vineri, 21 mai 2010

Dreapta compromisă

Dacă de asta avea nevoie, "dreapta" românească este definitiv compromisă de PDL şi de măsurile tembele şi isterice luate de guvernul băserscu-boc. Compromisă în primul de faptul că PD, partidul pe scheletul căruia s-au grefat nişte resturi peneliste, nu are nicio tangenţă cu ideologiile cunoscute, fie ele de stânga sau de dreapta. Au demonstrat cu prisosinţă un singur lucru: sunt o haită flămândă de oportunişti, care a profitat de breşele din sistemul politic şi instituţional şi de fragilitsatea şi precaritatea civismului autohton pentru a captura statul(acum) sau părţi ale lui(în trecut) şi pentru a-i drena resursele. PDL este un vector politic pentru o grămadă de hoţi.
PDL este partidul-hienă al României. Un partid care nu are cum fi unul normal. Pentru că el nu are obiective de ordin politic, ci se foloseşte de politică pentru ca liderii lui să prospere economic pe seama banilor publici. Nu mai înşeală pe nimeni demagogia discursului despre "reforma statului", despre "modernizarea" lui. Nu, statul este demantelat pentru a putea fi furat mai uşor. Şi pentru a se pune la adăpost de consecinţele actelor lor ilegale.
Dreapta modernă nu mai este de multă vreme acel exponent nemilos al capitalismului pur şi dur. S-a îmblânzit, s-a transformat, a devenit socială, manifestă compasiune, nu mai promovează acel individualism feroce, vecin cu darwinismul social. A acceptat statul social, mai mult, a generat concepte precum cel al economiei sociale de piaţă. Adică exact opusul gândirii şi acţiunii PDL. Pentru care oamenii nu există. Există doar cifre în statistici.
Despre ce compasiune şi grijă faţă de oameni poate fi vorba în măsuri de reducere otova a tuturor salariilor bugetarilor şi a tuturor pensiilor, micşorarea sau desfiinţarea unor prestaţii sociale, în timp ce clienţii puterii se înfruptă în continuare din banii publici ca şi cum nimic nu s-ar întâmpla.
Mulţi s-au întrebat de ce un popor de stânga, cu interese care cer politici publice de stânga, alege să fie condus de "dreapta". Poate pentru că discursul de până acum al PD, respectiv PDL, a fost unul de stânga? Poate pentru că democraţia noastră este una "originală"?
Acum este momentul separării apelor în politică. PSD şi PNL au o oportunitate cu care nu se vor mai întâlni prea curând de a limpezi lucrurile şi de a se impune ca reprezentantele stângii, respectiv dreptei româneşti. Două partide mai degrabă la centru, care să consolideze democraţia şi să crească numărul celor care compun clasa de mijloc, două partide care să respingă populismul agresiv şi atitudinile şi discursul extremiste, şi care să se comporte responsabil în spaţiul public. PSD şi PNL trebuie să clarifice şi elementele care le despart, fără a face din ele obstacole în calea cooperării. PSD şi PNL trebuie să fie conştiente că sunt obligate de realităţuile României să guverneze împreună. Şi că dacă nu se prezintă ca o alternativă la actuala guvernare, dacă lasă nişte derbedei politici să paraziteze şi discursul de stânga, şi discursul de dreapta, ţara asta nu mai are nicio şansă.
PDL a demonstrat o capacitate neobişnuită de a se metamorfoza. Iar dacă va simţi că "poporul" ar vota un partid extremist, se va transforma şi în aşa ceva. Nu cred că interesele României pot fi servite de o astfel de formaţiune politică, dispusă la orice pentru a se perpetua la putere.
PSD şi PNL să nu uite aceste lucruri, şi mai ales să nu uite ce responsabilităţi au faţă de cetăţeni şi de viitorul României.
PS: DSK, şeful FMI, spune, cu subiect şi predicat, pentru France 2, că ei au cerut mărirea unor impozite, şi mai ales impozitele celor bogaţi. Opţiunea de a rade tot aparţine lui traian băsescu, că boc nu există. Confirmare a celor spuse de mine mai sus. PDL este partidul unei găşti de afacerişti, care înţelege să scoată bani din orice, cu orice preţ pentru populaţia României. Mulţumim din inimă partidului! băsescu, România îţi dă muie! E doar un citat! Deocamdată...

12 comentarii:

madalina ionescu spunea...

La mulţi ani!

Un offtopic de sărbătoare :)

Lucia Verona spunea...

La mulţi ani!

Lilick Auftakt spunea...

La multi ani! :)

casandra spunea...

@Constantin,
La multi ani!

Karakas spunea...

Se confirma ca acesta este un guvern mincinos. Incepind de la Primul Ministru, un incapabil care se ascunde dupa fustele lui Basescu.

Romanii sunt mintiti cu nerusinare ca masurile de reducere a salariilor si pensiilor ar fi fost convenite cu FMI. Mai mult, Guvernul ii pune si pe cei de la FMI intr-o situatie jenanta, fortind clarificari din partea lor.

