N-ai cu cine relansa economia acestei ţări! Papagalul ăla de boc nu înţelege nimic, iar Isărescu aberează despre tot felul de lucruri, când, de fapt, el are o singură obsesie: să nu se mai facă dracului de râs şi anu' ăsta, ratând, a câta oară, ţinta de inflaţie!
Ce ne spun cei doi muţunache? Că am belit-o, pe tremen scurt, mediu şi lung(vai nefericiţilor care apucă termenul lung!). Mersi! Ştiam şi fără să ne-o spună ei! Dar economia? Economia cum o relansaţi? Sau nu vă interesează?
Este ruşinos pentru şeful Băncii Centrale să declare că "bancherii comerciali, care întotdeauna sunt mai deştepţi decat noi", au ocolit măsurile luate de BNR pentru a tempera creditarea. Păi dacă e aşa, de ce nu-ţi dai demisia, musiu? Că BNR trebuie să fie mai deşteaptă ca bancherii, că-i controlează şi-i reglementează, nu invers. Sau sunteţi mână în mână şi ne râdeţi în nas?
Concluzia? N-ai cu cine, mă! N-ai cu cine! Vai de capul ei de ţară şi de economie! Cine poate, să fugă din ţara asta! Aici speranţa a murit.
5 comentarii:
@Dle Gheorghe
Pe perioada in care isarescu spunea de "incalzirea economica" partidele de guvernamant ar fi trebuit sa dea o lege care sa limiteze creditarea oamenilor la maximum o treime din venit. Nu era mare lucru sa faca o unica baza de date si legea in cauza unde absolut toti cei care iau credite sa fie "controlati" la "indatorare". Acest "garde fou" il au francezii de ani de zile. Nu se supara nimeni daca copiam fara rusine.
Nici azi nu exista asa ceva.
BNR ar fi trebuit atunci sa mareasca "garantiile bancare" pt a lasa mai putina lichiditate pe piata (pe mana bancilor) ca o masura suplimentara daca mai era nevoie. Nu a facut-o si asta e bila neagra a lui isarescu. Cum lipsa legii si a "bazei unice" de date sunt bilele negre ale lui tariceanu, pnl si pdl.
Pt inflatie e tot "comuna" eroarea. Atat a guvernarii care nu a marit "nitel" tva-ul pt a diminua consumul cat si a lui isarescu care nu a protejat suficient leul preferand sa umple in "nestire" conturile bnr.
Intotdeauna legilor si regulamentelor li se vor gasi modalitati de conturnare. Treaba e a "controlorului" in cazul asta bnr. Dar pe vremea aia croitoru se "soca" si "spumega" ca salariul mediu la "privat" creste prea tare.
Ei, recunoaste si Isarescu pe unde-si identifica muza. I-a recomansat-o si lui Basescu, probabil.
Un program de austeritate ca cel impus de Basescu nu are niciun stat.
De ce? Pai guvernantii lor nu s-au intalnit in spirit cu "specialistii" marilor banci.
Ia cititi aici:
http://www2.goldmansachs.com/ideas/global-economic-outlook/limiting-the-fallout-doc.pdf
Nu seamana cu logica lui Basescu? si a lui Isarescu? Oare de ce?
Un comentator francez destept a scris:
"Demander à Goldman Sachs de réaliser une étude impartiale là-dessus, c’est comme demander à un pédophile de faire du baby-sitting."
Mai crede cineva ca Isarovici e un mare specialist, si ca sta de 20 de ani in functie pentr cit e de bun? De cite ori sa va mai spun?
Sunteţi de acord cu Moise Guran care, într-un comentariu la un comentariu etc. pe blogul său Biziday.ro, afirma următoarele?
«Acum posibilitatile sunt mult mai numeroase decat in urma cu 10 ani. Aceasta criza inca este, din toate punctele de vedere incomparabil mai mica decat cea din anii 90. Vorbesc strict de Romania.»
Eu nu!
Nici eu! Criza e mai gravă pentru că atunci mai aveam un aparat productiv, care, folosit în felul în care au făcut-o şi o fac polonezii cu al lor, ne oferea resurse de redemarare a creşterii. Acum NU mai avem nimic. Deci nu ne putem aştepta la nimic.
Trimiteți un comentariu