luni, 24 august 2009

Vaca şi baletul!

Cineva lansează ideea că Miron Mitrea ar lucra la formarea unui partid de stânga. Acum, că Mitrea e nemulţumit, o ştim. Că e în conflict cu Geoană şi compania, cine nu ştie? Jugulara, aia, aia... Că PDL caută vreo 18 chibiţi care să-i asigure o majoritate în Parlament, devine evident, pe măsură ce schimburile de amabilităţi între cei doi parteneri de guvernare devin tot mai dese şi mai violente. Dar Mitrea şi partid de stânga? Doar pentru că-i fost sindicalist? Să fim serioşi!
Ce au sindicatele post comuniste din România, conduse de îmbogăţiţi de tranziţie, mafioţi în toată regula, aflaţi în tabăra patronilor, cu ideile şi idealurile de stânga? Ce au ele cu muncitorii? De ce s-ar identifica un om de stânga, din clasa muncitoare(să nu ne ferim de cuvinte!) cu Miron Mitrea, un ciocoi cu vilă în Austria şi ceasuri de zeci de mii de euro, cu maşini de lux şi dosar la DNA? Vaca şi baletul!
A, că Mitrea poate rupe o bucăţică din PSD, s-o ducă plocon la Cotroceni, nu ar fi cine ştie ce. Un gest oportunist, o plată pentru uitarea păcatelor. Dar un partid de stânga? E din ciclul "Hai să ne căcăm pe noi!" Şi aşa va rămâne!

Un comentariu:

geomarz spunea...

Mitrea nu are nimic în comun cu stînga, indiferent ce partid şi-ar trage şi el.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...