Partenerul de guvernare, UDRM, prin vocea lui Borbely, afirma ca formatiunea sa este solidara cu Guvernul in ce priveste asumarea raspunderii “pe masurile convenite cu FMI, desi isi doresc acceptarea ideii ca pensiile mici sa nu fie reduse”. Dovada clara ca guvernantii pun in circa FMI decizia lor de reducere a pensiilor.

Suprins de aceasta minciuna nesimtita, Directorul General FMI, Dominique Strauss-Kahn, vine sa clarifice ca ei nu au propus micsorarea pensiilor, ci taxarea suplimentara a celor bogati:

“Le-am spus: dacă vreţi să faceţi economie , creşteţi impozitarea, mai ales pentru cei bogaţi. Noi am spus nu reducerii cu 25% a salariilor. Guvernul a spus: nu, decizia este a noastră. Aceasta este adevărat: Guvernul decide întotdeauna, nu FMI”, a declarat şeful FMI în cadrul unei emisiuni difuzate de postul de televiziune France 2.

http://www.mediafax.ro/economic/seful-fmi-noi-am-spus-nu-taierii-salariale-cu-25-am-propus-impozitarea-bogatilor-6143499/

“Vicepreşedintele executiv al UDMR, Laszlo Borbely, ministru al Mediului, afirmă că reprezentanţii Uniunii vor fi solidari cu Guvernul în ceea ce priveşte asumarea răspunderii pe măsurile convenite cu FMI, deşi îşi doresc acceptarea ideii ca pensiile mici să nu fie reduse”

http://www.mediafax.ro/politic/udmr-va-fi-solidar-cu-guvernul-la-asumarea-raspunderii-6143444/

PS La Multi Ani, sa apuci timpuri mai bune!

Karakas spunea...

Incredibil, Ministrul Finantelor ii face pe cei de la FMI mincinosi. Declaratia lui Vladescu:

“…Fondul Monetar Internaţional a considerat în mod constant că reducerea cheltuielilor salariale şi sociale este obligatorie pentru o corectă ajustare a deficitului bugetar…”

Mai mult, domnul Vladescu se face ca nu intelege ce a spus Directorul general al FMI, dl Khan, despre impozitarea bogatilor:

“Prin urmare, Vlădescu spune că îi este greu să înţeleagă în ce măsură creşterea TVA la 24% şi a cotei unice la 20% i-ar afecta doar pe cei bogaţi. ”

Pai tocmai aia era idea FMI, de a impozita diferit pe cei bogati si ceilalti. Dl Vladescu se face ca nu a priceput, era vorba de renuntarea la cota unica.

http://www.realitatea.net/vladescu–toate-variantele-fmi-au-implicat-scaderea-cu-20prc–a-salariilor_714823.html

Imi este greu sa imi imaginez ca Directorul General al FMI s-ar apuca sa spuna gogosi despre ce face si ce nu face Guvernul Romaniei.

Shadow spunea...

@Dle Gheorghe

intai la multi ani si sanatate si tot ce va doriti atat dvs cat si familiei.

a doua. Nu credeti ca si stanga e la fel de compromisa? De fpat tot politicul romanesc este complet compromis de la joculm de-anprostalea prezidential? Aici am ajuns.

simularea dreptei ca si simularea stangii da rezultate stupide.

pacos spunea...

Va rog sa primiti scuzele mele. Chestia cu fisa....
LA MULTI ANI!

Karakas spunea...

Un Guvern moralmente criminal. Astea sunt urmarile politicilor de dreapta ale Guvernului, oamenii se sinucid de frica scaderii salariului sau a pierderii locului de munca:

"Sotia unui fost procuror s-a sinucis, spanzurandu-se in balcon...
Potrivit aceloraşi surse judiciare, femeia ar fi facut o depresie puternica pe fondul crizei economice deoarece urma sa i se scada foarte mult salariul si, in plus, se temea sa nu isi piarda locul de munca."

http://www.mediafax.ro/social/sotia-unui-fost-procuror-s-a-sinucis-spanzurandu-se-in-balcon-6144747/

Anonim spunea...

Stimate domnule Gheorghe,
Se ziua numelui dvs, sincere urari de sanatate si spor la munca.
Acest articol contine idei extraordinar de valoroase pentru Romania.Ce pacat ca nu-l poate citi cineva in public, caci asa in blog se pierd multe idei excelente.
La multi ani.

CC spunea...

La multi ani, draga Costele!!! iti multumesc pentru efortul pe care il faci pentru a da viata blogului tau, unul dintre cele mai bine documentate si mai pertinente din blogosfera romaneasca!

ama spunea...

Din nefericire, Romania nu le poate da muie nici pdl-ului si nici lui base.
Sta si asculta cum, la unele institutii s-au interzis achizitiile pe 2010. Din achizitii s-a taiat ce s-a taiat, dar s-a taiat si HIRTIA...
Pe ce mama ma-si o sa se mai scrie ceva ? Vine preopinentul cu hartia de acasa daca vrea un raspuns scris la ceva ?

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...