mai folosim mobilul de Revelion. Mai trebuie rezolvata listareaRomtelecom si fuziunea cu Cosmote. Scrie ceva de asta in program? Canci si vax albina! Programul este de o platitudine inspaimantatoare lipsindu-i exact lucrurile pe care trebuia sa le faca!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...