vineri, 10 februarie 2012

Calm, prieteni!


Calm, prieteni! Număraţi până la zece, sau până la cât vreţi voi, respiraţi profund, aşa, fiţi zen! Nu e cazul să vă radicalizaţi peste măsură. Discursul lui Ponta este DOAR un discurs. Unul pentru export. Despre care ştiau liberalii. Doar că au crezut ei că e bine să-i arate acum o pisică lui Ponta, pentru nişte daraveli de prin Buzău. Dacă vă închipuiţi că USL este un monument de integritate şi de moralitate în politică, e cazul să vă mai gândiţi! Iar cutiile de renonţă ale lui Voiculescu au amplificat rahatul, şi l-au revărsat în valuri, că şi Voiculescu are un dinte împotriva lui Ponta.

Aveţi de ales. Puteţi presa, voi şi alţii ca voi, care nu-i mai vreţi pe băsişti la putere, pentru ruperea USL, făcându-i pe plac lui băsescu, doar pentru a vă dovedi intransigenţa şi fidelitatea pentru "cauză". Ştiu şi eu, poate că separat PSD şi PNL ar lua mai multe procente. Sau poate nu. Dar nimic nu spune că cioburile vor mai fi lipite la loc după alegeri. Vă garantează cineva că PSD nu se va alia apoi cu PDL, doar pentru a-şi plăti şi el poliţele pentru isteria anti-Ponta de ieri şi din zilele care urmează?

Sau puteţi reproşa ce e de reproşat, fără a împinge lucrurile spre ruptură. Ştiu, e greu. Societatea actuală este societatea suspiciunii. Nimeni nu mai are încredere în nimeni. Războiul româno-român, întreţinut cu metodă de băsescu, ne-a adus pe toţi în pragul nebuniei. Ne-a radicalizat iraţional. Nu mai vrem schimbarea puterii, vrem distrugerea ei. Nu e cazul într-o democraţie.

Ştiu că numirea lui Muţunache în fruntea Guvernului a dus isteria publică la noi cote. Pentru că, fără a fi o nouă Securitate, serviciile secrete româneşti s-au implicat prea mult în viaţa politică, şi, din păcate, cum băsescu le-a căutat în coarne, au ieşit până şi din ipocrita lor neutralitate, amestecându-se pe faţă în lupta politică.

Dar Muţunache nu e de capul lui, are şi el nişte limite, pe care nu le poate trece. Nu ascultă doar de băsescu. Poate că i-a fost impus lui băsescu, tocmai pentru a calma jocul şi a asigura o desfăşurare cât de cât corectă a alegerilor din acest an, pentru a preveni abuzurile puterii, ce pot duce la o explozie socială necontrolată. Nimeni nu vrea un scenariu de tip egiptean într-o ţară NATO şi UE. Poate asta a vrut să spună Ponta în discursul lui: sunteţi corecţi faţă de noi, perfect! Dialogăm, facem a alternanţă normală la guvernare, cu elementele de continuitate cerute de cele două apartenenţe.

Ştiu, furia vindicativă dă bine la public, poate aduce şi nişte voturi. Dar nu face bine sănătăţii democratice a ţării. Şi nici nu se pupă cu valorile europene şi cu principiile bunei guvernări. Există abordări strategice, abordări tactice, şi săritul din baie. Ieri liberalii şi Crin Antonescu au sărit din baie. Degeaba!

Zen, prieteni, zen!

A, şi încă ceva: calm ar trebui să stea şi Muţunache. Dacă vrea să nu termine aventura asta cu un fiasco total, ar fi cazul să nu toarne gaz peste foc şi să nu-şi picteze târtiţa în portocaliu!

8 comentarii:

atreides spunea...

Calm, intr-adevar. Nimeni nu isi doreste spargerea USL, singura sansa de a scapa de basisti. Hai sa zicem ca discursul lui Ponta a fost o gafa si atat (a facut si Crin ceva gafe de la infiintarea USL incoace, deci putem zice ca suntem chit) si sa mergem inainte.

