vineri, 28 august 2009

Zece zile fără stat

Guvernul Boc se joacă iresponsabil cu focul, presând pentru trimiterea în concediu fără plată, timp de zece zile, a tuturor bugetarilor, în loc să reducă, pur şi simplu, salariile(veniturile) cu 5% timp de trei luni. Dar dacă insistă, eu propun ca tot ce înseamnă bugetar, inclusiv medicii, poliţiştii, militarii, pompierii, SMURD, profesorii, funcţionarii, să plece simultan în concediu. Să închidem statul timp de 10 zile, să înţeleagă şi boii ca Boc şi Pogea, şi cretinii din sectorul privat, care se bucură de moartea caprei vecinului, ce înseamnă absenţa statului. Şi atunci să-i văd pe firocoşi pe unde scot cămaşa! Că prea cred toţi că din cauza bugetarilor o ducem rău. Nu, o ducem rău pentru că sectorul privat practică evaziunea fiscală pe scară largă, foloseşte munca la negru, corupe funcţionari publici şi politicieni, consumă aiurea, este lipsit de responsabilitate.
Hai să vedem cine sunt cei care plătesc la timp taxele şi impozitele, contribuţiile sociale. Nu cumva bugetarii? Să nu aud de restanţele de la CFR. CFR este falimentat cu bună ştiinţă de stat, care nu-i plăteşte subvenţiile pe care s-a angajat să le plătească. Cineva urmăreşte un comision pentru privatizarea Căilor Ferate. Ca şi în cazul Romtelecom, ca şi în alte cazuri.
Modul în care sunt umiliţi în acest moment bugetarii, campania de denigrare, condusă, culmea, de stat, ca angajator, toate astea sunt o mizerie, şi nedemne de un stat democratic. Aşa încât bugetarii trebuie să dea o lecţie: să lase România zece zile fără stat. Să vedem dacă se poate trăi fără. Sau dacă nu ajungem un soi de Somaliland. The land of idiots...

8 comentarii:

Anonim spunea...

O idee foarte indrazneata.
Dar de ce doar 10 zile?
De ce nu 365? Sau 730?
Ar dispare Romania, Land of Idiots?
S-ar infiinta Romania SRL?
Chiar ca ultimul ar putea stinge lumina.

Adrian Năstase spunea...

Da, dom'le, aşa e! Se dă cu pietre în bugetari de parcă dispariţia lor ar aduce raiul în ţara asta. Nimeni nu vede că ţările pe care le invidiem au un sector bugetar chiar mai "populat" ca al nostru.
Totuşi nu aş da vina pe sectorul privat. Ei se adaptează condiţiilor create de stat, fiindcă vor să supravieţuiască. E adevărat că unii vor mai mult decât asta şi aleargă după contracte cu statul (adică bani de la bugetul pe care-l înjură) pentru că statul e cel mai bun client...
Principala cauză cred că este organizarea, nu existenţa, sectorului bugetar. Corupţia este favorizată de stufoşenia legislativă, care lasă loc la "interpretări" adhoc, precum şi ambiguitatea normelor de aplicare.
Iar cele 10 zile de concediu nu înseamnă de fapt decât o amânare cu 10 zile. Se câştigă exact banii necesari pentru încă 10 zile de funcţionare a statului. Doar de atâta mai are nevoie guvernul ăsta?
Iar printre efectele "benefice" va fi şi cel al scăderii puterii de cumpărare a unei semnificative părţi a populaţiei. Cred că asta îi va face fericiţi pe întreprinzătorii privaţi care-i înjură pe bugetari şi care vor vedea tot mai puţini clienţi intrând în magazinele lor specializate în comerţul cu piei de cloţă.

Extra3OO spunea...

Voi sunteti cam cretini.


"Sa inchidem tot" e un Santaj de neam prost ca la mineri sau aia de la cfr. V-ar conveni sa vina aia de la electrica sa va taie curentul dupa cum au chef? Sau de notiunea de "preaviz 15 zile", de asta ati auzit? De penalitati si daune in caz ca produci daune cuiva, pentru ca nu te tii de cuvant? De astia imi sunteti voi?


In plus, daca statul isi plateste tot lui obligatiile (la timp, pff), de ce si le-ar mai plati? E ca si cum ti-ai muta 2 lei vechi dintr-un buzunar in altul ca sa ai impresia ca esti bogat, in siguranta, pentru vremuri grele..


Pai mai bine nu cheltui deloc de la inceput si te abtii de la gesturi idioate. "Statul sa aiba grija de toti si sa nu-i mai frece aiurea" pentru ca oricum tot aia e. Daca peste 20 de ani va fi falimentar, ori cu contributia mea ori fara tot aia e.

..

Socialistii sunt cretini, asta e..

Cine dracu v-a dat calculatoare nu stiu insa a fost un mare tampit. Trebuia sa va lase in pestera. Pe intuneric.

Constantin Gheorghe spunea...

Extra 300, tot imbecil ai rămas! Ăsta e farmecul tău! De asta nici nu te trimit la plimbare...Să vadă lumea cum arată un neghiob care nu gândeşte cu mintea lui.

Karakas spunea...

Neo-liberalii ne-au impuiat urechile cu statul minimal, ca sa poata privatii sa isi vada netulburati de Marele Furt. Dupa ce si-au tras scaunul de sub picioare provocind cea mai mare criza financiara mondiala, si-au adus aminte de stat si tot la el au apelat sa ii scoata la liman. Ca doara tot cu statul se pot face cele mai mari profituri. Vezi afacerea Opel si duelurile din spatele culiselor intre SUA, Germana, Rusia si Canada. Americanii se zbat sa nu piarda piata ruseasca in fata rusilor de la GAZ (aceiasi obsesie de Razboi Rece). Merkel vrea afacerea Magna pentru a pastra joburi pentru nemti. Rusia e si ea interesata sa scoata nasul pe afara, si continua parteneriatul strategic cu Germania.

Ce se intimpla insa in Romania e de Radio Erevan. Se inchide si tara in alea 10 zile?

Adrian Năstase spunea...

Extra3OO: E chiar atât de greu de priceput că sectorul bugetar nu poate exista fără cel privat (ne-a demonstrat-o clar bolşevismul), dar nici sectorul privat nu poate exista fără cel bugetar? Nu există şi n-a existat niciodată un stat care să se poată lipsi de una din componentele astea.

Andrei Gheorghe spunea...

Ce chestie, domle. Chiar ma gandeam zilele astea ce s-a mai ales de extra300 asta. Vad ca micul sigmund freud a intrat in vacanta si s-a apucat din nou de filozofie.

Dar sa trecem peste faptul ca argumentele si logica lui sint cel putin dubioase. Blogul liberalului nostru de stanga beneficieaza de ceea ce jargonul de pe internet numeste un "troll".

Am intrat in randul lumii!

RedPeliKan spunea...

Extra300 e membru "deplin" la liberali. In aripa ultras. A fost in misiune de recunoastere la Navodari la cea de-a saptea tabara de vara a organizatiei de tineret a PSE unde a constatat ca vin "doar taranci proaste cu glezna groasa (de fapt, cam toate socialistele au gleza groasa - asta e descoperirea mea!!). Ce danseaza in cluburi ca la nunta."

El chiar raporteaza chestiile astea mai departe! :-)

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...