sâmbătă, 16 iunie 2012

Boierii minţii şi haiducul criptostalinist şi protocronist Ponta



Jale mare printre abonaţii la bani publici, distribuiţi prin intermediul ICR. Reacţiile "martorilor lui Patapievici" sunt delirante. Pur şi simplu avem în faţa ochilor un potop de vorbe, de acuze dintre cele mai halucinante. Vârf de lance, Volodea Tismăneanu, una dintre cele mai jegoase, moral vorbind, fiinţe din aşa-zisa noastră elită intelectuală. 

Să lămurim puţin virulenţa acestei reacţii. ICR a ţinut loc de debuşeu, de piaţă, dacă vreţi, pentru o mulţime de indivizi, mai mult sau mai puţin creatori, care altminteri ar fi trebuit să dea zdravăn din lăbuţe, pentru a se afirma pe o piaţă liberă a creaţiei. Criteriile de promovare, cu rare excepţii, au fost cele cunoscute în Republica Absurdă România: "eu scarpin pe burtă măgarul tău, tu scarpini pe burtă măgarul meu". S-au tras unii pe alţii, s-au protejat, au făcut o bisericuţă, şi trăiau fericiţi: mai o traducere, mai bursă mică, mai o plimbărică, pe ici, pe colo, pe unde are ICR filiale. Dacă nu curge, pică!

Şi a venit haidului Ponta, acest Che Guevara al societăţii informaţionale, şi le ia pâinea de la gură! Păi, se poate aşa un afront! Ce fac ei fără pomana statului, un stat pe care îl înjură pe toate drumurile şi-i vor pielea! Asta până când sunt tăiaţi ei de la porţie! După care începe mânjirea cu căcat a celor care îndrăznesc să se ia de ei.

Prieteni, ia să facem noi nişte schimbări în sistem. Statul să nu mai dea bani pe tot felul de aiureli. Democratizarea accesului la cultură? Perfect! Subvenţionăm costul unor activităţi culturale: teatre, Operă, biblioteci publice, un anume tip de cărţi, în special al celor legate de sistemul de educaţie. De ce să dau bani pentru filme care nu aduc în sală, în total, nici o mie de spectatori? Dacă Puiu, Mungiu şi compania sunt aşa de mari regizori, sigur vor găsi finanţare pe piaţa liberă pentru filmele lor! 

De ce să trecem ICR în coordonarea Senatului? Mai bine îl desfiinţăm, şi am terminat discuţia! Cine are valoare, se descurcă şi fără banii statului. Cine nu, pa şi să auzim de bine! Vreţi capitalism, liberalism, societate deschisă? Perfect! Vă dăm! La muncă, băieţi! 

Ponta, tată! Ia-le banii, închide mustăria, şi trimite-i la muncă! Fă un bine bugetului, fă-ţi şi ţie un bine! Scapă de nebuni!   

6 comentarii:

Arogantu' spunea...

PUTZApievici si toti tzutzerii sai basisti ar trebui sa se gindeasca la un singur lucru: pina sa se prescrie eventualele lor fapte penale va fi destul timp ca PORCurorii 'sa treaca de partea poporului' !

ANONIMUS spunea...

Aceasta Oficina Pupincurista este mult prea costisitoare pentru asa zisa arta. Obscena si socanta care are tot dreptul de a se etala dar nu din banii nostrii.Ce-i care se iubesc sa-si sustina asa zisa arta,intre ei.Si ar fi cazul s-o faca cat de repede.Dl.Patapievici se plange ca este scuipat pe strada.Multumeste proniei ca n-a primit vreo caramida."Fie care pasare pre limba lui piere".Credea ca n-o sa pateasca nimic cu limba intre bucile Basescului ,ascunsa?!.Uite ca nu!!!!Dl Ponta ar face bine sa taie banii pentru proslavirea acestui "beotian"respingator.Un tip care citeste de 7 ani o carte face pe "mecena"pe banii nostri.Hai Sictir!!!!S-au crezut eterni si cuplati la" tzatza" bugetului.Nesimtiti patibulari.

Flueiratorul spunea...

Lasind la o parte orice opinie despre HRP sau ICR, ma gindesc ca daca ICR este o institutie de cultura inalta, menita sa duca faima culturala a Romaniei in lume, ar trebui sa fie patronata de de ministerul culturii, de ministerul de externe, de institutiile de breasla ale literatilor, artistilor plastici, muzicienilor, cineastilor, de academie, whatever, nu de senat sau presedintie. De fapt, nu de politica.

Doar ca la noi in tara noi nu stim ce institutii avem si de ce le avem, ce trebuie ele sa faca, cum si cu ce fel de oameni. Asta-i si cu ICR-ul.

Anonim spunea...

O tempora, O mores.

Toata lumea "plange" dupa masurile privind ICR (plus Tismaneanu, TVR, etc) ...

Nimeni nu a mai amintit ceva de Eminescu, nici macar de 15 iunie.

"Floare albastra, floare albastra,
Totusi este trist pe lume."

cristi spunea...

Dacă citeşti Contributors (şi, din păcate, Critic Atac), ţi se pare că va urma o nouă revoluţie împotriva lui Ponta din cauza asta. Vocea străzii însă aprobă mişcarea, şi ar fi aprobat şi mai tare desfiinţarea. ICR-iştii şi-au făcut-o singuri promovând grafică şi literatură de WC public şi susţinând obsesiile scatologice şi antiromâneşti ale lui Patapievici. Ca să citez un preşedinte american care se referea la cam aceiaşi indivizi, deşi din alt punct de vedere "their number is negligible and they are stupid".

Anonim spunea...

daca este adevarat ce spune Cristoiu, ICR fusese infiintat (pe modelul unei fundatii regale) ca sa-i dea o jucarie lui Iliescu caruia ii placeau mult atentionarile astea. E adevarat? E adevarat.

Basescu, impins de la spate... de cine nu as sti sa spun, a socotit in avantaje (ca el e mereu un bisnitar si nimic altceva) si fara multa convingere... nu a facut niciodata mister de dispretul lui suprem fata de 'teletuali ... pana si fata de cei pe care i-a folost.

Basescu sta bine cu Udrea, Baconschi, TRU, MRU,... (caractere, aptitudini) si nu are probleme (dimpotriva gaseste "treaba" foarte, foarte distractiva) sa confunde apele cu alde PRIGOANA & Co ... Cand aud sau citesc despre asa zisul sau "program" ... imi vine sa vomit, scuzati-ma.

E o nulitate ABSOLUTA !!! Rau, meschin, ... o NULITATE!

Viviana

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...