miercuri, 15 februarie 2012

Cum, mânca-v-aş gura?



Mare solemnitate mare la Palatul Parlamentului. Ciumeţii din coaliţia guvernamentală semnau nu'ş ce acord de ratificare a Pactului de Stabilitate Financiară. Emil Boc, preşedintele PDL, a declarat că "tratatul asigura sanatatea bugetului Romaniei si consolideaza stabilitatea si cresterea economica a tarii. Emil Boc a adaugat ca tratatul va proteja tara impotriva masurilor populiste si a adaugat ca semnarea protocolului de catre Opozitie ar fi un gest de responsabilitate politica."

S-o luăm în ordine. Sănătatea bugetului României vine din sănătatea economiei româneşti. Mie nu mi se pare că am avea o economie sănătoasă, dimpotrivă, iar medicamentul fiscal n-o să-i facă bine în niciun caz. Pentru că, de obicei, medicamentul se traduce, la noi, prin noi biruri, adică otravă.

Creşterea economică nu vine doar din disciplină financiară. Au fost şi sunt destule ţări în budă economică, unde statul avea bugete echilibrate, chiar excedentare, şi nu le-a folosit la nimic. Pentru că au ajuns la echilibre prin tăieri sălbatice de cheltuieli, publice şi, împlicit, private, ceea ce a dăunat creşterii economice. Nu mai vorbesc de suferinţa socială.

În plus, nimeni nu zice că statele nu trebuie să-şi reducă datoriile publice la nivele acceptabile şi sustenabile. Problema este de viteză de reducere. Cretinismul guvernului boc şi al contabilului de la FMI, Franks, care au ţinut ca boii să reducă deficitul bugetar la sub 3% din PIB în doar doi ani a compromis începutul de recuperare de după căderea din 2009 şi 2010. Ne mai gândim la virtuţile Tratatului, da?

Chestia cu populismul m-a mişcat până la lacrimi! Păi, piticania tatei! Tot discursul tău este populist, şi adeziunea la "disciplina nemţească" este tot populism, bucişor! Este populismul soluţiilor simple: aderăm la Tratat, gata, ne-am scos! S-o crezi tu!  

Bă, băieţi! Voi, ăştia, care aţi semnat nimicul! A citit vreunul dintre voi Tratatul? Aţi înţeles ceva din el? Sau voi v-aţi făcut doar "datoria patriotică"?   

5 comentarii:

Arogantu' spunea...

Au citit pe dracu' sa-i pieptene !
Au executat intocmai si la timp ordinele borite de betivan !
Iar clovnul asta de boc - deja obisnuit cu suturi in cur - a iesit la cuvintare, c-asa stie el ca se face.
A invatat la UASCR !

Karakas spunea...

Nu mai spun nimic de Boc...e pe din-afara demult. Dar cred ca semnarea asta pe ritm de mars nemtesc nu ajuta. Romanii habar nu au ce inseamna sa ne inhamam la daravela asta. Mai multa austeritate, mai putini bani pentru dezvoltare, si, sclavia in fata colonizatorilor continua...

pacos spunea...

Anul trecut a fost un an de exceptie pentru agricultura romaneasca. Si rezultatul s-a vazut: cresterea cu 2,5% a PIB. Ca asa zice INS. Si fara Tratat. Da' si anul trecut, pe final, a inceput sa scartaie rau treaba. Inceputul de an 2012 nu e deloc incurajator, ba as zice chiar catastrofal. Si vom vedea prin aprilie rezultatele.
Vorbim iar de sanatatea economiei romanesti. Din pacate economia romaneasca NU EXISTA. Daca cresterea economica e data de agricultura, am descoperit masina timpului. Ca ne-am intors la 1900.
De unde vom scoate noi deficit zero? si, pana la urma, poate cineva sa-mi explice ce dracu e ala deficit structural?

Ken spunea...

In intelegerea mea, indatorarea inrobitoare a Ro fata de FMI este garantul zisei “stabilitati” pentru viitorii investitori. De aia MRU cere semnarea “pactului” si de catre opozitie. Cu asta se parafeaza/garanteaza ca oricine vine la putere, indiferent de orientarea doctrinara, va continua politicile dictate de FMI, BM, UE & Comp. si, prin urmare, nu va mai ramane loc pentru initiative independente. In opinia mea, asta este miezul zisei “stabilitati” de care cica au nevoie investitorii. De-acum FMI & Comp. detin parghiile de constrangere a Ro de la orice abateri de la linia neoliberala ceea ce ar preveni orice tentativa de revenire la formule social-democrate.
Fulger, poate chiar pana la alegeri si pana sa fie timp ca lumea sa se dezmeticeasca ce se intampla, profitand si de calamitatile naturale in desfasurare, va urma un val de privatizari salbatice la tot ce a mai ramas prin tara catre companii “faimoase” si la preturi de pomana. Interesul national si prioritatile romanilor vor fi suspendate/subordonate ori minimalizate in favoarea viitorilor “shareholders”. Clasica “doctrina a socului” asa cum a deszvaluit-o Naomi Klein ori Perkins in “Confesiunile unui asasin economic”(?).
Astept cu interes sa vad ce se va intampla cu Grecia...
Gata, tac, altminteri ma ia amocul si dorul de pus mana pe “pusca si cureaua lata” … Vedea-i-as spanzurati de kooaye, asa!

Toate cele bune tuturor.

ANONIMUS spunea...

Semnarea "pactului"in Romania?!Dece?Parca acesti idioti economici ar avea intentia sa-l respecte.Cate legi in Romania nu se respecta ?!Nici
Constitutia ,legea legilor,Basescu nu o respecta ci o violeaza cu temeinicie.Legi,,cutume,nici macar Codul "Bunelor Maniere".De ce ar dori sa-l respecte cu atat mai mult cu cat Institutul de Statistica scoate Dictatorului datele dorite de acest idiot .Sa fim seriosi.Si Grecia din date statistice avea o stare economica extraordinara.Credeti ca ce-i 2,?????de crestere economica sunt adevarate.In visurile erotice a conduceri.Tara e sub zapezi si Baba se pieptena.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...