vineri, 21 mai 2010

Îl susţin pe Nenea Cosmos!

Nenea Cosmos propune schimbarea Legii Electorale, şi introducerea opţiunii de vot pentru niciunul dintre candidaţi. În caz că iese câştigătoare această opţiune, se repetă alegerile, pentru a obliga partidele să propună candidaţi credibili, nu doar papagali cu bani, care-şi cumpără un colegiu.

7 comentarii:

Béranger spunea...

Nu, nu e suficient.

Partidele vor propune alţi şobolani. Care, odată aleşi, vor face aceleaşi jocuri de interese.

Ar trebui, odată şi odată, dată o lege a NEOLUSTRAŢIEI care să interzică pentru 8-10 ani participarea la alegeri a tuturor celor care au ocupat o funcţie politică în ultimii 20 de ani. AFARĂ!

Constantin Gheorghe spunea...

Bine zis! Eu, unul, sunt de acord!

pacos spunea...

De acord cu ideea lui Nenea Cosmos. Dar insotita si de obligativitatea prezentei la vot.

Dragos Bora spunea...

Am citit in revista "Lumea Magazin" acum 4-5 ani ca in Rusia functioneaza chestia asta. Exista o casutza denumita "Vot impotriva tuturor". Mai mult, a fost declarata drept constitutionala de Curtea Constitutionala din Rusia. Da-ntr-adevar, trebuie facuta lustratia aia de douazeci de ani.

N. Raducanu spunea...

Sunt si eu de acord cu prima parte a obiectiei lui Beranger: repetarea alegerilor daca "niciunul are majoritatea!, nu asigura puritatea urmatorilor candidati. Dar eliminarea din competitie a politicienilor ultimilor 20 de ani, este o gluma: nici un om cinstit si serios nu ar mai accepta, de teama, sa intre in acest joc periculos al politicii, pentru care ai nevoie de o piele groasa a obrazului. Sunt convins ca nu toti cei ce au ocupat o functie politica in ultimele doua decenii, trebuie stigmatizati. Fara o clasa de oameni politici profesionisti, singura alternativa ramane sa imploram FMI-ul sa ne conduca.

Gabi spunea...

@Cititi Eseul despre orbire a lui Saramago! Despre puterea de a spune nu, mai mult nu se poate.
Nu cadeti in capcana cu clasa politica (ce o fi asta?!). Daca este vorba despre alesi, cred ca avem cea mai mare rata de innoire cu ocazia fiecăror alegeri. In 2004 Parlamentul s-a innoit 63%, in 2008, 72%...
O fi in alta parte problema...

Constantin Gheorghe spunea...

Problema nu este rata de înnoire, problema este a criteriilor de selecţie şi de promovare a candidaţilor. Ce o recomandă pe Teo pentru un post de parlamentar, când ea s-a înscris azi în partid, şi peste două săptămâni era deputat? Sunt o mulţime de oameni de calitate care nu pot fi candidaţi pentru că nu fac "rating" la tocşoaie, dar a căror lipsă din Parlament se vede. Despre asta este vorba. Şi da, poate un astfel de refuz ar mai sparge găştile din partide. Poate...