duminică, 19 februarie 2012

Dispreţul faţă de reguli şi legi



Cele două explozii de la Sighetul Marmaţiei, dincolo de tragismul lor, dincolo de suferinţele unor oameni, scot la iveală slăbiciunile statului, deprofesionalizarea funcţiei publice, lipsa de comunicare, lipsa de mijloace şi inepţia presei româneşti. Toate astea formează un amestec coroziv, care destramă o construcţie care se numeşte naţiune. 

Asta ar trebui să ocupe mintea guvernanţilor, nu toată colecţia de tâmpenii de pe agenda lor politică. Nu putem fi o societate puternică şi eficientă, dacă va continua fragmentarea ei, dacă vom tot dezvolta strategii de supravieţuire individuală, dacă nu învăţăm să lucrăm împreună şi să respectăm regulile. Regulile, aplicate riguros, salvează vieţi. Dispreţul nostru faţă de reguli şi legi ne-a adus aici. Accidentele de azi sunt în primul rând produsul dispreţului faţă de reguli. 

Să nu ne ascundem după tot felul de scuze: până nu învăţăm toţi, de la vlădică până la opincă, să respectăm regulile şi legile, nimic nu se va schimba în bine în România. Restul sunt, cum tot spun, poveşti.  

2 comentarii:

Fluieratorul spunea...

Va dati seama ca din cauza incompetentelor de tot felul si la toate nivelurile stam cu totii pe o bomba, nu? Si va dati seama ca lenea, prostia si suficienta stau la baza acestor incompetente... Si ca asta nu e numai problema statului si a guvernantilor, ci si a noastra a tuturor, a fiecaruia, pentru ca fiecare are ceva de facut aici la nivelul lui. Cum ar fi sa stie sa-si faca meseria ca lumea.

O tara de incompetenti nesimtiti, la toate nivelurile. O rusine generala. Bine-a zis cineva mai devreme: aia pe care-i mai duce capul sint la munca in strainatate. Pe-aici cauti cu lupa si-un cizmar mai de Doamne ajuta si nu gasesti...

Anonim spunea...

Miticul patron al celor care au construit instalația (gazele s-au scurs din stradă și pericolul persistă pentru tot Sighetul) trebuie arestat și slobozit din închisorile Maramureșului când 'oi zice eu.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...