joi, 21 iunie 2012

Pervertirea morală a elitelor



Există în România, pe bani europeni, deci şi pe banii mei, o drăcovenie, o "structură a societăţii civile", numită IPP, Institutul pentru Politici Publice. Cunoscut şi recunoscut mai ales pentru tenacitatea cu care numără băşinile aleşilor, consumul lor de hârtie igenică şi altele asemenea. O ocupaţie extrem de profitabilă altminteri. Ei bine, astăzi am citit un comunicat care m-a lăsat mască! Credeţi-mă, nu mi-am închipuit ceva mai pervers, şi nu-mi lipseşte imaginaţia! Cred că este pentru prima dată când cineva condamnă un sinucigaş pentru că le-a stricat lor distracţia şi nu l-au văzut cu zeghe şi cătuşe la mâini! Cum să tragi clapa bulăului, trăgându-ţi un glonţ în cap fără să ceri voie "elitelor" intelectuale şi "societăţii" civile!


"Consideram inacceptabil ca un fost premier, fost presedinte al unui important partid politic din Romania si in continuare o figura marcanta a clasei politice, sa se eschiveze de la respectarea unei decizii finale data in unanimitate de completul de judecata format din 5 din cei 9 cei mai importanti judecatori penalisti ai tarii noastre aflati la Inalta Curte de Casatie si Justitie.  Chiar daca nu ar fi fost corecta decizia instantei, a tuturor instantelor care s-au pronuntat in ultimii ani pe acest caz, consideram nedemn din partea lui Adrian Nastase sa nu accepte o hotarare a Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Facem aceasta afirmatie amintindu-ne ca, in trecut, in Romania mii de detinuti politici, personalitati ale vietii politice de la noi, alaturi de multe zeci de mii de oameni au intrat in penitenciar pentru a executa pedepse abuzive impuse de un regim dictatorial, asa cum pretinde si fostul premier despre actualul, iar acestia nu si-au pus problema sinuciderii", se arata in comunicatul IPP.

De asemenea, IPP critica "toti politicienii care il apara pe fostul premier in public spunand ca 'nu si-l imagineaza in zeghe' sau care contextualizeaza aducand in discutie ca un om cu o astfel de activitate politica pozitiva, ce altfel nu o poate contesta nimeni, nu merita sa fie condamnat". 


Cum poţi să scrii aşa ceva? Cum să spui: chiar dacă sentinţa nu e corectă, marş la bulău, să respecţi decizia unor tâmpiţi! Ce e aia sinucidere? Ăia trimişi de comunişti la bulău nu s-au sinucis! Fă şi tu la fel! 

Bă, tâmpiţilor! Aţi pervertit ideea de democraţie! Este cel mai ruşinos act produs de "societatea civilă". Mai mult, este odios! Pentru că acceptaţi, prin paralela cu perioada comunistă, ideea de deţinuţi politici, de acceptare a actelor arbitrare ale justiţiei, legitimaţi încălcările drepturilor omului. Sunteţi nişte viermi! Pe care orice om cu bun simţ are datoria să-i strivească fără milă!

9 comentarii:

Anonim spunea...

eu sper din tot sufletul sa vad acelasi comunicat cand nu va accepta baselu cu demnitate sa mearga la puscarie
astept o simetrie, un tratament identic.
macar sa fie consecventi in ticalosie

Fluieratorul spunea...

Am citit si eu mai devreme. Prostie crasa.

Anonim spunea...

si-au cumparat bilete, s-au aprovizionat cu floricele, dar... mare dezamagire, s-a suspendat spectacolul. astia sunt ca babele din Zorba grecul.

Anonim spunea...

Da, acesta este fascism pur - nici măcar cu față umană. De aceea afirmam anterior că va fi necesar ca România să treacă, curând, printr-un proces de defascizare, de sus și până jos, precum Germania hitleristă și Italia mussoliniană.
Anonymus Magnus

pacos spunea...

Imi cer scuze, mult prea usor punem eticheta "elite" unora.

