vineri, 29 iunie 2012

Festivalul pedelist al ipocriziei şi al tupeului



Mâine este mare paranghelie la PDL. Se alege conducerea partidului. Jocurile sunt deja făcute. Blaga concurează singur, Flutur, la fel. Careva dintre Cristian Preda, Cotoa sau Paleologu va câştiga, probabil, un post de prim-vice.

Văd că pe nimeni nu interesează cine şi cum au fost desemnaţi cei 1500 de delegaţi la paranghelie. Ce mandat au? De la înfiinţarea sa, PDL a fost un organism profund nedemocratic. Nu mai amintesc de trecerea în 30 de secunde de la stânga la dreapta într-o unanimitate profund totalitară. Dar delegaţii sunt aleşi după un proces "electoral" la nivelul organizaţiilor locale şi judeţene. Aţi auzit de aşa ceva la PDL? 

Ce au înţeles pedeliştii din şutul în cur primit de la alegători? Nimic! Au fost pedepsiţi pentru comportament nedemocratic, şi ei ce fac? Un Congres perfect nedemocratic, în care nu există o competiţie reală, în care lucrurile sunt aranjate în culise? Şi după asta vor să fie votaţi, prezentându-se drept apărătorii democraţiei, un zid în faţa naziştilor de la USL? Chiar atât de tâmpiţi sunt? 

Sigur, veţi spune că este un Congres de avarie, că PDL trebuie pus pe linia de plutire. Da, dar nu va pluti, pentru că spărturile din corpul navei pedeliste nu au fost colmatate, ci doar se scoate apa,  cu pompele de santină funcţionând la maximum. E un status quo, o non-soluţie. Nu, Blaga nu este omul care să-i scoată din groapă. Nu s-au rupt de băsescu, nu au cerut iertare românilor pentru suferinţele provocate de proasta lor guvernare. Nu, stau şi plâng după pierduta putere, care le dădea acces la banii publici, şi visează doar la cum să-l dea jos pe Ponta. 

Se bucură degeaba că au rămas pe vechea lege electorală. Tot speră că va face băsescu o minune pentru ei. Dar atât. Nu au cum coagula "dreapta", pentru că drepta la care se raportează ei nu prea există în România. Cred că românii vor fi seduşi de fascitoida Nouă Republică şi de nenăscuta platformă civică a lui MRU.

Mâine vom asista la un festival al ipocriziei şi al tupeului. Am mai văzut de astea la PDL. Atâta pot, atâta oferă... 

4 comentarii:

Karakas spunea...

Cred ca este din ce in ce mai veridica ipoteza ca dl. Nastase a fost lucrat, si de serviciile noastre, si ale altora, cu sprijinul lui MRU, un infocat sustinator al vinzarii resurselor tarii si posibil dl Gitenstein, care se pare are dese contacte cu dl Basescu, neanuntate public (oare ce-or pune la cale de e asa de secret?).

Dl Nastase a devenit destul de incomod, cu opiniile sale critice despre vinzarea grabita a resurselor Romaniei (CupruMin), care de fapt pune problema suveranitatii Romaniei. Degeaba mai ai integritate teritoriala, daca altii te-au secatuit de resurse... Altfel, cum se explica graba de a fi judecat in dosarul Trofeul Calitatii, si aparitia prejudiciului, cind pe tot timpul procesului, s-a declarat ca nu exista prejudiciu, chiar de catre judecatori!!! Nu inteleg de ce chestia asta evidenta nu este discutata in presa, nimeni nu se intreaba: cum de a aparut prejudiciul, cind judecatorii au spus ca nu a fost?

E clar ca a deranjat tare niste personaje care ar fi facut citiva munti de bani din vinzarea CupruMin.

Daca cuplam evenimentele astea cu atacurile pe usa din dos facute cu ajutorul presei straine si a unor institutii obediente lui Basescu, te intrebi: ce democratie? E de fapt continuare a ceea ce Basescu a facut din prima zi de la Cotroceni: dorinta sa de a controla tot ce misca, si daca nu poate direct, o face prin intermediari, fie ei functionari ai statului, oameni din servicii, sau "prieteni strategici". Trebuie sa ii recunoastem talentul malefic...

I satzic spunea...

De-as ajunge sa fac de sapte ani pdl-ului!

Anonim spunea...

"... dorinta sa de a controla tot ce misca"

ma tem ca ai dreptate, asta i-a pierdut pe multi "cazuti" primavara asta sau in anotimpurile trecute.

Viviana

PS: am citit ca pun de manifestatie (sau mai multe...) si sunt in cautare de autorizatii (ca asa se demonstreaza in "stat de drept").

Anonim spunea...

Mi-e dor de vremurile când ambasadori de teapa lui Gîţiînştain (care se numeau pe atunci soli)plecau spre Marele Licurici cu mesaje gen "cui în cap pentru fixarea turbanului". Oare politicienii de azi ar avea tupeul/verticalitatea/conştiinţa să procedeze la fel ca Ţepeş, măcar din vorbe?

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...