vineri, 24 februarie 2012

Iar începe?



Pulimea Sa s-a cerut în Parlament, pe 7 martie, să cuvânteze despre efectul razelor de lună asupra galoşilor de gumă. Şi toată lumea a început să speculeze. Inclusiv pe marginea ideii că băsescu vrea să renunţe la mandat, în 2013, contra alegeri parlamentare şi prezidenţiale comasate, plus o Constituţie remaniată.

Lucrurile sunt mai simple: la 1 martie ar trebui să se semneze Tratatul de stabilitate Financiară, şi Pulimea Sa vrea să fie moţ acolo. Nu ştiu dacă data semnării rămâne 1 martie. Nu văd, prin presa occidentală pe care o citesc eu, cine ştie ce agitaţie pe tema asta. Probabil că data semnării e decalată câteva zile faţă de cea anunţată. Iar băsescu vine în Parlament cu Tratatul, semnat de el în numele României, pentru a forţa ratificarea. Dar pentru asta ar trebui să construiască un consens şi cu opoziţia. După linşajul mediatic orchestrat de PDL, cu articole comandate în presă şi cu afişele tembele tipărite de acelaşi partid, băsescu e atât de idiot să creadă că poate discuta cu USL?

Iar începe circul ăsta ieftin? Nu a obosit? Nu s-a plictisit? Nu mai are nicio jucărie nouă? Eu, unul, nu mai pot cu capul când aud de băsescu!  

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...