miercuri, 5 mai 2010

Pulimea Ta, demisia!

Guvernul a intrat în vrie! I-a chemat Pulimea Sa la ordin, la Cotroceni, pe Boc şi pe câţiva dintre ciracii lui. E vânzoleală mare. Se vorbeşte şi despre o şedinţă specială de Guvern, cu participarea "revizorilor" de la FMI. Unii zic că e rost de o remaniere. Eu zic că e vremea unei demisii. A guvernului, în frunte cu adevăratul lui şef, traian băsescu. Pentru că "meritele" acestei guvernări de tot căcatul i se pot imputa lui şi numai lui.
El a format acest guvern de doi bani, de lichele şi de incapabili, de hoţi cu patalama. El a construit majoritarea de strânsură care sprijină guvernul în Parlament, folosind şantajul cu DNA, ANI şi pe date furnizate de SRI, care face acte de poliţie politică cu mare sârg. El a impus acordul cu FMI şi Legile tâmpe ale salarizării, educaţiei şi pensiilor. El a spus că Guvernul nu are treabă cu rezolvarea crizei, nu e sarcina lui, şi asta după ce abia, abia a recunoscut că economia României este în criză. El să-şi asume eşecul, nu să-i sacrifice cu cinism pe boc şi încă vreo doi-trei tâmpiţei. Nu, el e tăticul lor, el să plece cu ei de mână. Cu toţi!
Această criză se va transforma într-una politică. Şi va cere alegeri anticipate. Abia acum sunt coapte condiţiile unei astfel de decizii politice, singura care ne poate feri de violenţe sociale. Priviţi ce se întâmplă pe străzile Atenei, unde sunt morţi şi răniţi, unde sunt incendiate bănci şi magazine.
Încrederea în capacitatea sistemului politic românesc de a rezolva problemele oamenilor tinde spre zero. Iresponsabilitatea lui traian băsescu, care, din dorinţa lui maladivă de a avea un control total asupra mecanismerlor de putere şi asupra instituţiilor statului, a subminat partidele, le-a şubrezit, a făcut din Parlament duşmanul "poporului" a lăsat ţara fără alternativă într-un moment extrem de delicat. Acum dă din colţ în colţ. Pentru că nu mai poate arăta cu degetul spre alţii. Acum vinovatul este clar. Şi nimic nu mai poate schimba lucrurile. Aşadar, e vremea să plece!

5 comentarii:

Anonim spunea...

Nu dusmanul "poporului", ci "dusmanul" poporului.
R.L.

Adrian Teacă spunea...

Da! Şi să vină la putere o juntă militară! O fi la pîrnaie generalul Stănculescu? Dacă da, să-l eliberăm!

Constantin Gheorghe spunea...

Optimistule!

Karakas spunea...

Orice putere se erodeaza. In Romania, caderea abrupta a economiei, si incapacitatea constant afisata de Guvernu ar fi trebuit sa scoata lumea in strada pentru o schimbare. Dar nu, noi nu suntem ca si grecii, care stiu sa se bata pentru un sistem politic mai sanatos.

Nu cred ca Basescu o sa isi dea demisia. Se va folosi de alti pioni pe care ii va muta in alte posturi, si va face o schimbare de eticheta doar. Borcanul va avea acelasi continut.

Desmond spunea...

In scurt timp o să culeagă şi jucăchiorul roadele minunatei strategii a tensiunii, că dacă-ţi place învrajbirea la un moment dat mai şi incasezi.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...