luni, 6 februarie 2012

Cronica unei demisii aşteptate # 4


Consultări formale la Cotroceni. Minorităţile au şters putina fără să scoată un diftong despre ce s-a discutat, la fel şi UDMR. UNPR o bagă, mai cotit, p'aia cu servitul "interesului naţional." USL s-a dus în vizită cu grupul, cei trei i-au cerut preşedintelui demisia şi i-au spus nu. De fapt, liderii USL au reiterat poziţia cunoscută: alegeri anticipate, acum. Preşedintele a zis că nu, că stabilitate, că criză, că aia, că ailaltă...Dar n-a propus nimic concret, pentru că el nu discută nimicuri de astea cu uslaşii!

După cum arată lucrurile, băsescu şi-a făcut socoteli greşite. Demisia Guvernului nu rezolvă nimic, şi, ceea ce e mai grav, a generat probleme suplimentare, la care pedeleii nu s-au gândit, lucru aproape firesc, când funcţionează  doar instinctul de conservare al lui băsescu.

Sunt curios cum va decurge întâlnirea cu PDL. Partidul fierbe, ies la iveală toate frustrările şi nemulţumirile. Frunzăverde le-a dat deja glas, printr-un atac cu crampoanele în faţă la gleznele Fecioarei din Pleşcoi. Generalul Izmenelor e başca!

Acum, premier politic sau tehnocrat, el va fi tot o slugă a lui băsescu, o acţiune din seria "să-i prostim pe proşti!" Probabil că ne va anunţa numele ei în seara asta. Rămâne votul de investitură, care nu mai pare atât de sigur acum. Şi UDMR, şi minorităţile, pot face surprize neplăcute Iubitului Conducător, Mare Reformator şi Machitor.

PS: gurile rele spun că băsescu ar fi propus UDMR alegeri parlamentare în martie 2013 şi guvern cu Predoiu premier.  S-a deschis magazin de etnobotanice la Trei Coceni?

4 comentarii:

Arogantu' spunea...

Hă, hă, hă - e deschis dămuuuult !
Acum doar s-a modificat orarul de functionare ...
Deschis NON STOP !

Gheara spunea...

S-a modificat orarul,dar si ,,Meniul zilei''.Se serveste ,,VISUL UNEI NOPTI DE IARNA''.

Fluieratorul spunea...

Wow, e propus securistu' ajuns in postul in care a ajuns cind nimic nbu-l recomanda, decit probabil gradul parintilor sai in securitate si numarul mare de colegi parintesti ajunsi sus. Nu vad unde e asa de "intelectual de anvergura" baiatul asta... In afara de sefia luata pe barba n-am auzit de vreo mare realizare a sa... Deci prim ministru securist, de-al basescului de-acasa...

chien spunea...

Ba eu am auzit de o realizare a lui, el este ala cu limba moldoveneasca = "light Romanian". Cel putin eu cu asta am ramas in minte despre el, daca ma intreaba cineva si nu am Google la indemana.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...