joi, 16 februarie 2012

Dreptul la viaţă vs. dreptul la viaţă privată



CNA a oprit emisia Antenei 1, după difuzarea clipului care-l prezintă pe boc în curul gol. Asta e! Să fie primit! A luat-o în barbă, cu o amendă de 200.000 de lei, şi OTV. Dar ăştia din urmă sunt abonaţi la aşa ceva, şi oricum nu plătesc! 

Onoarea lui boc a fost reparată, s-ar zice. Dar ce rezolvă decizia CNA? Nimic! Sub ochii vigilenţi ai instituţiei, ocupată să apere onoarea lui băsescu şi să-i amendeze pe opozanţii lui, media electronică s-a tabloidizat în marş forţat. Până la urmă a făcut şi o victimă în "înalta societate".

Da, boc are dreptul la imagine, şi lui i-a fost încălcat acest drept. Dar vă reamintesc că în ţara în care curul lui boc devine obiect de dezbatere naţională există şi dreptul la viaţă. Tocmai ce-au murit, din cauza impotenţei, ticăloşiei, cinismului unora dintre sluşbaşii statului, incluzându-l aici şi pe boc, cu cur cu tot,  79 de români. Cum nu există şi un CNA pentru aşa ceva, nu s-a sesizat nimeni pentru că li s-a încălcat grav dreptul la viaţă. Nimeni nu va plăti pentru moartea lor. Au avut ghinion, nu-i aşa?

De aceea decizia de azi a CNA, oricât ar fi ea de legală, este ticăloasă, în esenţa ei. Antena 1 îşi va vedea liniştită de afaceri, oricum orele între care va înceta emisia nu sunt unele în care se face publicitate! Iar morţii despre care pomeneam sunt cât se poate de morţi, şi asta nu o mai poate schimba nimeni. Trăim în cea mai bună dintre lumi, nu?

PS: adevărata pedeapsă dată Antenei 1 este ridicarea licenţei firmei care organiza jocul "Bingo" duminica după amiaza. Vedeţi la ce e bun un Blejnar la casa omului? Această decizie chiar lasă un gol în visteria Antenei 1. Abia asta doare!

2 comentarii:

Karakas spunea...

Asta face parte din ticalosia sistemului. Boc a pierdut la imagine (daca mai avea ceva de pierdut), oamenii simpli isi pierd vietile.

asybaris spunea...

Sa afirmi ca au murit 79 de romani din cauza lui boc inseamna sa nu fi prea departe de logica manipulatoare a haznalei 3. Au murit niste boschetari tigani din canale si nu plang dupa ei. Mor mii de oameni in accidente auto si nu se mai scandalizeaza nimeni. Nu stiu daca primiti bani de la psd ca sa scrieti de 3 ori pe zi injuraturi, dar daca va nemultumeste ceva in viata dumneavoastra din romania e ca stati mai mult sa injurati decat sa munciti ceva. Imi pare rau pentru dumneavoastra.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...