joi, 28 iunie 2012

Reforma CCR, extremă urgenţă!



Eu, unul, am o singură nedumerire din tot circul de astăzi: de ce nu se mai publică în "Monitorul Oficial" decizia de ieri a CCR, care îl face pe băsescu "şef de stat" şi îi dă dreptul de a emite "mandate" pentru premier şi, în general, pentru cine vrea muşchii lui? 

Chiar trebuie să punem ordine nu atât în Constituţie, ci în felul în care se comportă CCR. De la o instituţie cu adevărat stimată şi profesionistă la începuturile ei, când a fost condusă de un ţărănist, dacă-şi mai aduce aminte cineva de asta, Vasile Geonea, un jurist de excepţie. Curtea a ajuns a treia Cameră a Parlamentului, adaugă la lege şi la Constituţie, răspund la comenzi fără să mai ţină cont nici măcar de păstrarea aparenţelor. Una peste alta, Curtea Constituţională este o pacoste, prin faptul că e aservită Cotrocenilor, şi îi face pe faţă jocul lui băsescu. 

Restul, văzând şi făcând...

3 comentarii:

Anonim spunea...

E greu sa reformezi CCR. Eu unul nici nu stiu de unde sa apuc acest animal paros si nevricos. Ca sa asiguri un minim de decenta ar trebui data o lege ca toti judecatorii de la curtea constitutionala trebuie sa fi fost judecatori in ICCJ macar o perioada de timp. Pe urma, insa, ca sa o depolitizezi, nu stiu ce ai putea sa ii faci. Problema cu adevarat e ca nu exista un jucator cu adevarat apolitic in spatiul romanesc (desi CCR se vrea asa ceva, si Presedintia se vrea asemenea, dar nici una din cele doua institutii nu reuseste asta).
Regele?
Orice-ar fi, nu cred ca se poate executa o reforma corecta a CCR fara o noua constitutie. Asta inseamna intai un ciclu de alegeri... E cale lunga.

Anonim spunea...

Ce sa publici daca nu era cine sa o scrie. Nu e o gluma, e declaratia unuia dintre judecatori si a adaugat ca la ora aceea erau cu totii obositi.

Eu l-am vazut la tv in direct. Era foarte iritat ... zicea el, obosit ...

Viviana

Anonim spunea...

Demolarile astea fac parte din planul lui Basescu. Pe ei nu-l intereseaza ce se intampla cu Statul, insa Ponta nu poate continua in felul asta. Are nevoie si el de un grup de consilieri (dedicati, foarte dedicati si loaiali, daca nu vrea sa ajunga si la mana hingherilor USL-isti, mai batrani sau mai tineri, de asta data).
Nu-l cunosc, nu l-am urmarit si nu ma dau in vant pentru comunicarea sa.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...