Niste canalii. Doar niste canalii.

A-non-Im ; ) spunea...

In Romania s-a instaurat de acum, oficial!, regimul de teroare cu Stoica pe post de Robespierre loco (cu care aduce oarecum la moaca), delegat de Republicanii overseas via "gura-de-aur" a "excelentei sale". Ca tot se intreba de curand dl Gheorghe de ce nu mai iese el la rampa sa cuvante ca inainte. Acu vorbeste prin canale proxy, sa nu mai fie acuzat pe nedrept de imixtiune in treburile interne.
Cica: "Chiar daca NU AR FI FOST CORECTA decizia instantei, a TUTUROR INSTANTELOR care s-au pronuntat in ultimii ani pe acest caz, consideram nedemn ..." bla-bla-bla!
E o repetare aproape verbatim a cuvintelor dlui g dintr-un interviu. Regret doar ca nu am la indemana articolul ca sa pun textele in oglinda, vorba ceea, la un scrutin de "plagiatura". Altfel spus, un demnitar, fost sau actual, nu are dreptul moral sa induca suspiciuni asupra ("sfinteniei") instantelor judecatoresti, asa cum si trebuie ele privite in statul de drept, cu religiozoitate -- chiar daca ele sunt corupte pana la maduva si subordonate comenzii politice -- tocmai pentru a nu pune in pericol increderea turmei in statul de drept si actul justitiar, provocand "instabilitate". Cica, justitia e perfectibila, anarhia prin eludarea/negarea legii insa e periculoasa. E o teza pe care neoconii de pretutindeni o iubesc cu devotiune mistica. Nu trebuie, cred, explicat de ce.

Facand bilantul ultimelor zile fierbinti (care, cu siguranta, nu vor fi nici ultimele in acest sezon), pare ca se coaguleaza un scenariu posibil tot mai coerent, in asteptarea vizitei delagatiei americane, in componenta careaia sunt doi lobby-isti Republicani si o hawkish/pro war "blue-dog" Democrat (ori cum se mai spune, Republican-light) cu urmatoarele secvente:
- Disputa Premierului cu presh-ul pe chestia Bruxelles creste exploziv tensiunea "coabitarii";
- Vizita premierului in Polonia, unde se fac deja exploatari prin fracking;
- Estimp, acasa si in diaspora, se lucreaza intens concertat la compromiterea reputatiei premierului (acuza "irefutabila" de plagiat) si implicit a guvernarii USL;
- In paralel, condamnarea cu executare a fostului premier si mentor al actualului, plus, anuntarea de catre Morar a intrarii pe rol a altor dosare spre a mentine intensitatea terorii, cu scopul de a forta atari "compromisuri' la agenda USL;
- Presh-ul + alte canale reiau presiunile pe problema Rosia Montana, gazele de sist;
- Brusc si fara prea multa publicitate ori dezbatere publica (cum USL promisese), Parlamentul da liber la exploatarea gazelor de sist.
================================
Concluzia: Guvernul USL, compromis, trebuie sa cedeze, iar nu sa negocieze cum se angajase, incalcandu-si astfel promisiunile fata de electorat ==> electoratul se simte tradat din nou si se revolta la urne sau prin absenta --> "pdl=usl, aceeasi mizerie" ==> USL pierde alegerile in toamna!
===//===
Q.E.D. … ori sunt eu prea pesimist

Dragos Bora spunea...

Si la Fenomenul/Reeducarea Pitesti tortionarii faceau totul pentru ca detinutii chinuiti sa nu se poata sinucide si sa poata fi depersonalizati, mai nou la fabricile Apple din China au pus patronii plase pentru ca muncitorii sa nu se poata sinucide si patronii sa faca bani in continuare.

Si la noi, astia ar face orice numai sa-l vada pe Adrian Nastase umilit in inchisoare...

ANONIMUS spunea...

