sâmbătă, 9 iunie 2012

Scurte, de dimineaţă




Scurte, de dimineaţă:
  • Îmi spune şi mie cineva de ce ăia de la "Critic Atac" sunt de stânga? Cumva pentru că ăia de la GDS şi "22" sunt de dreapta? Dacă da, atunci am pus-o"
  • Aseară, după meciul Rusia-Cehia, nişte tâmpiţi comentau meciul pe TVR 1. Prilej de rusofobie, ca de obicei. Ce folos că ruşii le dăduseră vreo patru boabe cehilor? Dacă aveau tricouri naşpa(roşii, de!), la dracu cu victoria lor!
  • Nu se putea să nu se dea în stambă elitismul din madam Pippidi. Comentând un articol despre Nicuşor Dan, pe Critic Atac, după ce ne ia la palme, încheie apoteotic: "Nu imi scrieti, ca nu o sa citesc. Astept sa vad in ziare ca faceti ceva sa construiti voi o societate a increderii – acela va fi raspunsul.
    Bine, madam! Îţi spun eu ce-o să citeşti în ziare: la Bucureşti, primar general Sorin Oprescu. Asta e! Scăpăm de tine până în 2016?
  • Raportarea la Nicuşor Dan a devenit o pacoste a dezbaterii publice în campania asta electorală pe Internet. Sigur nu e Mesia! Nici un geniu administrativ, că auzeam de el până acum. E un soi de Gică Contra, care se bagă şi el în seamă prin societatea civilă. Nu ştiu de unde rezultă că ar avea o viziune despre viitorul Bucureştilor. De programe de genul "n-ar fi rău să fie bine" m-am săturat. Oraşul ăsta se schimbă, şi sunt atât de multe forţe ale schimbării, atâţi actori, cu interese atât de divergente, încât nimeni nu va putea să le stăpânească şi le facă să tragă într-o singură direcţie. Să zicem mersi dacă poate cineva să le dea cât de cât o direcţie. Importsant este ca schimbarea se face. Iar primarul, dacă poate şi are cu ce, măcar să corecteze ce-i făcut prost, şi deja ar fi minunat. 
  • Aştept să văd cu cine votează clujenii. Cum spuneam, respect alegerea oamenilor, sunt liberi să facă ce vor. Dar dacă iese boc, sunt liber să-mi pun întrebări în legătură cu bunul simţ al "ardeleanului european", care ne tot dă lecţii nouă, miticilor?
  • Începe festivalul datului în judecată. PDL îl reclamă pe Ponta la Parchet. Videanu îl dă în judecată. Stoica, Valeriu Stoica, se gândeşte şi el la asta. L-o fi dat şi Nuţica, sau mi-a scăpat mie? E bine! La câte milioane de dosare îşi aşteaptă rândul, ce mai contează vreo trei-patru?! E de mare bine!
  • Până la urmă e sâmbătă, soare, frumos, zi de vară. Profitaţi, lăsaţi prostiile!

4 comentarii:

ANONIMUS spunea...

La ideea ardelenilor ca Boc este nevinovat ,pe jumatate este adevarat,ca doar ce mandru da cu "barda si secera ghine si fain"ca creminalul de Basescu a fost da vina,na!Dar ca l-a lasat in loc pe mandrul Apostol arata ca asta o sa faca si Boculetul daca iese "premar".
O sa fie USL-ul peste tot si Boc in varf ca" motul in cacat" in Cluj.Bravo lor.

Fluieratorul spunea...

Se intimpla ca am despre Nicusor Dan un feeling cam cum am avut la un moment dat despre Remus Cernea. Nu neinteligent, datparca se plimba prin peisaj cam fara rost... Sau cu un rost foarte limitat.

In cazul remus Cernea, dupa o bagare in seama oarecare in 2009, s-a dat discret cu PDLul, ca nu de alta, trena e mai comoda, dupa care a ales si mai vizibil tabara cealalta. Daca il intreaba cineva de ce, va auzi un raspuns de scopuri foarte inalte, ca asa si pe dincolo, ca sa cirmeasca barca puterii spre bine, etc. In realitate, aceasta intrebare are, ca la toata lumea, ca nimeni nu este Sf. Anton, un raspuns foarte trivial.

In cazul Nicusor Dan, lucrurile au pornit puternic pe spirala ascendenta si s-au inflamat nu de foarte mult, astfel incit acest flacau cu idei dubioase, cam neaplicabile, si cu un traiect nerelevant este brusc umflat de Internet ca o bula dot-com, fara sa insemne de fapt nimic. E luat in brate ca alternativa de tot felul de persoane si personaje, inclusiv de Elena Udrea, Cristoiu, Alina Miungiu, Vlad Petreanu, si considerat o alternativa de foarte multi internauti, fara ca vreunul sa isi poata justifica alegerea.

Se fac ca mergind spre Nicusor Dan voteaza anti-sistem, cind in realitate si personajul cu pricina este un produs al sistemului. Avem si noroi si perle in Romania, in aceeasi proportie ca peste tot in lume, mult noroi si putine si rare perle. Norocosi sa fim sa avem in fata noastra macar una in timpul vietii noastre...

De-aia s-a carat Caragiale la batrinete din tara... Va dati seama ca n-a suportat sa vada prostia interminabila si cameleonismul infinit al hotiei si imposturii in neamul asta.

Cit despre Alina Mungiu, ea insasi a spus zilele trecute un adevar care i se aplica intocmai: ca in aceasta tara, mizeria morala face ca tot omul care crede ca are o valoare sa prefere o cariera mediocra in afara tarii uneia in dregatoriile din interior. A facut acest lucru chiar ea, si probabil ca nu face rau ceea ce face acolo, dar sufera din plin de nerelevanta fata de chiar locul din care provine, si asta este un lucru trist, pentru orice om constient. Altfel, stim ca este o persoana cu opinii si gusturi eclectice.

chien spunea...

Cititi una tare, cred ca autorul se califica la titlul de Postacul lunii (i-am mai vazut si alte mesaje pe site, altfel as fi zis ca e unul care se distreaza parodiind stilul postacilor PDL):

"Toti cunoscutii mei care mai simpatizau cu USL inainte de venirea lor la guvernare, acum au ajuns sa fie mai inversunati ca mine. Ma gandesc ca asteptarile le-au fost inselate in cel mai meschin mod.
La Cluj Boc are toate sansele sa redevina primar iar acest lucru inseamna cu siguranta ca din Transilvania va incepe o noua revolutie anticomunista care va cuprinde toata tara! Boc este cel mai bun premier al Romaniei postbelice, care a salvat tara de la falimentul programat de USL in 2008 si care conduc tara azi, cand sunt la guvernare, spre situatia Greciei!!!
Daca vreti sa scapati definitiv de bolsevicii din USL, mergeti la vot si votati-ma si pe mine aici!!!"
http://www.hotnews.ro/stiri-12467128-alegerea-primariilor-presedintilor-consilii-judetene-procedura-vot-zonele-disputate-candidati-vezi-text-cum-desfasurat-campania-electorala.htm

ANONIMUS spunea...

Articolul D-nei Iulia Popovici cam livresc,este anti Nicusor.Pe langa faptul ca drumul spre iad este pavat de bune intentii,un asemenea" profet"
este gasit deobste la "Marcuta" cu un delir bine structurat si perfect logic.De la Tanacu la Primaria Bucurestiului este problema inteligentei si" cultura "ipochimenului".Sa te fereasca Dumnezeu oamenii providentiali si care nu sunt capabili de nimic.Sa ii si sprijini este curata nebunie furioasa.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...