marți, 26 iunie 2012

Stat reformat, stat eşuat



Ce mai contează faptul că AN intră la bulău acum sau peste câteva zile? De ce trebuie acest circ îngrozitor, care ne descalifică în primul rând ca oameni? Nu cred că există o altă ţară mai primitivă în UE decât România. O ţară pentru care valorile morale, juridice, politice nu înseamnă nimic. O ţară ale cărei elite intelectuale sunt lamentabile. Unde "societatea civilă" este o adunătură de pomanagii, sponsorizată de tot felul de indivizi sau guverne ale altor ţări, care vor să-şi atingă obiective care clar nu au legătură cu interesul naţional al României, unde serviciile de informaţii servesc alţi stăpâni, nu poporul român. În  ce ţară CSM cere să li se pună botniţă avocaţilor. În ce ţară justiţia cere limitarea unor drepturi constituţionale ale cetăţenilor, în numele apărării onoarei şi reputaţiei ei? 

Dacă madam Kovesi este atât de convinsă că AN n-are nici pe dracu, să-şi trimită poliţiştii de la judiciar şi procurorii din dotare, să-l ia de la terapie intensivă şi să-l arunce în închisoare. Şi terminăm cu circul! Se spune că Brădişteanu ar fi fost interceptat când spunea că Năstase nu este grav rănit. De ce era interceptat Brădişteanu? La ordinul cui? Sub ce acuzaţie? Şi afirmaţia lui nu trebuie verificată de o comisie de medici? Poate nu grav rănit din perspectiva lui, a omului care face transplant de inimă şi operaţii pe cord deschis. Dar grav din punctul de vedere al stării generale a lui AN. Pentru că omul are mai multe boli, nu doar rana de glonţ. Şi apoi Brădişteanu vorbea cu familia, minţea pentru a o linişti.  

Statul român, reformat de băsescu, este un stat eşuat. În toate aspectele sale. S-a ales praful, pe rând, de educaţie, de sănătate, de protecţie socială, de drepturile angajaţilor, de tot ce înseamnă bunuri publice. Nimeni nu mai respectă pe nimeni. Instituţiile statului sunt varză. Se încaieră după vrea pula lui băsescu, singura care contează pentru ele. Toţi se şterg cu Constituţia la cur. CCR a devenit organ legislativ, a treia cameră a Parlamentului. 


Este preţulş pe care îl plătim pentru că avem, în locul unui preşedinte responsabil, un preşedinte jucător, cu gândire totalitară. Nu despre Adrian Năstase este vorba acum. El a avut rolul unui revelator. Ne arată cât de oribil a ajuns statul român, cât de slab şi de ineficient, cât de lipsit de profesionalism şi de demnitate, şi cât de puţin îşi poate proteja cetăţenii. Asta trebuie să ne înspăimânte pe toţi. Dacă ne mai pasă de viitorul nostru.    

Un comentariu:

Fluieratorul spunea...

Romania este o tara unde incompetentii, prostii, nesimtitii, neanderthalienii, redusii mintali si paranoicii cu accente de sadism sint la conducere, platiti la greu din bugetul de stat. De multa vreme e asa, si lucrurile incep sa se vada si in interior, si in afara, clare ca ochiul. Asta e tara care implementeaza cu succes principiile din "Idiocracy": cu cit mai prost, mai galagios si mai "de gasca", mai sus in functie.

Asta e tara in care nu ajunge sa fii normal, sa-ti vezi de treaba ta, si daca dai dovada undeva si de bun simt esti de-a dreptul prost.

Asta e tara in care de la vecini pina la soferul de autobuz, de la orice ghiseu public sau privat pina la administratia de stat, toti care pot s-o faca isi bat joc de semenii lor.

Asta e tara impostorilor cu pretentii, a tzatzelor in sute de mii de euro, a mahalagiilor cu doctorate, tara in care nu mai exista principii altele decit codosia de orice fel, si nici valori altele decit banii si ifosele de mahala analfabeta.

Asta e tara din care normalitatea dispare zilnic, in orice fel, pleaca, moare, se izoleaza, si nu mai e mult pina cind toti cei de mai sus vor ramine singuri, ei si-ai lor. Ca in "Idiocracy". Si din acel moment o sa inceapa post-istoria, aia de dupa ce de a cincea avalansa de gunoi...

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...