marți, 14 februarie 2012

Să ne retragem toţi în munţi, dară!



Propaganda băsistă merge ceas! Curg articolele pe tema: "Alţii cum supravieţuiesc, şi milogii ăia care cer ajutor de la stat, nu?" Acum ne prezintă un sat "calamitat" de o sută de ani. Care este, de fapt, un sat de munte, izolat şi vara, nu doar iarna, în care locuitorii au dezvoltat strategii de supravieţuire, şi care nu are nimic în comun cu satele înzăpezite din Vrancea şi Buzău. Astea sunt sate mari, în care oamenii au devenit deja dependenţi de tehnologie. O fi rău, n-o fi rău, ăsta este sensul modernităţii. Putem să ne întoarcem în Evul Mediu, şi am rezolvat problema! Dar acu', dacă tot ne-am civilizat şi noi cât de cât, atunci să ne bucurăm de binefacerile contemporaneităţii.

Or fi fiind printre sinistraţi şi leneşi, şi beţivi, şi egoişti. Dar nu ei formează grosul, ci oamenii oneşti, care acum au fost depăşiţi de evenimente, care nu au mai putut face face singuri. Şi au apelat la un stat, care, ghinion, se află în plină descompunere. Dovada? Trebuia să avem un Centru Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, proiect de vreo 200 de milioane de dolari, de la guvern şi BM, şi un soft dedicat, de vreo 7,5 milioane de dolari. Deocamdată se folosesc porumbei călători, ştafete şi curieri călare, precum şi celulare, când ai unde le încărca, atunci când pică buleftrica.

După cum merg lucrurile, nu ne rămâne altceva de făcut decât să ne retragem în munţi, să trăim ca în evul Mediu, şi să murim fericiţi că nu mai suntem dependenţi de stat.

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...