"Circulaţi! Nu-i nimic de văzut!" Cam ăsta este mesajul lui băsescu! Nu e nimic grav, doar oamenii răi din presă întreţin o stare de neîncredere. Şi Grecia, dom'le! Alţi oameni răi, fără ei ne mergea de minune! Creştem, chiar dacă nu se vede la voi, e suficient că văd eu, boilor!
Bun, cine o ia peste bot, totuşi? Bugetarii! Şi încă ceva: statul este de vină! Care îi exploatează pe bieţii privaţi! Aşadar, fondul de salarii la stat se reduce cu 25% ! Pensiile se reduc cu 15%! Şi ajutorul de şomaj se reduce cu 15%. Se duc dracului toate ajutoarele sociale! Şi subvenţiile la căldură. Toate astea pentru a nu contrazice dogma cotei unice.
E bine! E foarte bine! Se numeşte scenariul optimist!
PS: nimic bun pentru economie în aceste măsuri, care vor fi ca o lovitură de măciucă pentru ea. Reducerea consumului va distruge şi mai multe locuri de muncă în sectorul privat, şi va arunca alte firme în braţele recesiunii. Primele vor fi cele din sectorul utilităţilor. Boii din privat n-ar trebui să se bucure, ci să se cace pe ei de frică. Dar în buna tradiţie românească, dacă moare şi capra vecinului, e OK!
PPS: sunt curios, oare Partidul Izmenarilor Prezidenţiali, auto-declarat de stânga, susţine măsurile astea?
4 comentarii:
O sa fie o saracie ca-n 45-50.
Anyway, abia acum am vazut cit este de jucator voda: a fost interesant sa vad cum l-a jucat pe Antonescu la ofsaid. Wow, this made my day!
Altfel, eu cred ca 25% jos la bugetari s-ar rezolva prin "dezangajarea" sfertului angajat in ultimii doi ani si prin taierea de sporuri, iar 15% mai jos la pensii s-ar rezolva dind "cut" la pensiile "nesimtite" de magistrati, parlamentari si unii militari care si le-au tras sucind mina la spate unora sau altora.
Singura questie pe care o vad cu adevarat nasoala e aia cu reducerea indemnizatiei de somaj, care si-asa e de jale.
Cit despre revizuirea celor saisprezece capitole de ajutoare sociale, era nevoie.
Toate acestea nu sint noi, ci trebuiau facute de la inceputul acordului cu FMI, daca am fost in situatia de a apela la ei.
Ce s-a intimplat acum este o obligare a asumarii.
Honestly? Si eu as face la fel, dar pe bune. Mama ce le-as mai trage cumulul de sub ei unor ordinari de pe la universitati, de pe la agentii si comitete, si ce-as mai taia din nesimtiti de la ghisee, care n-au timp sa-si faca treaba, dar cafeaua au timp sa si-o bea oricind, oricita lume ar avea la coada. Ce-as mai vrea sa le vad pe drum pe asistentele criminale care uita de igiena si care omoara oameni, neatente fiind la debitele perfuziilor, cind le schimba. Si pe niste lifte pagine de prin scoli, care pretind pe fata de la elevi prin amenintari si tracasari, oh, si lista e lunga.
Si inainte sa-mi sara toti la beregata, trebuie sa spun ca n-am sperante, de fapt. Ma tem ca oricum vor pierde competentii in fata pilelor si pensiile prapadite in fata celor nesimtite. Ma tem ca nu se va face nici o curatenie, si ca austeritatea ii va lovi pe aceia care sint deja austeri.
Si aceasta varianta, ca si cealalta, este gresita pentru ca este o extrema. Nici una nu are cum sa convina. Pentru ca e prea tirziu.
prietene, afla ca eu sunt din privat, nu ma bucur la necazul altora, ma usurez civilizat si fara frica, dar cand constiinta dumitale ma face bou, da-mi voie sa-ti spun ca ma jignesti gratuit si ca asta nu-ti face cinste. Dimpotriva.
"Boii din privat" nu se bucura. Ei si-au incasat portia, anul trecut. De fapt, o incaseaza de 20 de ani, obisnuiti ca (uneori) la sfarsit de luna, dupa ce achita salarii, chirii si impozite uriase ( impozitul pe profit a fost si 38%, Alooo PSD?)sa se trezeasca lefteri dar mandri ca sunt "patroni". Ma refer strict la cei care au incercat sa produca un business autohton cinstit, nu la milardarii de carton, nu la multinationale. Asa ca, repet, nu ne bucuram, desi ne asteptam la asta. Multi si-au restrans activitatea firmelor, au eliminat cheltuielile si au fost siliti sa trimita oamenii in somaj. Da, ca sa-i plateasca statul, incapabil sa ia masuri, chiar si temporare, pentru mentinerea locurilor de munca! Ce i-ar fi costat pe guvernanti suspendarea platii CAS pentru un an-doi? Incasari mai mici (nu foarte, pentru ca multe firme nu-si pot plati darile) dar se pastrau locurile de munca, asa, cu chiu cu vai. Au preferat, in schimb, sa plateasca ajutoare de somaj, decizie mult mai costisitoare.Pe de alta parte, supradimensionarea aparatului de stat din vremea liberalilor este de neinteles, aparent. Pentru cine pricepe, calculul e simplu: cei 500.000 de bugetari angajati in2004-2008 reprezinta voturile necesare prin care PNL a sarit, miraculos, de la 13% la 18%.
Trimiteți un comentariu