Arogantu' spunea...

N-o fi Mutunache vreun geniu, dar nici chiar atit de dobitoc nu-l cred !
Problema lui este ca pleaca - din start - cu o tona de portocale de Cotroceni legate de git si nu prea stie cum sa scape de ele !

Anonim spunea...

Nici un calm și nici un zen!
Ceea ce a făcut Ponta se numește ordinărie, pur și simplu.
Așa că achtung!
Anonymus Magnus

chien spunea...

"Vă garantează cineva că PSD nu se va alia apoi cu PDL, doar pentru a-şi plăti şi el poliţele pentru isteria anti-Ponta de ieri şi din zilele care urmează?"

De cand o alianta cu PDL se face pentru o tzafna de cateva zile? Daca asta e ideea, ca PSD vrea afara ca sa se alieze cu PDL la guvernare, atunci poate sa gaseasca pretexte mai inteligente. Sau daca motivul chiar e tzafna si plata de polite de moment, atunci chiar e grav. Nu pentru ei, ci pentru noi, care asteptam ca prostii de la opozitie un pic mai multa cinste in politica.
In rest, eu nu asteptam un discurs cu spume la gura de la Ponta si in continuare cred ca furtuna e mai mare decat merita si ca o sa treaca.

Shadow spunea...

@Dle Gheorghe

pana mai ieri spuneati ca la pnl discursul lui ponta era cunoscut. Nu era ati vazut azi. Faptul ca psd foloseste pnl sa ajunga la putere chiar si intr-o alianta exact cum a facut pdl nu poate sa incalzeasca. Spuneti ca liberalii au sarit din baie. Macar daca ar fi sarit "cu cap" si le-ar servi de lectie. Chiar si in alianta cu pnl nimeni nu poate opri psd-ul sa refaca alianta cu pdl dupa alegeri si tot nimeni nu ii poate opri pe pnl-isti sa o faca.
Cand Alianta deci pleaca de la "premize false" si fiecare participant al ei incearca "sa-l faca" pe celalalt in stilul romanesc ceea ce va rezulta nu va reprezenta nici atunci ceea ce romanii au ales.

Deci ori se stabilesc "valorile tactice" sau "valorile strategice" impreuna ori fiecare isi elaboreaza separat "valorile" si moare pe "mana proprie". Daca pnl-istii lui antonescu va faceau acelasi "pocinog" cunoscand pozitia dvs din articolele pe care le-ati mai scris azi ar fi fost foarte bine "incondeiati".
Asta inseamna insa "dublu standard". Si nu este o abordare nici democrata, nici europeana si cu atat mai putin tine de o "buna guvernare".

Atsept sa ajunga dl ponta "cumnat" cu dl paleologu. Asa va putea spune ca acopera toata "aria politica".

Karakas spunea...

Da, problema este ca mesaje venite de la virf, si care sunt preluate prin diverse surse media, sunt pure manipulari, daca nu minciuni. De exemplu, apare o stire ca in Romania sunt mult mai multe locuri de munca vacante, ceea ce induce ideea ca in urma "reformelor", economia se relanseaza. Cel neavizat trece repede de numarul infim de joburi "noi" (7.380, cu 1200 mai mult decit saptamina preedenta). Asa cum se trece cu vederea ca nimeni nu verifica daca aceste joburi sunt inr-adevar disponibile si reale, stiind faptul ca multe agentii de plasament "arunca" joburi care nu (mai) exista.

De fapt, asta este o manipulare clasica in capitalism. Orice guvern prins in menghina crizei, cauta supape de evacuare, de data asta psihologice. Probabil, asta a fost si reasonul pentru care a fost numit seful SIE ca PM, in consultare cu "partenerii" externi, care, stiind saracia din Romania, se tem de explozii sociale.

