marți, 19 iunie 2012

O cursă contra-cronometru



De ce au decis cei din PDL devansarea comicăriei ăleia prin care trebuie să-şi aleagă noua conducere? De ce zic comicărie? Pentru că nu are nimic în comun cu ceea ce se numeşte "democraţie internă de partid" O simplă problemă: la paranghelie participă circa 1200 de persoane. Cum vor fi alese? Nu ar trebui să fie înainte nişte Convenţii extraordinare judeţene, care să aleagă delegaţi şi să le dea un mandat? Nu ar trebui cunoscute "moţiunile"? Trecem...

Eu cred că totul s-a făcut la presiunea lui băsescu. Care vede cum Parlamentul face tot mai simplă demiterea sa. Şi atunci nu are decât o soluţie: aceea de a determina cu orice preţ demisia lui Ponta. Probabil că după scandalul "plagiatului" urmează altceva împotriva lui Ponta. Sau iese la iveală dosarul "Porumbacu". Mă rog, orice poate fi folosit de propaganda băsistă pentru a pune presiune pe USL. 

Ideea este aceea de a se ajunge la formarea unui nou guvern. Pentru asta la PDL trebuie să existe, cât de cât, o conducere legitimă. Cu ajutorul serviciilor va strânge el, cumva, voturi pentru o nouă majoritate şi un nou guvern. Sau cel puţin aşa speră. La o adică, îl poate desemna premier pe Meleşcanu, ca să-i rupă pe liberali de pesedişti. 

Pentru asta se poate împăca şi cu ideea că PDL ajunge pe mâna lui Blaga. La câte ştie despre Blaga, nici nu-i greu să-l ţină în lesă. Şi dacă nu, îl debarcă de la conducerea partidului. A învăţat deja ce şi cum. El nu mai are decât un instrument pentru a stopa procesul de simplificare a destituirii: trimiterea la Parlament a modificărilor Legii referendumului. La asta poate trage de timp până se formează o nouă majoritate. În rest nimic nu mai depinde de el. 

Nu se va da în lături de la nimic. Luptă pentru supravieţuire. Pentru că n-a putut declanşa în ţară scandalul "plagiatului", l-a internaţionalizat. Va face orice să rămână la putere. Se va alia cu oricine, va lovi pe oricine nu i se supune. Nu ştiu în ce măsură mai răspund serviciile la comenzi. Dar tot i-au rămas unii loiali. 

Vom avea o vară fierbinte. Deşi totul se joacă până la summitul din 28-29 iunie.  Dacă la summit se duce Ponta, a pierdut principala bătălie. După asta totul este posibil. De aceea are nevoie de o criză politică, singura care îl poate bloca pe Ponta. 

4 comentarii:

Anonim spunea...

Dl. Basescu a fost elegant, l-a avertizat pe dl. Ponta (vezi ironiile "dottore" etc). Dl. Basescu a incercat ca o acuza de plagiat sa nu diminueze functia de prim ministru, a fost alegerea domnului Ponta ca seful guvernului roman sa se confrunte cu o astfel de situatie. Oricat ne-ar displacea dl. Basescu acesta a procedat corect si elegant, mizeria morala a domnului Ponta ne-a prilejuit spectacolul de azi.

ANONIMUS spunea...

Un porc ordinar, santajist,contrabandist,piroman,imbogatit prin rapt si minciuna,un intrigant,un om elegant?!Din ce minte bolnava poate iesi asemenea idee.
Facaturile, de data aceasta ,daca serviciile le-a servit, au facut-o in asa fel incat cioburile sparte se vor sparge in capetele consilierilor si presedintelui care este pe cale de descompunere.Ca sa crezi ca o asemenea intriga"noire"facut de Funebru intr-o revista care n-are nici o treaba cu dreptul,arata ca nici-o tiparitura seriosa n-ar fi acceptat o asemenea porcarie.Sa crezi ca un profesor universitar care a prefatat lucrarea si presupun in mod elogios,n-a observa ca propria lucrare a fost plagiata te duce la nebunie furioasa si creierele defecte a presedintelui si a consilierilor lui.Asemenea
gramada de cretini te infioreaza.Daca un doctorat presupune ca teza trebuie sa fie absolut o lucrare cu totul deosebita care face "scoala"poti fi sigur ca nu pot fi 10 in 50 de ani.Acesti ignoranti au pretentia de a se inventa o semantica originala pentru a face o teza de doctorat.Bolnavi cu mintea.Cu toate zvarcolelile presedintelui, destinul sau este in final Rahova,ori ce ar face.Inca vreo cateva asemenea "ajutoare"si sfarsitul v-a fi ineluctabil.De asemenea porcariile facute D-lui Diaconu nu face decat ca populatia sa stie unde sa puna stampila.O sa vedem ce castig o sa aduca atacare unui politician iubit si cu o cinste fara repros.O sa-si muste mainile acesti patibulari.

Anonim spunea...

Nu cred ca Basescu se mai agata atat de tare de ramanerea la putere. Deja este spre sfarsitul celui de al doilea mandat, si... si gata cu el, oricum va disparea. Ca in loc sa plece maine pleaca poimaine, tot aia e, nu ramanerea la putere este preocuparea lui actuala.

Anonim spunea...

'eleganta' lui base era un ranjet si o amenintare mafiota, iar mizeria morala pleaca toata de la el.

ma socheaza ca mai sunt inca oameni care vad totul intors pe dos, un grobian este elegant, cel elegant este prost, pipitele sunt ok in post de ministru sau presedinte de camera, dar Mircea Diaconu e incompatibil...

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...