miercuri, 13 iunie 2012

O realitate hidoasă



Prieteni, dincolo de gargara lui băsescu, există o realitate hidoasă, şi periculoasă, în spatele Consiliului European. E vorba de aşa-zisa "metodă inter-guvernamentală", care înlătură, încet-încet, metoda comunitară de conducere a afacerilor europene. Scurte explicaţii: sub pretextul că "democraţia e prea lentă, iar birocraţii de la Bruxelles au prea multă putere", s-a construit acest club al şefilor de stat şi de guvern, care ia decizii peste capul Comisiei Europene şi a Parlamentului European.

Această tâmpenie a permis apariţia monstrului Merkozy, acel directorat al UE, care a reuşit să facă şi mai dificilă viaţa europenilor şi a agravat criza economică, cu consecinţele pe care le vedem acum. Apropo: de ce a preferat România alegerea lui Von Rompuy, o fantomă, pe post de preşedinte al UE, în locul lui Tony Blair? De ce a acceptat reînnoirea mandatului lui? De ce a acceptat un Tratat care acum nu vrea nimeni să-l ratifice?

Democraţia o costa, dar 27 de nebuni care judecă precum băsescu: "Statul sunt eu!", sunt un uriaş pericol, indiferent ce cred pupinbăsiştii şi alţi amatori de despoţi luminaţi. Când ignori Parlamentul (European) şi Guvernul(Comisia), Europa Unită devine o casă de nebuni, ca şi România. Aşa că, băieţi, înapoi la origini, altminteri faliment scrie pe UE.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Touché, asta-i problema: Consiliul European si cine trage sforile acestui monstru.

Acum il vedeti voi pe Ponta capabil sa schimbe pozitia Romaniei respect la cea precedenta, concordata de Basescu?

Cum nu am auzit/citit de o asemenea schimbare in "programul" de guvern (si vazand cum au procedat cu FMI) nu-mi spuneti ca a fost/este un secret (e adevarat ca se dau telefoane dar ... nu e asta cazul)... ar fi un ... vis (si va ramane un vis).

Si cum Ponta a povestit in TV de o anumita invitatie ... sper pentru el sa fie adevarat pentru ca altminteri Alegerile Parlamentare (si toate planurile lor) vor lua apa sambetei. Putin dar sigur. PDS nu atrage cine stie ce electoratul nu numai datorita Comunismului ci si faptului ca in Occident Socialdemocratici sunt vazuti ca mari mincinosi si mari hoti: Spania, Italia, Greci, ... etc.

Seara buna, Viviana

Shadow spunea...

@Dle Gheorghe

de data asta eu nu sunt de acord cu dvs. :-). Prefer Consiliul European condus de 27 de nebuni fie ei care trebuie sa cada intr-o forma sau alta de acord decat "basina" aia de comisie europeana (adevaratii birocrati ai ue si nu parlamentul european) care nu numai ca ia decizii nedemocratice dar si "papa banii" aiurea pe asa zise "analize" de genul "apa nu hidrateaza" si "prunele nu sunt laxative".

Nu exista domeniu in care comisia europeana sa "exceleze" in competenta din pacate "concurenta" este cea mai slaba ea slabind firmele europene nu le "protejeaza" si nu protejeaza nici "piata" si nici consumatorul.

Karakas spunea...

Problema e veche. Mai toate incercarile de "federalizare" au fost stopate de statele membre. Dualitatea asta costa. In primul rind costa la capitolul democratie europeana si ce e ala un cetatean UE? Ce drepturi ale el si cum participa la viata Uniunii? Saracu' cetatean, e ultimul pe lista.

Anonim spunea...

Ooops:

D. Dungaciu: Daca Traian Basescu nu merge la Consiliu, socialistii castiga un vot,

pe Ziare.com

Constantin Gheorghe spunea...

Eu scriu despre asta de vreo trei săptămâni. Şi, de fapt, asta e realitatea. Restul e zgomotul galeriei...

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...