vineri, 17 februarie 2012

După ţurţuri, în dulcele stil românesc






La cererea lui Sorin Oprescu, cerere îndreptăţită, credeţi-mă, mi-a trecut unul pe sub nas! pompierii au trecut la curăţirea ţurţurilor de pe clădirile înalte. Aşa se face că, la ora când e ăl mai al dracului trafic pe Calea Victoriei, apare măgăoaia, cu pompieri cu tot. Adică scara aia mobilă ultra-super-califlagelistică, tehnologizată până peste poate, cu care se intervine la zgârie-norii carpato-danubiano-pontici. Se propteşte la intersecţia cu strada George Enescu, scoate lăboanţele, se calează, şi în nacelă, demnă de braţul ăla robotizat de pe ISS, se urcă un flăcău hotărât, cu o...cazma în mână! Şi se luptă cu ţurţuroii preţ de câteva minute. Până ajunge într-un impas. Nu are poziţie să atace şi jumătatea cealaltă de clădire. Drept pentru care circul se retrage demn. Că şi mâine e o zi. Iar dacă îi pică vreunui tăntălău un ţurţuroi pe scăfârlie, asta e! Ghinion de neşansă!








5 comentarii:

K spunea...

Haha, ai naibii capitalistii astia, nu puteau sa construiasca un camion care face tumba sa poata sa dea jos turturii pe toate directiile N-S-E-V.

ciprian teodorescu spunea...

si,inca o treaba facuta cu "mult cap":am vazut flacai,cum ziceti Dvs.,cu "bratze di fero in capo di lemno",aruncand de pe niste buticuri obosite,in fond dughene cosmetizate,zapada,fara sa se uite ca mai trec si semenii lor,oamenii.
daca le spui civilizat ceva sau daca vrei sa le faci o poza in momentul "actiunii lor",se supara.
ca tot veni vorba de iarna asta,am auzit ,prin drumurile mele prin minunata noastra capitala,oameni hiperbolizand iarna:"ce jigodie mai e si iarna asta" sau "dom'le,ce nesuferita mai e si iarna asta".la vara,desigur vor spune:"e groaznic de cald,hai sa ne adapostim la umbra unui copac".pai care copac??? aaa,ala pe care l-am taiat cand a venit furtuna aia din toamna,mi-a cazut pe masina super-mega scumpa si uite ce mi-a facut copacul".deci anotimpurile au devenit o pacoste.noi suntem super-mega "pur-blanca",deloc nevinovati..

Anonim spunea...

Dar cel din poza nr. 6 nu avea si el o coada de matura, ca sa-si dea singur turturii de la geam? E foarte accesibil pentru cel din interior.

Te pomenesti ca aceea o fi fereastra ta?

Constantin Gheorghe spunea...

Bladhaund, orice bou, şi tu eşti bou, îşi poate da seama, după unghiul fotografiilor, că autorul lor nu are cum fi beneficiarul prestaţiilor pompieristice. Şi ştiu şi eu, poate nu ajunge, poate apartamentul ăla nu e locuit, poate nu îl ţine acoperişul, dacă vrea să dea zăpada. Dar boul rumegă, nu gândeşte...

Anonim spunea...

@Constantin Gheorghe, dupa cum ma asteptam, ai reactionat consistent cu ideologia ta. Pai daca trebuie sa-i faca statu' totu' - desi cetateanul acela din poza nr. 6 (asta: http://4.bp.blogspot.com/-KJ6j3UhyuI8/Tz6arcpCfZI/AAAAAAAAP9Q/IJ5lWm2Cdec/s640/IMG_4711.JPG) nu avea decat sa scoata mana pe fereastra - deci, zic, daca trebuie sa-i faca statu' totu', inclusiv sa-i dea tzurtzurii de la geam, tu ce te bagi sa dai sfaturi? Tu nu stii ca statul e infailibil si face totul ca la carte?!

Hai ca vin cu o idee si mai si, ca sa sari si mai sus: pai cetatenii aia sunt propitari? E mare sansa sa fie. Eu le-as factura servicii de curatat tzurtzuri. Ca e pe proprietatea lor. La mintea ta, pompierii sunt cei ce fac prost, nu aia care nu-si curata tzurtzurii de pe proprietatea lor.

Hai, pedaleaza acum puternic ceva cu siguranta publica.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...