luni, 4 iunie 2012

Naţionalism electoral şi disperare politică

Cu perspectiva pierdeii a cel puţin cinci sau şase preşedinţii de consilii judeţene în Ardeal, Roberta Anastase şi Vasile Blaga se trezesc din somnul concubinajului cu UDMR şi îi cer honvedului ăluia care conduce Parlamentul de la Budapesta, fie numele lui în veci ignorat, să stea acasă mâine, nu să se implice în campania PCM din judeţul Mureş. Sigur, pe ăla o să-l doară fix în cur de scrisoarea celor doi. 

Nu pot să uit ce potop de înjurături s-a revărsat, pe forumuri şi la rubrica de comentarii din ziarele, din pivniţele PDL, atunci când Ponta, apoi Ioan Rus, au cerut guvernului maghiar să exprime scuze pentru ieşirea jignitoare a aceluiaşi honved la adresa românilor, din urmă cu o săptămână. De ce nu au reacţionat cei doi în susţinerea poziţiei guvernului României?

Ce silă mi-e de acest politicianism ieftin! PDL are să-şi ceară scuze pentru multe. N-a făcut un singur gest de căinţă până acum. Şi cu cât vor continua cu aroganţă şi cu tupeu, cu atât sancţiunea electoratului trebuie să fie, şi va fi, mai severă. 

 Naţionalismul ăsta demonstrativ, electoral, fie că e vorba de cei doi portocalii, fie că este vorba de honvedul nesimţit de la Budapesta, este semn de disperare politică. El nu rezolvă nimic, nici pentru români, nici pentru maghiari. 

2 comentarii:

ddanilov spunea...

Stima deosebita,domnule Constantin Gheorghe pentru adevarata interpretare a gestului celor doi care au trimis scrisoarea iredentistului.Daca nu ar fi fost perspectiva pierderii adeziunilor ardelenesti la politica pedelista,i-ar fi durut in cur pe cei doi de soarta Ardealului.Doar acum,in al 12-lea ceas, vazand ca Ardealul le cam intoarce curul, pedeleul a schimbat tactica.Dar, felicitarile mele (!) ca le-ati decriptat semnificatia comportamentului: este vorba de interes electoral,nu de patriotism! Oricul nu numai Ardealul,Romania toata trebuie sa inteleaga ca pedeleul a fost pentru tara o ciuma,o mana de tradatori care au vandut tara la straini pe bucati,au fost cozi de topor,guvernare tradatoare in dauna interesului national.
Asemeni guvernelor puse de puterile coloniale in tarile colonizate,pedeleul a facut jocul dusmanilor natiunii impotriva natiunii pe care, pretind ei,o reprezinta!

Karakas spunea...

Maghiarii din Romania sunt sub o manipulare perversa atit de catre Basescu si regimul lui cit si de la Budapesta. Ei practic sunt divizati continuu in folosul fie electoral al lui Basescu, sau al unor partide nationaliste maghiare, cu efectele care le vedem intre Romania si Ungaria, si ecouri internationale. Nu avem la ce sa ne asteptam de la regimul Orban iar de la PPE am vazut cita "speranta" au dat europenilor. PPE trebuie sa plece din Europa, au adus UE in pragul descinderii.

Sper sa revina socialistii maghiari la putere. Erau mult mai rationali. Si bine ar face daca politicienii romani ar crea de pe acum premizele pentru a renunta la partidele etnice, in tot UE. Vezi recentele tensiuni de la Bonn, intre islamisti si extrema dreapta germana. Dicutia e lunga...

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...