miercuri, 19 mai 2010

Călătorind în timp

Până acum nimic de remarcat în legătură cu mitingul din Piaţa Victoriei. Pace şi linişte, cuvântări călduţe ale liderilor de sindicat, şi câteva leşinuri, de oboseală, nemâncare şi de înghesuială. Hoară, care a avut marea nesimţire să vină la studioul A 3 din piaţă, a fost la un pas de belire. L-au scăpat din mâinile protestatarilor Stoiceasca şi vreo doi cameramani mai hotărâţi. Credeţi c-a învăţat ceva? O să-l vedeţi peste vreo câteva ore ciripind prin studiouri, fericit că a ajuns erou-martir al guvernării căcănii, la fel de arogant şi de radical, la fel de rupt de realitate ca şi înainte ca PDL să-şi fi redus la tăcere "vectorii de imagine".
Cum scriam, nimic de remarcat. Nimic radical, nimic pe muchie de cuţit. Am impresia că mulţi dintre cei din piaţă şi-ar fi dorit să fie oriunde în altă parte, numai în faţa sediului Guvernului nu. Şi asta nu pentru că nu sunt îngrijoraţi de viitorul lor. Dar deja în mintea lor s-a activat programul de supravieţuire. care nu cuprinde şi o parte de "solidaritate". Soluţiile de supravieţuire sunt individuale, şi românii nu mai văd rostul unor astfel de demonstraţii. Generaţia celor care au obţinut, la începutul anilor 90, ceva în stradă, prin luptă sindicală, nu mai este activă. Iar demonizarea acţiunilor minerilor şi-a făcut efectul. Oricine iese în stradă este asimilat automat minerilor şi violenţei.
Dacă vă închipuiţi că mitingul va impresiona pe cineva din Guvern sau de la Palatul Cotroceni, ei bine, visaţi la altceva! Doar că acest miting va avea o urmare, undeva în toamnă . Şi atunci lucrurile nu vor mai fi atât de "cordiale". Pentru că atunci se va vedea cu adevărat dacă programele de supravieţuire funcţionează sau nu. În general nu vor funcţiona, pentru că nu au cum.
Cel mai bizar lucru dintre toate este momentul ales de Camera Deputaţilor(al cărei preşedinte este Roberta Anastase) pentru votarea "Legii Lustraţiei"! Sigur, se acţionează după principiul "cui pe cui se scoate!" Cu alte cuvinte, pedeliştii vor să limiteze impactul mediatic al protestului cu un alt eveniment, cu priză la jurnalişti şi la proşti. Vor muşca televiziunile momeala şi vor începe să rumege numele "lustrabililor"? Vedem mai spre seară. Dar indiferent de reacţia presei, alegerea pedeliştilor spune multe despre cât le pasă lor de agenda publică.
Bine, nici opoziţiei nu-i merge mintea, de vreme ce n-a forţat o dezbatere politică în Parlament pe marginea problemelor care i-au scos pe oameni în stradă. Pentru că partidele nu mai ştiu să facă politică, din păcate. Ceea ce numesc ei "politică" e un soi de ghiveci între populism, trafic de influenţă, nepotism, şi totul condimentat cu multă nesimţire.
Ce va fi, vom vedea. Oricum cred că în scrisoarea FMi nu se va schimba o virgulă după mitingul ăsta. Şi nu pentru că România ar fi cu spatele la zid, că ar fi în incapacitatea de plată şi doar ciuntirea salariilor bugetarilor şi a pensiilor ar mai salva-o. Nu, motivul este mult mai simplu: orgoliul Pulimii Sale. Care vrea să demonstreze tuturor cine-i şeful. Şi că dacă el ordonă ceva, toată lumea se supune. Cei care ziceau că e imposibil să călătorim în timp poate se mai gândesc...
PS: mi-e tot mai scârbă de ipocrizia lui Cristian Preda, care joacă scena "obiectivităţii". O singură remarcă: amice, ai fost consilier prezidenţial. Nu ai nicio vină pentru faptul că între Preşedinte şi partidele de opoziţie nu mai există dialog? Nu ai nicio vină pentru faptul că traian băsescu a construit acest monstru de imoralitate numit UNPR? Şi atunci la ce bun condamnarea protocolului semnat între PDL şi UNPR? Te gândeşti deja la ce-o să spună posteritatea? Cam devreme!

5 comentarii:

Andrei Gheorghe spunea...

Este prima data cand aud de Marcel Hoara. Am cautat pe internet si tot ce am gasit despre el este ca astazi a fost alergat de "fani".

Cu ce d-zeu se ocupa de a ajuns asa celebru?

Constantin Gheorghe spunea...

În general, cu ciorditul de la stat, cu pupat în cur Iubitul Conducător, şi foarte agresiv pe micile ecrane. Secretar de stat(degeaba!) pe la o chestie care ar trebui să se ocupe de reabilitarea zonelor miniere sau cam aşa ceva. E din ceata porcuşorului rozaliu Videanu.

geomarz spunea...

Ma întrebam și eu, ca și Gheorghele de mai sus, cine să fie această mare personalitate pe numele sau Hoară.
M-am lămurit.
Muțumesc.

Anonim spunea...

Uite un fragment din motto-ul postat pe pagina web a acestui mare gânditor, Marcel Hoară: "[...]Un om de succes este acela care poate construi o fundaţie solidă cu cărămizile pe care alţii le aruncă în el." Aferim! Cred că astăzi a adunat destul material pentru lucrarea despre care era vorba. Te aşteptăm la tăiatul panglicii fundaţiei, nene Marcel!

radu spunea...

Hoara e un pulica, da' membru in diverse comitete si comitii care aduc bani.
Cit despre opozitie...toti au trecut pe la putere si l-au facut posibil pe Basescu...spre binele tuturor, chiar daca la televiziuni par sa fie gata sa-si ia gitul.
Revolutii...la 100 de ani (1848...1948...bun, aia nu era revolutie, era grija celor din vest sa dea ceva de mincare sovietelor...da' cam asta e ciclul, daca nu apar factori exteriori.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...