marți, 25 august 2009

Femeia "Cur de fier"

Nu sunt misogin şi ce urmează nu este o dovadă de misoginism. Mai ales că, aşa cum am mai spus, am lucrat foarte bine cu femeile. Doar că există o specie nouă de femeie, în politică şi în afaceri, căreia i-aş spune "Cur de fier". Dure, nemilose, care ar face orice pentru bani, pentru carieră, arogante până la nesimţire, dispreţuitoare, agresive, tupeiste până la Dumnezeu. Sunt total dizgraţioase, chiar şi atunci când sunt frumoase. Pentru că răutatea li s-a lipit de chip. Şi nici zâmbetele forţate nu o pot alunga de acolo, nici machiajele savante. Cu specia asta nu e de lucrat, e de luptat.
Arhetipul femeii "Cur de fier" este de departe Elena Udrea. Nu trebuie să vă mai spun ce şi cum. Acum văd că ei i se alătură Amalia Năstase, a câta muiere a lui Ilie Năstase. Care face şi ea paradă de aroganţă la Comisia parlamentară de anchetă.
Valabil pentru toată lumea, nu doar pentru femei: competitivitatea asta nemăsurată ascunde mai mult ca sigur nu doar o mare frustrare, ci şi neputinţa de a fi normal, cu vise şi aspiraţii normale, cu nevoi şi aşteptări normale. Reuşita, în sine, nu spune nimic nimănui. Reuşita are sens doar în planul mai larg al socialului. Pentru că dacă reuşita ta are costuri sociale şi sufleteşti de nesuportat pentru ceilalţi, atunci este un nonsens. Sau chiar un pericol. Inclusiv pentru femeia "Cur de fier".
PS: un astfel de specimen de femeie este şi Madonna. Iar modul în care abordează televiziunile subiectul este de-a dreptul greţos! O tută cu ceva talent, care şi-a făcut carieră din scandal în scandal. Şi care îmbătrâneşte urât.
PPS: tuta este cazată la hotelul Bucureşti, actual SAS Radisson. Drept pentru care am helicopterul Realităţii deasupra blocului, care-mi pune creierii pe bigudiuri. Mersi, Madonna! Sper să aibă o întâlnire tandră cu un maidanez, care face emblema oraşului, să guste şi ea din deliciile Capitalei noastre iubite!

5 comentarii:

Anonim spunea...

A facut si Amalia un ciubuc de 46.000 de euro sa se spuna ca are si ea o ocupatie, deh! Orice alta firma n-ar fi avut nicio sansa!
R.L.

geomarz spunea...

Din păcate, modelul acesta este foarte popular printre tinerele cu pretenţii din ROmânia actuală. Carieră cu orice preţ. În rest, toţi le sînt obligaţi.
Am în familie un asemnea specimen. Se numeşte Ana...

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Exact in acelasi timp am postat si eu ceva similar. O fi telepatie sau ce-o fi?

adc spunea...

Corect, de la început până la sfârşit. Mă mir de Amalia Năstase, deşi... de ce aş face-o? O urmă de slăbiciune, probabil.

Fluieratorul spunea...

Udrea, o piftie umblatoare. O fi de fier, sau o fi numai o bula de imagine?

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...