duminică, 24 iunie 2012

Săptămâna tuturor isteriilor



Începe una dintre cele mai mizerabile săptămâni politice din ultimii 22 de ani. Ştiu ce spun! Este săptămâna înfruntării între Ponta şi băsescu, în care totul este posibil. băsescu ştie că nu poate învinge decât într-un singur fel: obligându-l să demisioneze. Nu ştiu dacă mai are şi altceva decât plagiatul. Cred că nu, şi de aici şi furia lui împotriva lui Năstase. 

Sinuciderea lui Năstase(care nu e "tentativă", e o sinucidere, dar nu toate se termină cu moartea sinucigaşului) i-a stricat toate planurile. Nu că i-ar fi luat trofeul, adică imaginea lui Năstase cu cătuşe, mergând la mititica. Ci pentru că a mutat atenţia de la "plagiat". A încercat el, cu tembelul ăla de Vlaston, plus nelipsitul A lu' Gică, să reanime scandalul, dar fără prea multe şanse. Lumea academică nu vrea să fie prinsă într-o dispută care nu e a ei(deşi e vorba despre o teză de doctorat) şi nu vrea să deconteze tembelismele politice ale unora sau altora. Ca să nu mai spun că Funebriu, despre care se crede că e la originea mizeriei, nu are cotă prea bună la public. 

Mâine este CSAT. Nu ştiu tematica, dar chiar nu contează. În CSAT băsescu este practic singur, Ponta e cu toţi miniştrii după el. Din câte ştiu, deciziile se iau prin consens! Hopa! Tot mâine ar trebui numit noul ministru al Culturii. Să vedem dacă depune jurământul. Cum nu cred că Ponta va renunţa la prezenţa la Bruxelles în favoarea lui băsescu, acesta are doar trei zile pentru a se impune. Cum? Habar nu am! Dar nu cred că va risca să se ducă la Bruxelles odată cu Ponta. Nu pentru că l-ar paşte destituiirea, suspendarea, mă rog. Ci pentru că ştie un lucru: nimeni nu se topeşte de dragul lui în UE. Dacă mai face şi un astfel de scandal, a belit-o definitiv!

Probabil că va declanşa jihadul mediatic împotriva lui Ponta. Dar lumii puţin îi pasă! E vară, e cald, berea e rece, şi în afara talibanilor portocalii, nimeni nu are chef de gâlceava politicienilor. Iar faptul că băsescu e atât de "iubit" face lipsite de sens astfel de acţiuni propagandistice. Dar asta nu înseamnă că suntem la adăpost de isteriile mediatice. 

Să nu credeţi că, şi în condiţiile astea, luptele de săptămâna viitoare n-au să doară. Au să doară al dracului!  Vor bloca două instituţii: Preşedinţia şi Executivul, într-o confruntare fără finalitate. Şi va fixa cadrul "coabitării" viitoare. Probabil că băsescu vrea să-şi vândă scump pielea. Ştie că după alegerile din toamnă va fi suspendat. Dar aşa îşi construieşte statutul de şef al opoziţiei. El va fi opoziţia şi până în toamnă, pentru că lucrurile importante în PDL se vor petrece după alegeri. 

Misiunea lui e simplă şi clară: să producă, indiferent de preţ, cât mai multe pagube USL. România nu a existat niciodată pentru băsescu. Au existat doar el, şi interesele lui. Aşa trebuie citită şi săptămâna care vine. Ce va fi, vom vedea. Dar bine  nu va fi...

5 comentarii:

Theodora spunea...

eu zic ca nebunul se duce la Bruxelles

Anonim spunea...

Va rog, vedeti ce activa este Udrea pe Facebook etc.Isi scrie mesaje prin care se glorifica. Se recunosc, desi nu-s semnate, dupa gandirea si exprimarea ei. Dar, ce activi au devenit si altii din PDL si cei platiti pentru asta.

Lucian Sarbu spunea...

Ponta e fraier. Eu în locul lui aș lua un student, un sulifrică d'ăsta mic, ceva la vreo 20-21 de ani, cum se angajează atâția în call-centere; și l-aș numi consilier personal și purtător de cuvânt pentru toate căcaturile emanate dinspre Cotroceni. L-aș consilia special să răspundă numai „nu știu / nu cunosc / cu siguranță dl. Ponta va avea în vedere acest lucru (indiferent care)” și să vină îmbrăcat numai cu pantaloni scurți, adidași și maieu de Rahova. Când vreun bou de jurnalist mai deschide vorba despre rahatul cu plagiatul, sau alte rahaturi asemenea, aș zice „hai să discutăm despre problemele economice, strângeți vă rog restul întrebărilor pentru finalul întâlnirii” iar la finalul întâlnirii aș pleca, motivat de treburi, și l-aș lăsa pe dl. Sulifrică N. Ionescu să răspundă la oricâte întrebări cretine vor pune trepanații oranj. Efectul de PR asupra oamenilor care vor de la guvern un lucru simplu: să se ocupe naibii de treburile țării ar fi imens. Bineînțeles că toate babele virgine de la 22 or să-și dea rimelul peste cap, că cum, că care, că de ce și prin urmare, dar nu contează - oricum, în afară de postacii EVZ și 2-3 papioane nu le bagă nimeni în seamă.

Constantin Gheorghe spunea...

:)))) Superb, Lucian! Mi-ai înveselit ziua! Ceva de genul ăsta vedeam şi eu: la mişto răspunzi cu şi mai mult mişto, şi îţi vezi de ale tale, că vine scadenţarul economic şi social!

Fluieratorul spunea...

USL isi trage singur pagube, n-are nevoie de nimeni pentru asta. Din pacate.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...