miercuri, 19 august 2009

Ingenuul Băsescu

Poliţiştii sunt în stradă, şi cer plata unor drepturi băneşti care li se cuvin, unele dintre ele esenţiale pentru bugetul familiilor lor, cum sunt compensaţiile pentru chirii. O fac nu de ieri, de azi, ci de la începutul anului. E o veche poveste, aceasta a drepturilor băneşti care există mai mult pe hârtie: ele au rol de "calmante" sociale. Când e cotoioasă, guvernanţii, indiferent care sunt ei, mai inventează un astfel de "spor" salarial, îl plătesc două-trei luni, după care încep să ridice din umeri şi să le arate păcăliţilor elefantul cu trompa roz!
Deci, nimic nou, până azi dimineaţă, când în piaţa din faţa Guvernului, unde protestează poliţiştii, poposeşte mimoza de la Cotroceni. "Cum, băieţi, hainul ăla de Dan Nica nu vă dă bani? Aţi vorbit cu el? Şi, nimic? Ia veniţi voi duminică la Cotroceni, că tot n-au televiziunile de ştiri ce da!"
Deci Măreţul şi Înţeleptul Conducător nu e şeful CSAT, în CSAT nu s-a discutat Bugetul Internelor, Boc nu e sluga lui, nu se uită la televizor, în ipoteza că serviciile nu l-au informat că poliţiştii sunt furioşi, şi, în general, trăieşte în altă Românie? Aşa s-ar zice, după ingenuitatea demersului său.
Ăsta chiar ne crede proşti pe toţi? Sondajele arată tot mai prost pentru Băse, de recurge la trucuri atât de joase? Sau practică vechea lui tactică: toţi e proşti, hoţi, tâlhari, numai eu sunt maica Tereza a securismului?

2 comentarii:

Unknown spunea...

"hahaha, ce nenoroc pe poporul asta, mirceo, ca trebuie sa aleaga intre doi securisti" :)))))

ma rog, zic si eu, doar :D

Karakas spunea...

De cind naiba se ocupa Presedentia de dialogul cu grevistii? Presimt o iminenta greva a serviciilor secrete...

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...