vineri, 28 august 2009

Cât de prost poate fi Boc?

Cât de prost poate fi Boc? În loc de a intra în clinciuri nesfârşite cu sindicatele, cu ideea tâmpită a concediului fără plată, mai bine ar da o Ordonanţă de Urgenţă, în care să se specifice clar: timp de trei luni salariile tuturor bugetarilor se reduc cu 5% pe lună. Punct. Şi nu ar mai da peste cap o ţară întreagă. Nu cred că românii nu ar înţelege motivele şi nu ar răspunde adecvat într-un astfel de moment dificil pentru ţară. Dar ca oamenii să fie solidari, fă şi tu un gest: desfiinţează dracului ministerele parazite, precum cel al turismului. Altminteri nu te va urma nimeni. Şi fă un pact social cu toţi partenerii: sindicate, patronate, organizaţii ale societăţii civile. Dar la ce să te aştepţi de la unul ca Boc?
A, şi încă ceva: de pe urma interzicerii cumulului salariu-pensie la stat se vor economisi în 2010 doar circa 15 milioane de euro. Vă reamintesc că trebuie să plătim datorii de circa 25-30 de miliarde de euro în următorii ani. mizilicurile astea nu sunt decât praf în ochii proştilor, pentru că majoritatea cumularzilor sunt din sistemele de sănătate şi de educaţie.

4 comentarii:

parvan spunea...

10 zile din 66 inseamna 15% nu 5%.
5% din 3 chenzine lunare inseamna 5% din chenzina pe 3 luni nu 15%.

Ramane deci varianta cu restructurarea.

PS: varianta cu 10 zile este intr-adeva o catastrofa la nivelul microclimatului din fiecare unitate de stat.

Constantin Gheorghe spunea...

Era o cifră arbitrară, pentru că, de fapt, nimeni nu spune despre câţi bani e vorba. Calcule ştiu şi eu să fac, dar nu e treaba mea să le fac. Am pus problema de principiu.

tony spunea...

10 zile lucratoare inseamna jumatate de luna,deci e vorba de jumatate din salariul pe o luna.

Desmond spunea...

Si dupa asta Bocushor poate sa repete faza, da concediu de pe 21 decembrie pana pe 7 ianuarie, ca tot sunt sarbatori.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...