duminică, 9 mai 2010

Guvernanţi, minţiţi măcar la fel!

traian băsescu nu ştie cum să mai "vândă" populaţiei măsurile de "austeritate" Şi a ales o strategie absolut abominabilă, aceea a stimulării fricii. "Dacă nu facem ce v-am zis, murim, ne grecizăm, la anu luăm 30 de miliarde de euro ca să acoperim deficitul bugetar". Păi, îl crede cineva?
Să vedem ce zice Legea Bugetului: "Bugetul de stat se stabileste la venituri in suma de 66.654,3 milioane lei, iar la cheltuieli, in suma de 101.678,4 milioane lei, cu un deficit de 35.024,1 milioane lei." Cheltuim circa 25 de miliarde de euro, şi avem venituri bugetare de vreo 17 miliarde de euro. Deficitul este de 8 miliarde. Să vedem ce zice băsescu: nu economisim 2 miliarde de euro acum, la anu' ne ia dracu: "Daca nu se luau masurile de reducere a salariilor si a pensiilor, la inceputul lui 2011 trebuia sa angajam un nou credit, si poate nu 20, ci 30 de miliarde." De ce 30 de miliarde de euro? Păi nu zicea el că ălea 12 miliarde de la FMI le plăteşte BNR, din rezerva sa? Pentru acoperirea deficitului nu e nevoie de încă un buget şi ceva!
De fapt, cât avem de plătit anul viitor? Cât avem de plătit anul ăsta? Este o nebunie! Toată lumea aruncă cifre pe piaţă, şi nu seamănă unele cu altele. Cât de mult s-a minţit? Unde s-au dus banii? Că nu toţi se duc în salarii şi pensii! Ar fi ca şi cum anul viitor statul nu va încasa un cent anul viitor. Ceea ce este imposibil. Ar fi ca şi cum România nu ar mai exista!
Cred că idioţii care ne conduc s-au încurcat în minciuni, şi nu mai reuşesc să se pună de acord, să mintă la fel. Măcar atât merităm şi noi: o minciună cinstită, pe care să te poţi baza!
PS: aştept să văd ce minte bocuţ.Care a terminat de cosit salariile şi pensiile, şi acum strânge verdeaţa...

3 comentarii:

Fluieratorul spunea...

Banii din imprumutul de anul trecut s-au dus dupa cum urmeaza, nu neaparat in ordinea marimii sumelor: la bailout-ul mamicilor grecesti si austriece ale bancilor fiice de la noi, la BNR, la bugetul de pensii si salarii din institutiile publice, la parandaraturi electorale.

Basescu a venit si a spus: aici NU sint si NU vor fi banii dvs., si oriciti bani ar intra in buget, mai multi vor iesi, pentru ca eu NU va mai dau voua nimic, dar nu pun nici dop la parandarat. Pentru ca asta-i pohta ce-o pohtesc.

Ce ne va spune Boc la televiziunea nationala, la OTV, sau laB1? "Dupa cum a spus si Presedintele, etc., etc., etc..." Asteapta cineva vreo noutate?

Fluieratorul spunea...

Ah, pardon, Boc vorbeste "la concret". Deci drumuri, prima casa, etc., etc. Bagati-va in PDL, apucati-va de afaceri cu statul, ca aici vor fi banii bugetarilor si pensionarilor.

Om fi in campanie electorala? Cf. Boc, sintem. Nimic despre prezent, numai promisiuni facute si alta data, care nici acum n-au acoperire.

Guvernul acesta, cu tot cu Patraulea Voda, ar trebui linsati. Altfel, Boc nu se va opri niciodata din trancanit.

Fluieratorul spunea...

Hm, functionarii de la FMI sint mai profesionisti decit Boc. Vorbesc scurt,clar, concret, la obiect.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...