Realitatea este ca Romania nu are cum sa "livreze" mai multa bunastare, atita timp cit urmeaza tipul de ideologie neo-liberala, preluata din mers de Basescu & Co, care ar vrea sa conduca tara ca o corporatie. Ori, tarile nu pot fi conduse ca o corporatie.

http://www.mediafax.ro/social/numarul-locurilor-de-munca-vacante-in-crestere-in-ce-domenii-iti-poti-gasi-un-job-9224039/

Anonim spunea...

MAREA DECONSPIRARE continua !

Din acest serial de prost-gust pt. poporul amarastean ,ieri s-a consumat al n-spelea episod !Cand voiam sa-l capacim pe marinel ,hop seful mafiei personale nastasiene defecteaza ,cand sa-i dam castane chiorului ,hop geoana se da-n s.p.a .u' ma-sii cu vantu'(la ordin ,of course) ,cand una ...,hop diaconescu la tradatori ,cand alta, hop victorila pontulache (viitor cumnat al abramburelului portocal ce vrea sa-i marleasca o eventuala (alta-sau aceeasi?)fiica lu' Sarbu cu sustinerea pt. 'domnule prim-ministru desemnat',nemaivorbind de bloagarii (vezi a.badin )care sar -din motive stranii pt. mine -in barca uischioasa!
Cum adeca "a fost un discurs pt. export" ???Pai sa-l fi cetit la Brucseles in parlamentul ioropean ,cum adeca "mutunache nu e de capul lui ,..nu asculta doar de basescu" ?Dar de cine ? De "ordonante externe" /De la alte -state-structuri-organisme-NEROMANESTI ?????

UUUUU!Tare ,sau ce?!

Stiu ,furia vindicativa a facut o gramada de lucruri benefice pt. Romanica in ultima luna (Arafat back ,baconscki out ,boc out ,base cu perfuzii-n-cap ,udrea muie s.a.m.d.) lucruri ce chiar fac bine democratiei de pe la noi ,dar NICI valorile ioropene ,dialogul ,principiili bunei guvernari ,abordari strategice chiar N-AU avut niciun efect cu hotii astia ,si-n special cu Machi !!!

Deci ,toti astia care nu suntem "acoperiti" ,sa zicem Ben-zen in sticle ,si-o bricheta Ronson cu protectie la vant !!!

Despre dialog si strategii ioropenizate si sarituri din copaie ,sa-i lasam pe demascatii basisti sa vorobeasca ;noi avem un singur tel :JOS BASINOSU' !!!
ALEGERI ANTICIPATE !!! HOTII LA PUSCARIE !!!

ANONIMUS spunea...

Dle, Antonescu a spus clar ca nu s-a intamplat nimic.Noi ne-am enervat,si o gramada de persoane care n-au nevoie de asemenea discurs.Putea sa spuna orice ,dar tonul face muzica.Dl Machiaveli redivivus,ar face bine sa se controleze.Dl Geoana si-a dat examenul,nu mai avem nevoie de unul care din contra in loc sa fie prostanac,este atat de subtil ca scapa la 99%din romani.Ca Reprezentantii
Serviciilor ar avea intentii bune,este peste poate.
Niste intriganti si oportunisti care sunt urmasii,
securistilor din tata'n fiu,alesi si acceptati asa.
Mutunache n-are treaba cu SIE,mai mult decat biroul.Asta a fost si este o marioneta a lui Basescu.Poti sa-l cauti de "cojones" cu microscopul
si nu gasesti nimic.binenteles ca ar fi rau sa nu fie bine.Dar cine o face.?!Pana acum puterea era obraznica si guraliva pana la Dumnezeu.Acum observa virtutiile dialogului,buna intelegere,binele public etc...Nesimtiti dracului.
Cat credeti ca fac pauza pana reincep sa fure?
O slabiciune si suntem terminati!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...