duminică, 16 august 2009

Centralizarea descentralizării

Ce foame de bani are Guvernul lui fish! Acum a pus ochii pe banii comunităţilor locale. Pentru că asta e miza deciziei de a introduce normative de personal în primării după unicul criteriu al numărului de persoane din comunitate. Şi uite aşa se ajunge ca Primăria Generală a Bucureştilor să fie obligată să funcţioneze cu doar 400 de oameni. Poate că dobitocii care au luat această decizie nu realizează că în Europa sunt o mulţime de ţări cu un număr mai mic de locuitori decât Bucureştii, şi poate şi cu PIB mai mic. Şi care nu au doar 400 de funcţionari în administraţia centrală.
Cum poţi spune că dai primăriilor şi consiliilor judeţene responsabilităţi noi în gestionarea educaţiei, sănătăţii, protecţiei sociale, infrastructurilor, şi în acelaşi timp să le reduci schemele de personal? Cum le vor gestiona, cu cine? Demagogie de genul ăsta, făcută de Dan Nica: "Locuitorii dintr-o localitate vor decide cum anume functioneaza serviciile publice si nu cei care au puterea si care decid din Bucuresti. Niciodata cineva din Bucuresti nu va sti mai bine cum trebuie sa functioneze aceste lucruri decat cei din acea localitate", e o formă de dispreţ, câtă vreme tu tocmai asta faci, le impui colectivităţilor soluţiile tale.
Să ne hotărâm: ori mergem în logica descentralizării, ori în aceea a statului centralizat. Dar aşa, cu popoul în două luntrii, e soluţia perfectă pentru falimentul unei idei în care eu, cinstit, nu prea cred. Dar dacă asta se vrea, şi poporul nu cârâie, perfect: descentralizăm! Dar să fie ori laie, ori bălaie! Şi, şi , nu merge!

Un comentariu:

pheideas spunea...

Felicitari pentru acuratetea si punctualitatea postarilor !

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...