vineri, 17 februarie 2012

Bordelul portocaliu şi schimbarea curvelor



Uitaţi-vă şi voi câţi miniştri ai muncii am avut din 22 decembrie 2008 până acum, adică în trei ani şi-un pic: Marian Sârbu, Gheorghe Pogea(interimar), Mihai Şeitan, Ioan Botiş, Sebastian Lăzăroiu, Sulfina Barbu, Claudia Boghicevici. Şapte, fraţilor! Adică unu la mai puţin de şase luni! Aşadar, coerenţă, viziune, strategii, alea, alea, fix pula! Şi voi vreţi ca lucrurile să meargă normal? Să se ocupe cineva de şomeri, de pensionari, de asistaţii social, de familiile în nevoi, de oamenii cu dizabilităţi? Haida-de!

Păi, cu un zănghit ca băsescu, care a schimbat douăzeci şi ceva de consilieri în vreo şapte ani, adică trei bucăţi pe an, puteau fi altfel lucrurile? Evident, nu!

Să mai numărăm: la externe trei bucăţi, la finanţe, patru bucăţi, la industrie, patru bucăţi, la transporturi, patru bucăţi, la sănătate, trei bucăţi, la educaţie, trei bucăţi, la agricultură, patru bucăţi, şi aşa mai departe, că m-am plictisit. Cum se vede, în bordelul portocaliu nici schimbarea curvelor nu aduce nimic bun.

3 comentarii:

pacos spunea...

Cu exceptia numita Sarbu, care s-a dat si el pe brazda, toti ailalti au avut acelasi far calauzitor. Aceeasi voce. Asa ca, de unde viziune, strategii s.a.?
Si peste tot s-a intamplat la fel. Rezultatele se vad si nu cred ca mai mira pe cineva.

Nu numai curvele si/sau stabilimentul; mai intai, farul!

Anonim spunea...

Citesc articolul tau si am o revelatie a la Orwell.
Ia uite ce bine ai scris-o:
Uitaţi-vă şi voi câţi miniştri ai muncii [...] Să se ocupe cineva de şomeri, de pensionari, de asistaţii social, de familiile în nevoi, de oamenii cu dizabilităţi?

Grozav, ministrii muncii se ocupa de aia care nu muncesc. Si nu se ocupa in sensul ca sa-i puna la munca, ci se ocupa in sensul ca are grija sa le vina pomana regulat, ca ei sa poata sta in continuare degeaba.

Adevarul este ca titulatura intreaga a institutiei e Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale. La prima vedere, logic ar fi sa se numeasca simplu: Ministerul Asistentei Sociale. Totusi, particula munca are si ea un rol, pentru ca titulatura care descrie cel mai bine procesul guvernat de institutia respectiva este:

Ministerul jecmanirii Muncii si distrugerii Familiei pentru pomana Asistentei Sociale.

Fluieratorul spunea...

Deh, de la un moment incolo, vor fi si mai multi fosti ministri pe la televizor. O tara de fosti ministri. De la alt moment incolo, or sa-si faca sindicat, ca militarii in rezerva, si or sa se bata pentru privilegii. Numai ca eu n-o sa mai fiu prin tara sa le platesc si astora pensiile la care n-au contribuit... Asta e.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...