miercuri, 5 august 2009

Mărgeluţa lui Boc

Boc face precum găina din "Punguţa cu doi bani": cotcodăceşte de-o ştie tot satul, de zici că face un ou cât ăl de struţ, şi "produce" o mărgeluţă! Anunţă concedierea a 9200 de oameni din agenţii, şi o economie de 50 de milioane de euro pe an. Cu alte cuvinte, media salariului brut era de 450 de euro, ceea ce reliefează şi mai bine minciuna salariilor "nesimţite" de la stat. De fapt, economia e mai mică, pentru că, fiind concedieri colective, mai mult ca sigur se vor plăti compensaţii, ca să nu mai vorbim de ajutorul de şomaj, etc, etc.
Întrebarea este: de unde reduce restul de 1.950.000.000 de euro, ca să ajungă la cele două miliarde de euro, cerute de FMI? Să zicem că vor fi tăiate şi pensiile "speciale". Pun pariu că vom afla că şi în privinţa lor s-a minţit, vorbesc de suma totală, nu de vârfurile aflate în plată, care sunt excepţii, folosite propagandistic.
PS: despre delirul lui Băsescu la TVR 1, nimic. Pur şi simplu mi se face rău, fiziologic, doar când îl văd. Dacă mă ţin nervii, citesc transcriptul...

4 comentarii:

Unknown spunea...

Pentru ca nu am gasit o adresa de email, am sa va spun aici ceea ce ma framanta :)

Numele meu este Marius Corici, locuiesc in Cluj Napoca, casatorit si printre altele fac parte din grupul Intelligentics(www.intelligentics.ro), grup care activeaza in domeniul inteligentei artificiale.

La initiativa lui Vitalie Scurtu, membru al Intelligentics, am initiat un proiect de creare a unui corpus linguistic pentru limba Romana, in vederea utilizarii pentru cercetare in linguistica computationala.

Un corpus linguistic, reprezinta o colectie de texte, clasificate si analizate linguistic, care sta la baza tuturor tehnologiilor de linguistica computationala.

Obiectivul nostru este de a crea un corpus open source, in asa fel incat fiecare si oricine interesat in tehnologiile de linguistica computationala sa poata studia pe baza acestui corpus pentru a da un viitor tehnologiei informationale in spatiul limbii romane.



Aceasta lucrarea o facem pentru a dezvolta cercetarea in limba romana, pentru a da un impuls lumei academice sa dezvolte tehnologiile de linguistica computationala pentru limba romana, si are caracter cu interes strategic (in Romana se fac foarte putine progese in aceasta directie tocmai din cauza absentei resurselor de linguistica computationala).



Tin sa va aduc la cunostinta ca asa ceva inca nu exista pentru limba Romana. Academia Romana are un proiect asemanator, dar din pacate nu este accesibil publicului.



Echivalentul la ceea ce vrem sa facem in romana, care au fost facute in engleza sunt:

New York Times Corpus http://groups.google.com/group/nytnlp

Reuters Corpus http://about.reuters.com/researchandstandards/corpus/



Acest corpus linguistic este foarte necesar in procesul de invatare automata si achizitiei de cunostinte pentru aplicatii care folosesc tehnici de Inteligenta Artificiala.



Doleanta noastra catre dvs privind realizarea acestui proiect este aceea de a ne facilita accesul la articolele scrise in presa romana.



Sperand ca v-am captat atentia cu acest proiect ambitios si sunteti in asentimentul nostru, va multumim anticipat si asteptam raspunsul dumneavoastra.



Cu stima,



Marius Corici

Constantin Gheorghe spunea...

Marius, în ceea ce mă priveşte, accesul la articolele de pe blog este liber, fără restricţii. Altfel nu văd cum pot ajuta. Am publicat comentariul, pentru că găsesc iniţiativa interesantă şi utilă.

Shadow spunea...

Dle Gheorghe,
Nu uitati o alta mare reusita a guvernului boc de zilele astea. Resusita "forfetarului" care a adus la buget vre-o 65 de milioane de euro fara insa a se face o analiza a numarului de someri rezultati in urma inchiderii a mai mult de 10.000 de firme private si costul lor pt bugetul de stat.

tony spunea...

Infiintarea si desfiintarea unei firme costa aproape 500 euro total.Deci la 100 000 firme,se pierd aproximativ 50 000 000 euro.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...