luni, 13 februarie 2012

Merkozysmul, noul fascism european


Cum era de aşteptat, Parlamentul Greciei a aprobat un plan de austeritate, încercat pentru prima oară pe pielea românilor, care NU va rezolva nimic, în afară de a băga economia ţării şi mai mult în rahat. Este al treilea plan de austeritate, în trei ani, şi Greciei, în loc să-i scadă datoriile şi să-i meargă economia, îi merge din rău în mai rău. Dar pentru o lume compusă din cretini precum Jeffrey Franks, care, apropo, a schimbat foaia şi comandă fără jenă Guvernului ce să facă, şi-i dă ultimatumuri, realitatea nu mai contează. Şi nici faptul că reţetele impuse ţărilor aflate în dificultate nu funcţionează, şi produc efecte contrare. Ce contează este egoul lor, dorinţa de a avea întotdeauna dreptate. Chiar şi atunci când nu au.


Ce este şocant în tot acest vârtej de nebunie ţine de democraţie. Care democraţie este prima victimă a cretinismului contabil, care ţine loc de gândire politică şi economică, într-o lume care şi-a pierdut busola morală. Ei bine, deputaţii greci, de stânga şi de dreapta, care au votat împotriva distrugerii naţiunii lor(pentru că asta se va întâmpla, până la urmă, în Grecia), au fost daţi afară din partidele lor. 

Păi, prieteni, asta este dictatură! În numele "solidarităţii" şi "proiectului comun", al "Europei unite". Un continent care are sinuciderea în ADN! Grecia este călcată în picioare, pentru a da un exemplu celorlalţi, care vor avea proasta idee să se opună merkozysmului, care se profilează a fi noul fascism european. 



Împotriva Greciei şi grecilor s-a purtat şi se poartă un război mediatic, care i-a făcut pe greci odioşi în ochii occidentalilor, pentru a nu se solidariza cu ei. Este exact acelaşi război mediatic care se poartă împotriva României şi românilor în Franţa, în Finlanda, în Olanda, în Germania şi Italia. Pe alte teme, dar cu acelaşi efecte. Deschis o paranteză: nu era treaba SIE să contracareze acest război? Pe care sigur l-am pierdut cu brio, şi care ne costă al dracului de mult!

Nu ştiu spre ce ne îndreptăm, dar bine nu are cum fi. Suntem conduşi de politicieni inepţi, marionete în mâinile marii finanţe internaţionale, devenită iraţională şi total ruptă de realităţi, incapabilă să mai înţeleagă care îi sunt limitele şi responsabilităţile. 

Criza greacă putea fi rezolvată, dacă era abordată raţional şi din punctul de vedere al celui care plăteşte, până la urmă, nota: cetăţeanul. Acum s-a intrat într-un cerc vicios, din care nu se va putea ieşi. Iar următoarele victime ale fascismului merkozyan sunt dela în linia de miră a acestuia: Portugalia şi Spania. 

Ştiu şi eu: dacă insistă, putem avea şi un al Treilea Război Mondial, pornit tot din Europa. Nu vă mai plictisesc cu povestea aia cu necunoaşterea istoriei. Poţi s-o retrăieşti şi atunci când o ştii... 

Un comentariu:

Karakas spunea...

Deci, aceste "planuri" sunt de fapt implementate in tari cu datorii pentru a le putea permite sa isi plateasca datoriile. Grija lor este nu numai sa stoarca aceste tari, dar sa POATA sa le stoarca.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...