vineri, 24 februarie 2012

Şi cu asta ce-am făcut?



Nu glumeam când spuneam că aş vrea să văd, în birourile celor care conduc România, de la Trei Coceni până la ultima primărie de ţară, următorul motto: "ORICE soluţie naşte noi probleme!"

Studiu de caz: un tembel, Funebriu, a introdus clasa pregătitoare. Nu am înţeles ce anume problemă a educaţiei româneşti o rezolvă această găselniţă, după tiparul: "să fim şi noi în rândul lumii!" Nu vă mai înşir toate problemele ridicate de această decizie, începând de la programă şi terminând cu dotările. Cea mai sănătoasă reacţie a avut-o Oprescu, care se întreba: "bă, voi v-aţi gândit cum fac ăia mici pipi, într-o şcoală normală? Cine-i pune pe WC?" 

Schimbarea de dragul schimbării, teoria permanentei reforme, atât de dragă "intelighenţei" de dreapta, care e incapabilă să propună altceva, evident, în afară de "anti-comunism", toate astea nasc "monştri" pe bandă rulantă. Cu această clasă pregătitoare, onor guvernul lu' Peşte a pus pe drumuri, şi pe gânduri(de ducă!) sute de mii de familii: tată, mamă, bunici, nepoţi. Nevrozează directorii de şcoli, alţi funcţionari prin administraţii, şi mai adaugă nişte cheltuieli pe lista: "azi unde dăm şperţ?"

Nu mai bine lăsam noi lucrurile aşa cum sunt? Dacă la data de 15 septembrie copilul are 6 ani împliniţi, merge la şcoală. Punct! Dacă cineva vrea să îşi dea copilul la şcoală la şapte ani, treaba lui, asta e. Ce ne deranjează? Mă îndoiesc că un copil este suficient pregătit să devină autonom la doar cinci ani. Pentru că, de fapt, asta este problema: patru ore la şcoală nu sunt patru ore la grădiniţă, sau acasă. Trebuie să se descurce singur, cu o serie de lucruri, pentru care sigur nu e pregătit. Or fi fiind şi unii cu un grad ridicat de precocitate, dar nu judecăm după excepţii, ci după medie. 

Ce am făcut, până la urmă, cu această schimbare, în afară de a demonstra, dacă mai era nevoie, imbecilitatea celor care ne guvernează? Eu, unul, nu mai înţeleg nimic din ceea ce se întâmplă în ţara asta. Guvernarea după ureche ne-a căpiat definitiv...

4 comentarii:

Logosfera.ro spunea...

In UE copii fac 9 ani de scoala inainte de liceu, noi vrem sa ne aliniem la standardele UE deci trebuie sa mai bagam o clasa in ciclul primar-gimnazial. E pre complicat sa mutam clasa a 9-a in gimnaziu asa ca facem un pregatitor pentru copii de 5 ani. Simplu.

Iar fraza cu "teoria permanentei reforme, atât de dragă "intelighenţei" de dreapta" e dementiala. Eu inteleg ca cei ce se pretind a fi de dreapta tot lupta aici pentru un stat mai mare si pagubos, dar nu trebuie sa ne uitam in gura lor si sa-i credem pe cuvant. "A rose by any other name would smell as sweet"... iar un etatist pute la fel chiar daca e de dreapta sau de stanga

Matilda spunea...

Peste ani le vom spune acestor copii : " n-ai cei 5 ani de-acasă !" :))

Dan spunea...

In borcanul ala trebuia sa fie doua muste. Sa se ... una pe alta.

ciprian teodorescu spunea...

clasa zero cum se va numi ,o sa fie chiar egala cu zero pentru saracii micuti,sau/si va fi o mare CHINUIALA.
GUVERNANTII ACTUALI MI SE PAR NISTE IMBECILI NOTORII.daca ceva merge in vest,ei cred ca trebuie sa mearga si pe-aici,doar de dragul "de-a fi in randul lumii".
dar de ce ar trebui sa ne luam noi dupa randu'lumii?

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...