vineri, 28 august 2009

Cât de prost poate fi Boc?

Cât de prost poate fi Boc? În loc de a intra în clinciuri nesfârşite cu sindicatele, cu ideea tâmpită a concediului fără plată, mai bine ar da o Ordonanţă de Urgenţă, în care să se specifice clar: timp de trei luni salariile tuturor bugetarilor se reduc cu 5% pe lună. Punct. Şi nu ar mai da peste cap o ţară întreagă. Nu cred că românii nu ar înţelege motivele şi nu ar răspunde adecvat într-un astfel de moment dificil pentru ţară. Dar ca oamenii să fie solidari, fă şi tu un gest: desfiinţează dracului ministerele parazite, precum cel al turismului. Altminteri nu te va urma nimeni. Şi fă un pact social cu toţi partenerii: sindicate, patronate, organizaţii ale societăţii civile. Dar la ce să te aştepţi de la unul ca Boc?
A, şi încă ceva: de pe urma interzicerii cumulului salariu-pensie la stat se vor economisi în 2010 doar circa 15 milioane de euro. Vă reamintesc că trebuie să plătim datorii de circa 25-30 de miliarde de euro în următorii ani. mizilicurile astea nu sunt decât praf în ochii proştilor, pentru că majoritatea cumularzilor sunt din sistemele de sănătate şi de educaţie.

4 comentarii:

parvan spunea...

10 zile din 66 inseamna 15% nu 5%.
5% din 3 chenzine lunare inseamna 5% din chenzina pe 3 luni nu 15%.

Ramane deci varianta cu restructurarea.

PS: varianta cu 10 zile este intr-adeva o catastrofa la nivelul microclimatului din fiecare unitate de stat.

Constantin Gheorghe spunea...

Era o cifră arbitrară, pentru că, de fapt, nimeni nu spune despre câţi bani e vorba. Calcule ştiu şi eu să fac, dar nu e treaba mea să le fac. Am pus problema de principiu.

tony spunea...

10 zile lucratoare inseamna jumatate de luna,deci e vorba de jumatate din salariul pe o luna.

Desmond spunea...

Si dupa asta Bocushor poate sa repete faza, da concediu de pe 21 decembrie pana pe 7 ianuarie, ca tot sunt sarbatori.