Sinuciderea este un act de vointa in functie de liberul albitru al persoanei, si daca sexul are vreo 60 de motive si sinuciderea are varii motive.Sunt sigur ca Dl Adrian Nastase a vrut sa pedepseasca pe nedemnii lui calai .Ca lombrozienii care au citit sentinta nu au nici o legatura cu justitia si dreptatea este evidenta.Cand niste asemenea patibulari se erijeaza in judecatori nu-i de mirare cand excedat si furios a hotarat sa-i pedepseasca.Ca Basescu a devenit brusc(sau mai putin brusc) un criminal odios ,un personal razbunator si nedemn,un tip nefrecventabil este ce a reusit cu brio dupa aceasta" vanatoare de vrajitoare"
Merita cu prisosinta si stie si el singur ca poporul Roman nu tolereaza nedreptatea si impilare, cand a fost cazul unor persoane rizibile,nu acum cand este cazul unui distins,carturar,fost Prim Ministru,Ministru de Externe,Presedinte de Partid,etc... in antiteza cu un contrabandist si piroman dovenit de propriile declaratii,depravat de joasa speta,betivan ,cu o cultura de parameciu,beotian care uraste cultura,un imbogatit fara temei dintr-o cariera de slujbas public,un violent care si-a lovit cu capul in gura niste nenonorociti care protestau ca le-a nenorocit afacerile modeste,si si-a aranjat podoabele pentru care IQ-ul amandorura nu depaseste 130.Acesta rusine a Romaniei a facut dintr-un om cu bune sau rele un martir.Bravos badarane,a-i reusit,desi nu cred ca asta sperai.Cand vei fi incarcerat, sa te gandesti la aceste momente.Si sunt sigur ca nu vei folosi un pistol ci, lacrimile care -ti vor inunda obrazul(tovalul).

Anonim spunea...

Ca unul ce mătură podelele (doar prin scris) cu haimanalele astea "civice" de ani de zile, în fața unei asemenea scîrboșenii pot doar să reamintesc celor ce, poate, au fost zdruncinați de obscenitatea comportamentului acestor impostori că, atît timp cît le cumpără vreo cărțulie abjectă sau cu moft sau vreo publicație scremută (toate ținute în viață oricum din banii publici), cît timp se uită la vreo mizerie de regurgitare "culturală", "etică" sau orice altă mască veșnic moralizatoare aleg să afișeze profitabil în săptămîna respectivă, cît timp terorismul "intelectual" început în decembrie 1989 cu dementa organizație de tip inchizitorial GDS, care a puit pe urmă tot felul de homunculi "civici", unul mai ticălos și mai antinațional decît celălalt, nu primește o ripostă devastatoare, cît timp își lasă copiii să fie pervertiți prin instituții de învățămînt ocupate de facțiunea "academică" a acestor terminatori, cît timp acceptă să fie molipsiți de comportamentul morbid, de scrîșnetul nefiresc (vezi figurile breugeliene gen CTP, Macovei, Cornea, Mungiu, Dan Grigore, patibularul cu papion) al urii acestor complexați sau ratați, de multe ori stipendiați pe față de agenturi destibilizatoare cu notorietate planetară, tot atît timp va dura și chinul și dezamăgirea și domnia anormalului.

Doar orgoliul gîdilat permite iluzia că ar participa cineva la un schimb de idei, cînd de partea "civicilor" se află o structură tipic mafiotă, cu doni, omerta, cupolă și tentacule întinse spre toate direcțiile.

Nu e nici o dilemă de rezolvat în privința acetor canalii, doar un individ sub hipnoză poate crede că mormanul de gunoi trîntit în mijlocul cetății ar fi un tezaur neprețuit. Pocnetul pistolului îndreptat de mîna acestor spurcăciuni spre tîmpla unui intelectual autentic (nu e primul agresat, au fost și alții supuși asasinatului lent pînă la Năstase) ar cam trebui să scoată din starea de hipnoză pe cei ce au pretenția că prețuiesc valori pe care civicii le distrug maimuțărind că le apără.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...