duminică, 23 august 2009

Hai să ne căcăm pe noi!

Un nene, care din posesor de firmă de strâns gunoaie(la propriu!) a ajuns vice la PDL şi şeful comisiei de conntrol al activităţii SIE, Cezar Preda, se exprimă foarte ferm: "eu cred că PSD trebuie dat afară de la guvernare!" Preda exprimă frustrările pedeliştilor, care sigur şi-au făcut alte socoteli, şi aveau un scenariu în două etape. Prima etapă, de circa şase luni de zile, era destinată compromiterii PSD la guvernare, după care, în etapa a doua scoaterea lui de la guvernare şi prezentarea unei guvernări "exemplare", datorată Iubitului Conducător de la Cotroceni, care, în sfârşit, avea guvernul pe inima lui.
Acest scenariu pleca de la ipoteza că economia României urma să intre pe plus pe la mijlocul verii, urmând ca în toamnă să se poată recurge la celebrele "pomeni electorale." Şi acum suspectez faptul că Finanţele au dosit ceva bani, pentru astfel de acţiuni, deşi pare neverosimil. Dacă e adevărat că recesiunea a început anul trecut, cam pe vremea asta, acum era deja cazul de ferestre sparte şi de cucuie, de hârjopeli cu scutierii. Şi? Nimic! Românii stau cât se poate de liniştiţi, de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic. Sigur, statisticile arată nasol, dar am impresia că realitatea e ceva mai roz, "graţie" evaziunii fiscale şi apelului masiv la muncă la negru. Nu e bine, dar e pace! Socială...
Ipoteza, cu toate cele de mai sus, este invalidată de realitate. Iar mai devreme sau mai târziu trebuie să se ia măsuri dure. Ei bine, pentru asta este nevoie de o majoritate consistentă în Parlament. Iar Traian Băsescu nu poate veni şi pleda pentru amânarea lor. Nu poate justifica de ce, cu o majoritate parlamentară de peste 70%, Guvernul nu face tot ce trebuie şi s-a convenit cu organismele financiare internaţionale. Aşa că, de fapt, are disperată nevoie de un guvern minoritar al PDL, care să-i organizeze alegerile, şi să le "fure" pentru el, şi în acelaşi timp să permită amânarea măsurilor dure. Cu alte cuvinte, are nevoie de amânarea "reformelor" cu costuri sociale şi electorale devastatoare pentru el.
Este furios că, orice ar face, PSD nu se dă dus de la guvernare, şi, culmea nesimţirii, îi toacă mărunt cercul de fideli şi-l expune oprobiului public, pentru acte de corupţie! Şi cred că PSD nu se va da dus de la guvernare, pentru că acum cei care impun costurile sociale ale crizei nu sunt miniştrii PSD, ci cei ai PDL.
Este prea târziu pentru PDL să iasă el de la guvernare, gest care, din punctul de vedere al lui Traian Băsescu, ar fi fost cartea câştigătoare în toamnă, la alegeri. Nimeni, cu excepţia UDMR, care nu are nicio miză la prezidenţiale, nu se va înhăma la căruţa PDL, şi nici la aceea a PSD. Aşa că "vitejii" ca acelea ale lui Cezar Preda fac parte din ciclul "Hai să ne căcăm pe noi!", şi sunt explicate mai degrabă de reţeta greşită a şpriţului de vară, decât de un calcul politic cât de cât raţional.
Ce va fi, vom vedea. Dar nu cred că PSD şi PDL sunt pregătite pentru decizii radicale, aşa că ne vom distra, citind în continuare declaraţiile trăznite ale unor politiceini de duminică, aflaţi sub influenţă. Malefică. Galbenă de Odobeşti...

5 comentarii:

Lilick Auftakt spunea...

Pentru portocalii situatia e maro. :)

Lucia Verona spunea...

Se pare că şi matelotul a spus ceva asemănător la Botoşani, am văzut pe Inpolitics. Dar e wishful thinking, cred.

Lulutza spunea...

Stiam ca REBU e firma (majoritar) de stat, iar Cezarica e doar director sau PDG - hahaha! Sa o fi cumparat pedelistul intre timp in nume personal?

Lulutza spunea...

Altfel, cine se uita in gura lui sau a lui Prigoana?! Asta din urma este stapin pe Rosal sau cum i-o zice... Ce grozav este in sectorul 1, unde salubritatea este platita integral de primaria de sector! :)

Codrin Scutaru, Blog de analiza politica si personala spunea...

Nu iese PSD-ul. Ei inteleg structurile, institutiile, nu-s naivi, joaca si implementeaza incrementalist pe termen lung.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...