miercuri, 26 mai 2010

Primul pas spre dictatură

Prieteni, boc a luat-o rău razna! Fiţi atenţi cum vrea el să justifice măcelul salariilor bugetarilor şi pensiilor:
"ARTICOLUL 53(1) Exerciţiul unor drepturi sau al unor libertăţi poate fi restrâns numai prin lege şi numai dacă se impune, după caz, pentru: apărarea securităţii naţionale, a ordinii, a sănătăţii ori a moralei publice, a drepturilor şi a libertăţilor cetăţenilor; desfăşurarea instrucţiei penale; prevenirea consecinţelor unei calamităţi naturale, ale unui dezastru ori ale unui sinistru deosebit de grav. (2) Restrângerea poate fi dispusă numai dacă este necesară într-o societate democratică. Măsura trebuie să fie proporţională cu situaţia care a determinat-o, să fie aplicată în mod nediscriminatoriu şi fără a aduce atingere existenţei dreptului sau a libertăţii. "
Boul declară criza "dezastru" şi tăierile "restrângeri ale unor drepturi, justificate de dezastru"! Mai mult, invocă apărarea securirtăţii naţionale şi a ordinii publice. De aici până dictatură nu-i decât un pas! Şi noi îl lăsăm pe clovnul ăsta să abereze? Să creeze un precedent? Păi în logica asta mâine ne putem trezi că ni se restrâng drepturile politice şi îl avem pe Pulimea Sa Iubit Conducător cu acte în regulă!
Păi el e prima ameninţare la adresa securităţii naţionale! El a dublat datoria publică într-un an! El a prăbuşit economia cu 8% anul trecut! Ciracii lui fură pe rupte din banii publici. Dar salariul bugetarului şi pensia pensionarului sunt atentate la securitatea naţională!
Ştiţi ce? E vremea nesupunerii civice şi a unei reacţii dure, dacă imbecilii vor să apeleze la Articolul 53 din Constituţie! Nesimţirea a mers prea departe!
Bine ar fi să putem spune: "la arme, cetăţeni!" N-avem arme, dar şi mai grav, n-avem cetăţeni. Dar cine ştie, poate aşa se vor naşte şi în România cetăţeni. Şi vor mai rări(cu ştampila de vot) din lichelele astea care îşi bat joc de noi!

9 comentarii:

Fluieratorul spunea...

Mie mi se pare incredibil ca a scris cineva art.53(1) in constitutie. Ca Patriot Act, acesta e pus acolo ca sa apere libertatile si drepturile noastre de... noi insine, ca altfel nu vad cum de a fost redactat asa.

Pina acum nu s-a zborsit nimeni pe tema asta, o fi chiar de la Iorgovan, sau din 2003, naiba stie, si nu s-a autosesizat nici un "expert".

Art 53(1) si (2) justifica orice, tovarasi. Sint scrise, votate la referendum, adoptate, si de fapt populatia (me included, si recunosc ca nu m-a interesat niciodata subiectul) n-are habar, nu stie si n-o intereseaza.

Daca ajungem la dictatura, singuri noi ne-am dus acolo, si cum zice si Murphy, unde ne-am dus acolo ne aflam. Shit happens.

Retete de prajituri spunea...

Trebuia sa fie o femeie mot acolo, nu va da de gandit... :)

Fluieratorul spunea...

FYI, este Marianne, eroina nationala a francezilor, si tabloul (celebru, lansator de epoca a romantismului in pictura) este "Libertatea conducind poporul" al lui Eugene Delacroix. Asta daca memoria nu-mi joaca feste, desigur, ca n-am mai stat sa ma verific pe Goagal...

pacos spunea...

Articolul ala se refera la situatii cu totul exceptionale. Numai mintea Pulimii Sale si a slugii lui putea naste asemenea monstruozitate.
Bunul simt ma indeamna sa cred ca judecatorii aia de la Curtea Constitutionala nu-s dusi cu pluta ca sa inghita o asemenea porcarie. Fie si macar pentru faptul ca l-ar face pe Boc egalul lor in materie de drept constitutional. Sau pe ei egali cu Boc. Ceea ce e de porc, ca sa nu zic altfel.

Béranger spunea...

Păi staţi un pic, că «prevenirea consecinţelor unei calamităţi naturale, ale unui dezastru ori ale unui sinistru deosebit de grav» e corectă, numai că noi ne confruntăm cu mai multe! Calamitatea de Băsescu, dezastrul de Boc şi sinistra de Udrea!

atreides spunea...

''Bine ar fi să putem spune: "la arme, cetăţeni!" N-avem arme, dar şi mai grav, n-avem cetăţeni.'' Memorabil!

Anonim spunea...

Stimate domnule Gheorghe,
Dvs. munciti si luptati pentru noi cetatenii,iar ei conduc tara numai in interesele lor.Acum, ei isi acopera afacerile lor directe si acsunse cu "sinistru". Profitorii,autorii clientelei lor electorala raman de ne atins.

Shadow spunea...

@Dle Gheorghe

Poate v-a scapat din discursul prezidential "zicerea" cf careia cresterea TVA ar genera "cresterea inflatiei"(la doua cifre). Ca economist cum pueti comenta aberatia de mai sus?

Constantin Gheorghe spunea...

Shadow, nu sunt economist. Dar nici băsescu nu e! Bun, afirmaţiile lui fac parte dintr-o strategie de comunicare, care încearcă să facă acceptabile măsurile impuse de el prin stimularea temerilor. "Varianta cealaltă e şi mai proastă!" Ăsta e mesajul. Doar că măririle de taxe şi impozite sunt inevitabile.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...