miercuri, 20 iunie 2012

Un act simbolic de paricid



Scurt, că pe căldura asta imaginaţia mea funcţionează doar într-o singură direcţie: o grădină de vară, frunziş des şi umbră răcoroasă, o berică rece, într-un pahar aburit, şi mintea golită de orice nu înseamnă savurarea berii. 

Aşadar, Ponta nu glumeşte! A trimis la Bruxelles componenţa delegaţiei României la summitul din 28-29 iunie. Delegaţie din care lipseşte, ce surpriză! traian băsescu. Cum nu sunt psihanalist, n-am să spun că este un paricid simbolic, dar foarte probabil despre asta este vorba. 

De aici încolo, orice ar spune sau ar face traian băsescu, în raport cu Ponta, nu mai are nimic din legătura "tată"-"fiu", în sensul ăla cretin: "tinere, eu ştiu mai bine ce e bine pentru tine!" Cunoaşteţi genul! Acum are de ales: ori negociază cu Ponta, şi se pun de acord, adică acceptă o coabitare normală, ori se va trezi că vorbeşte ca prostul, la pereţi. Scandalul "plagiatul", chiar dacă face furori printre "intelectuali"(bine, unii chiar sunt intelectuali!), îi lasă reci pe români, care au orice altceva pe agendă. 

După acest gest, Ponta musai trebuie să mai facă cel puţin unul: acela de a veni săptămâna viitoare în faţa Parlamentului, unde să prezinte tematica summitului, poziţiile guvernului României, şi mandatul său, fie şi în mare. După care să urmeze o dezbatere în Parlament, la care să participe şi el, şi ministrul de externe, şi cel al afacerilor Europene. Adică să fie consecvent şi coerent în ce face cu ceea ce spune. 

Ponta, tată! Iar îmi eşti dator o bere!

PS: să fi greşit eu abordarea? Ponta să fi comis un deicid? Că tot i se spunea Zeus Pulimii Sale... 

10 comentarii:

Anonim spunea...

Nici paricid, nici deicid, ci, simplu: Pulicid! Bravos!
Anonymus Magnus

Constantin Gheorghe spunea...

Deci, un act de castrare? Sau o lucrătură a la Ciomu?

Anonim spunea...

O castrare simbolică.
După care, parcă văd că marele mascul Băse va rămâne cu sechele grave(de genul rabiei) și va apela iar la psihanaliști-deontologi-securiști. Ceea ce-i va apropia ultima încercare: eutanasierea legală. Adică,suspendarea și demiterea!
A. Magnus

Pictor von Poanta spunea...

Observ ca acum, dupa ce plagiatul nu mai poate fi negat si stirea a aparut practic in toate tarile de pe planeta, ati schimbat macazul: plagiatul "nu intereseaza" populatia.

Continuati sa traiti in lumea viselor; credeti ca doreste cineva sa fie condus de un ins care e vinovat de furt, fie el si intelectual?

Bolcas spunea...

Jale mare, tovarasi! Fu condamnat pentru coruptie cel mai performant premier al Romaniei! Acum stau si ma intreb, a cui e rusinea mai mare: a lui, ca a bagat mana in borcan sau a noastra, ca l-am pus acolo?

Anonim spunea...

Are dreptate Pictor von Poanta.
Ce nenorocire pe poporul roman sa aiba de ales intre unii care fura-i banii (din buget, din salarii, din alocatiile copiilor) si unii care-i fura cuvintele!

Anonim spunea...

Voxel sau Pictor, Cotoi sau cum vrei sa te chemi in spatele unui calculator: de ce nu te uiti in oglida ... Cine te crezi ca esti?

Viviana

Pictor von Poanta spunea...

Bre Anonime, imi pui in tastatura cuvinte pe care eu nu le-am scris. Din buget (adica din impozite efectiv platite, ca bugetul e doar o plan) pot sa imi imaginez si sa inteleg ca se fura. Hai, poate si din salarii, prin impozite prea mari, desi stiu sigur ca nu asta vroiai sa spui, tu ziceai de salarii de la stat, micsorate - si bine v-au facut! Dar din alocatiile copiilor cum iti fura, bre, ca alocatia copilului e pomana pura? Adica iti fura din ceva ce nu e al tau si nu a fost niciodata?
Mai corect se poate spune ca tu furi, cu salariul tau de la stat si cu alocatia ta primita pe cap de gaina reproducatoare, furi din castigurile altora, impozitate ca sa primesti tu pomana.

Uite asa am scris eu, nu cum ai mistificat matale.

Plus ca intentia prea putin subtila de a face o comparatie intre furt de bani si furt intelectual, ca si cum acesta din urma ar fi scuzabil, e doar o copilarie.

Anonim spunea...

Pictor von Poanta,

flota, casa din mihaileanu etc, sunt cat se poate de palpabile, plagiatul nu. sau trebuie sa cred un ziarist german, nevorbitor de romana, care compara un text in engleza cu unul in romana si da verdicte?

'ceva ce nu e al tau si nu a fost' - inteleg ca bugetul e mostenirea lui base si din el, cu generozitate, ne face cadouri :D

'tu furi, cu salariul tau de la stat...' - asta e base? cu venituri oficiale exclusiv de la stat, cu case de la stat etc... inteleg ca a primit pomana...

I satzic spunea...

@Pictor von Poanta spunea...
Alegerile nu au fost pentru Academia Romaniei.Voturile au fost impotriva pdl-imii pulimii sale.
Pina la o sentinta definitiva in materie de furt intelectual eu nu mi-as deranja bucile din scaunul de prim ministru,ca de ce?A ajuns acolo cu sprijin popular si noi,populimea non pirttZApiceasca vrem sa- pastram pina pe la alegirile urmatoare.
Cred ca vom merge iar la piata,dar nu pentru cumparaturi.Desi este greu sa fii ,,rima '' si sa stai in soare.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...