joi, 16 februarie 2012

Autopsia unei mari ticăloşii


Aveţi aici fragmente din motivarea deciziei de achitare a lui Adrian Năstase în dosarul "Mătuşa Tamara". Este autopsia unei mari ticăloşii, care compromite în primul rând DNA, şi oricum ideea de justiţie. Dosarul despre care aminteam este, de fapt, o poveste, de la un capăt la altul, în care procurorii au călcat în picioare orice puteau călca, de la drepturi constituţionale şi procesuale, până la un morman de legi.

Dacă îi mai aud pe boul de Morar, pe Pulimea Sa, pe Başchetbalistă sau pe madam Macovei indignându-se când li se spune că DNA este o poliţie politică, am să le dau peste bot cu motivarea asta de sentinţă. Au mers prea departe cu nesimţirea şi cu sfidarea la adresa noastră!

5 comentarii:

casandra spunea...

Am citit, multumesc de link. Ce surpriza sa vad documentul publicat de R.L.!

Dupa ca am citit la paginile 13-14 ca procurorii au inventat intrebari la care raspunsurile lui Boierica ar fi fost "sincere", iar Curtea constata din documentul de experiza al specialistului care a facut testarea cu poligraful ca nu a existat o concuzie de acest tip...mie mi s-a facut greata. Curtea chiar retine ca Boierica a raspuns nesincer la mai multe intrebari si ca, in finalul testarii, i s-a adus la cunostinta ca a picat testul. Ca a mintit, adica.
Cum au putut procurorii sa inventeze asa-zise rezultate ale testarii dincolo de raportul specialistului? In ce tara traim?

Constantin Gheorghe spunea...

Păi, în ţara asta! Care nu are nimic în comun, în fond, nu în formă, cu modernitatea, democraţia, europenismul, oricât de mult am urâ noi clişeele.

Ștefan A. spunea...

Rezultatul detectorului de minciuni nu este recunoscut ca proba nici macar de catre justitia USA . In tara in care a fost inventat si unde curtea suprema cu multi ani in urma a respins acest sistem ca "subiectiv si inafidabil ".
Nici macar in UE nu e recunoscut in justitie rezultatele acestui "detector" . Presupun ca avem nu doar o justitie vai de capul ei dar si o procuratura a republicii care e plina de incapabili profesionali . Nu ma mira . Ca aducere aminte , procurorul care a prezentat rechizitoriul mincinos si fals in imitatia aia de proces impotriva Ceausestilor a fost acelasi care ani de zile a anchetat fara nici un rezultat omorurile din 1989 si din "intimplare" a fost nu doar pensionat dar si avansat la gradul de general de catre presedintele Basescu . Democratie tot "originala" si dupa atitia amar de ani .

Anonim spunea...

@Stefan A.

Dar problema nu este la fiabilitatea testului cu poligraful. Problema este ca procurorii au scris in actul de acuzare chestii care nu se regasesc in raportul expertului, ba chiar sunt contrazise de raportul respectiv. si procurorii pretind ca testul poligraf le intareste acuzatiile. Citeste si tu motivatia completului de judecata.
Documentul este oferit de R.L, il gasesti la:

http://www.romanialibera.ro/usr/imagini/2012/02/16//223263-spen-sent-nr.1743-decembrie-2011-dosar-8237-1-2009.pdf


casandra

ANONIMUS spunea...

Si cel in care a fost deja condamnat Adrian Nastase sunt o gramada de tampenii si culmea ,inteligentii de procurori si de judecatori o fac in pofida zicalei care spune:"Nu vorbii despre franghie in casa spanzuratului".Pai sa nu te treaca rasul cand se stie ca la alegeri puterea a furat si a folosit de la companii de stat din bani publici ,vami,santajarea oamenilor de afaceri,lucru se v-a usor dovedi dupa ce pierd puterea.Vor face milioane de ani puscarie ,de data asta pentru adevarate delicte vinovatii portocalii.Cine ridica sabia de sabie v-a pieri.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...