sâmbătă, 9 iunie 2012

Deci la vot, la vot, la vot!


Prieteni, un singur sfat vă dau: votaţi! Treaba voastră cu cine votaţi. Sunt alegeri locale, fiecare îşi ştie mai bine interesele, şi ştie la fel de bine cine i le-ar reprezenta cel mai bine. Sunt însă şi alegeri cu un pronunţat caracter politic. Şi, prin votul politic PDL, implicit şi traian băsescu, trebuie să primească o severă corecţie. Care are şi un rol de lovitură preemtivă împotriva USL: "băieţi, atenţie! Beliţi bine ochii, deschideţi urechile! Ce păţeşte PDL acum e nimic pe lângă ce-o să păţiţi voi, dacă ne dezamăgiţi!"

Mulţi spun că a fost o campanie anostă. Fie! Dar eu m-am simţit al dracului de bine în campania asta, după 22 de ani de isterie politică. Cred că la fel de bine v-aţi simţit şi voi. A dispărut agresivitatea aia tembelă, violenţa mesajelor. Lumea a venit la centru, respinge extremele. Nu mai behăie nici Becali, nu mai face vocalize nici Vadim, şi, în general, fiecare îşi vede de felia lui.

Sunt sincer cu voi. Alegerea mea e clară: USL la votul politic, Consiliul General şi Consiliul de sector, Chiliman la sector, Oprescu la Capitală. De ce? Pentru că şi Chiliman, şi Oprescu, deşi nu au mulţumit pe toată lumea, au făcut ceva, după patru ani mi-e un pic mai bine. Şi nu uitaţi: au fost trei ani de criză! Sigur, se putea mai mult. Dar de obicei mai binele e duşmanul binelui.

Şi încă ceva: avem tot dreptul să ne plângem de aleşi, să-i cenzurăm, să-i tragem de urechi. Dar, prieteni! Principalii vinovaţi de felul în care arată colectivităţile, oraşele, comunele, suntem noi! Ne comportăm iresponsabil, mizerabil, distrugem tot pe ce punem mâna. Faptul că primarul a încărcat nota pentru mobilierul urban nu ne dă dreptul să-l distrugem sau să-l furăm. Pentru pedepsirea primarilor există DNA.

Aşa că, atenţie! Aleşii noştri vor fi mai buni dacă şi numai dacă noi vom fi mai buni! Iar refuzul votului nu este o soluţie. Deci la vot, la vot, la vot!

2 comentarii:

I satzic spunea...

Sa-i lasam someri pe pdl-ei .Si ...scursurile lor!

Karakas spunea...

O declaratie a lui Basescu de azi care merita comentata:

„Este extrem de important să vedem dacă, într-adevăr, populaţia a înţeles că Guvernul nu a vrut să impună măsuri de austeritate şi că ţara trebuia trecută prin criză”, a declarat Traian Băsescu.
În cazul în care nu realizează acest lucru, susţine preşedintele, „lumea ar trebui să se uite la Spania şi Grecia”.


1. "Populatia" nu are cum sa inteleaga, ci indivizii care o alcatuiesc.
2. Ca sa intelegi ceva, e nevoie sa ti se prezinte o lista de argumente plauzibile. Ori Basescu si Guvernele sale nu au spus romanilor decit ca: "E criza! Saraci, stringeti cureaua!".
3. Daca Guvernul nu a vrut sa impuna masuri de austeritate, cine l-a obligat? Din presa nu reiese ca Romania ar fi fost in aceiasi oala cu Spania si Grecia. Ori, daca a fost, Guvernul nu a anuntat gravitatea situatiei economice din Romania.

Intrebarea este insa: nu cumva Guvernele lui Basescu au aplicat un plan internationalist-corporatist, si l-au prezentat ca fiind "pachet de austeritate"? Anume, sarantocii de romani pot fi mintiti, i-am obisnuit cu asta (vezi "traitul bine"), cind de fapt trebuiau "salvati" bogatanii. Pentru ca de fapt e criza lor, a celor ce stau in spatele bancilor ("investitorii"), cei care dispun de bici pe spatele popoarelor globalizate, sa le puna la munca pentru a-si recupera profitul. Pai altfel, de ce ar fi imprumutat miliarde de la FMI ca sa le dea bancilor? Au mers banii in programe pentru dezvoltare, pentru crearea de joburi? Nu, ei au fost pompati in banci, sa nu-si piarda creditorii banii odata ce economia nu a mai mers la fel de bine...

http://www.antena3.ro/romania-la-vot/traian-basescu-a-votat-acum-vedem-daca-populatia-a-inteles-ca-tara-trebuia-trecuta-prin-criza-170714.html

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...