marți, 11 mai 2010

FDUC

Poate vă era dor...
Pentru cine nu ştie, FDUS era un ghiveci inventat de Ceauşescu, şi însemna Frontul Democraţiei şi Unităţii Socialiste. Era "cel mai larg organism permanent, revoluţionar, democratic, cu caracter reprezentativ, care constituie cadrul organizatoric de unire, sub conducerea PCR, a forţelor politice şi sociale ale naţiunii noastre socialiste, a tuturor organizaţiilor de masă şi obşteşti." Printre altele, FDUS avea drept misiune "mobilizarea oamenilor muncii la realizarea sacinilor de plan şi la desfăşurarea acţiunilor pentru dezvoltarea economică şi social-culturală a ţării".
Ei bine, FDUS a renăscut azi, la Palatul Parlamentului, sub un nume uşor schimbat: Frontul Demagogiei şi Unităţii Capitaliste. Ca şi atunci, acum sarcina FDUC este mobilizarea oamenilor muncii din sectorul bugetar şi a pensionarilor, a copiilor, handicapaţilor, asistaţilor sociali, pentru îndeplinirea sarcinilor FMI de reducere a cheltuielilor bugetare, pentru prăbuşirea economică şi socială a ţării, în scopul rambursării datoriei externe, contractată de Iubitul Conducător şi de Clitorisul Politicii Româneşti.
Dacă PDL, UNPR, UDMR şi sindicatele, alte organizaţii de masă şi obşteşti, care s-au metamorfozat în ONG uri, au dat dovadă de înaltă conştiinţă de clasă şi de patriotism, în schimb PNL şi PSD, care pot fi acuzate de înaltă trădare, pentru că au trântit guvernul Boc în toamna anului trecut, persistă în atitudinea lor duşmănoasă faţă de Marele Cârmaci, care s-a pus în fruntea luptei pentru salvarea intereselor camarilei sale economice. Ruşine, Dinu Patriciu!
PS: din FDUS făceau parte şi cultele religioase. Unde este IPF Daniel? E şi el un element duşmănos? Nu-i dau OK pentru măgăoaie şi s-a supărat?
PPS: Pacos propune să se numească Frontul Demagogiei şi Unităţii întru Ciordeală. Ce ziceţi, îl schimb?

10 comentarii:

pacos spunea...

Frontul Demagogiei si Unitatii intru Ciordeala! Ca aia n-au nicio legatura cu capitalismul.

Daniel n-a fost invitat nu pentru ca ar fi un element dusmanos, ci pentru ca adunarea aia ar fi arata exact ca un parastas al Romaniei.

pacos spunea...

Demagogiei, ca daca ceea ce se intampla acolo se cheama democratie, atunci al dracului sa fiu daca nu prefer dictatura.

Constantin Gheorghe spunea...

Ai dreptate! Pasărea Mihai Viteazu...

Karakas spunea...

hehe, le zice bine Pacos...

Karakas spunea...

Taiem salarii, pensii, programe, dar ne luam F-16. Ce fel de tara e asta?

http://www.mediafax.ro/social/boc-a-trimis-parlamentului-cererea-de-a-aproba-achizitionarea-de-f-16-6108905/

Karakas spunea...

Constrinsi sau nu, oamenii in general adera la un set de idei - ideologii. La fel ca noi, care cel putin parem a avea un set comun (principii, convingeri etc). Ar fi util sa aflam cit de mult conteaza acest tip de afiliere pentru a produce un salt calitativ pentru schimbare. In trecut existau filozofi, apoi au aparut oameni de stiinta, sociologi, care s-au grupat in "scoli" si mai tirziu in "think-tanks". Astazi parca nu mai avem aceleasi repere. Unde sunt scolile de gindire de azi? Au ramas aceleasi ca si intrecut: liberale, conservatoare, nationaliste. Citeva voci divergente, gen Chomsky, citiva editorialisti liberali gen Krugman. Dar nici unul nu vine cu simburele unei noi ideologii. Se vorbeste despre rectificarea capitalismului, insa nu se stie daca solutia asta ar fi una stabilizatoare pe termen lung in sensul unor cresteri economice sustenabile. Se vorbeste despre o tranzitie la un alt sistem multipolar, unde China ar avea un rol de lider, insa toti asteapta ca miracolul sa fie dezlegat de China, astfel incit sa beneficiem si noi de efectele lui intr-un final.

Pina la urma nu am vazut pe nimeni care ar avea curajul sa demoleze mitul Pietelor, al Capitalului si al Viselor (fie el american sau rusesc). Si sa si puna ceva in loc, credibil.

Desmond spunea...

COM-urile, unde sunt COM-urile?

Constantin Gheorghe spunea...

Vin şi ele mintenaş!

pacos spunea...

Imi permit sa va raspund eu la intrebarea de mai sus, domnule Karakas: e o tara in care Pulimea Sa a fost ales a doua oara, desi nici in primul mandat si nici cand a fost primar n-a facut altceva decat sa se "aranjeze" si mai ales sa aranjeze pe altii.
E tara in care personajul de mai sus confunda 7 miliarde lei cu 10 miliarde euro, desi cifra exacta e trecuta in legea bugetului de stat.
E tara in care Boc e prim ministru de 1 an si aproape jumatate, conduce al treilea guvern si continua sa acuze fosta guvernare.
E tara in care madam Plescoi a ministru, alaturi de Videanu, Funeriu si altii asemeni lor. Care au cheltuit in vreme de criza, in numai 4 luni, 130 milioane euro pe achizitii publice. Si care acum taie pensii si salarii.
E tara in care bugetarii si privatii se incaiera, uitand ca unii fara altii nu supravietuiesc. E tara in care una, Eba, are un masterat in stiinte politice luat cu 10, desi nu stie sa deschida gura. E tara in care se taie din pensii si nu se impoziteaza maneaua si tigania comertului cu flori. E tara in care pulanul e mai important ca sitiloul. E tara in care contracandidatul Pulimii Sale, fiind pe val, se duce sa se relaxeze, exact acolo unde nu trebuia. Tara in care nimic nu e cum ar trebui sa fie. Si continua sa fie.

Nu suna a roman SF (sau Si Fi, ca parca asa se spune, nu?)

Fluieratorul spunea...

It's Argentina, and it won't cry for anybody...

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...