marți, 19 iunie 2012

Război total



Regret, dar liberalii au greşit nominalizându-l pe Mircea Diaconu la Cultură. Şi el a greşit, acceptând. Aş putea pune pariu că, dacă aştepta până în toamnă, altul ar fi fost verdictul de azi. Noi nici nu ne imaginăm cât de mult s-a întins în corpul instituţional lepra portocalie! Abia acum începem să realizăm adevărata dimensiune a dezastrului. 

Ştiu, unii au râs de mine când scriam că demnitarul ideal, după definiţiile DNA-ANI- băsescu-macovei-tapalabă şi compania este boschetarul orfan. Bine, şi ăstuia i se poate reproşa consumul de aurolac! De fapt, o mână de oameni decide cine e bun şi cine nu. Cei care îl servesc pe băsescu nu se tem de nimic. Cei care-i sunt duşmani intră în malaxor. 

Ponta nu are decât o soluţie: să taie în carne vie, şi să nu-i pese de băsescu. Să-i ia rând pe rând pe băsescu, cu toată imunitatea lui, pe boc(a băgat şi ăsta mâna până la cot, prin intermediari, cei drept!), pe videanu, pe berceanu, pe udrea, pe toţi. Potop de plângeri penale. Nu se poate ca nici DNA, nici ANI, nici alţii, să nu răspundă la nicio sesizare în legătură cu respectivii. Să sesizeze CSM şi să întrebe de ce nu s-a făcut recurs în cazul Falcă. 

Să se ducă la Bruxelles, indiferent de consecinţe. Este un război total, în care nu se iau prizonieri. Mă doare în cot dacă Ponta a plagiat sau nu. De fapt, în povestea asta contează doar unde au fost puse trimiterile la autorii citiţi şi citaţi. Pe mine mă interesează dacă îşi face treaba lui de premier. Îmi ajunge că boc şi MRU au fost marionetele lui băsescu. Restul vom vedea la vot. Până atunci România trebuie guvernată. Am schimbat deja trei premieri în cinci lumi. Ministerele sunt năucite. Unii nici nu mai ştiu câţi miniştri au schimbat în trei ani.

băsescu trebuie să se obişnuiască de acum cu ideea că nu este şeful statului. Este doar preşedinte, cu prerogative limitate, şi atât. Statul este administrat de guvern, iar băsescu are şi el o părticică de putere, dar nu toată puterea. Nu se mai poate purta ca un monarh absolut, cum a făcut până acum.

Am scris până m-au durut degetele despre faptul că societăţile consensuale sunt infinit mai performante decât cele conflictuale. Ca să ajungi la consens, trebuie să rezolvi definitiv cu sursa conflictelor, adică să-l elimini definitiv din viaţa politică şi publică pe băsescu. Să plece pe mare, să se ducă la pescuit, să-şi facă ficatul praf la "Cireşica", treaba lui. Dar să înceteze să mai genereze conflicte. Mai avem şi altele de făcut, şi pe agenda publică el nici că există. Există nevoia de locuri de muncă, de servicii publice, de securitate a cetăţeanului. 

Ponta nu trebuie să dea un pas înapoi. La mârlănie se răspunde cu mârlănie, şi la violenţă, cu violenţă. Altă cale nu există cu băsescu. Sau poate se simte vreunul din servicii, cu o criză de conştiinţă, şi face publice coţcăriile băsescului. Şi atunci avem o rezolvare elegantă şi rapidă. Numai că, ghinionişti cum suntem, serviciile au să-i ofere în continuare muniţie pentru a purta acest război. C'aşa-i românul!
   

Un comentariu:

Stavarache spunea...

te citesc de mai multa vreme dar nu ti-am mai scris pana acum. cum sa zic ... ce s-a intamplat in tara in ultimii ani trebuie platit. basescu, boc, udrea, videanu trebuie sa dea socoteala in fata legii pentru faptele lor. ma tem in acelasi timp sa nu stricam jucariile tutoror ca sa zic asa, sa nu instituim noi un regim vindicativ. bine, vad ca dreapta nu are niciun fel de scrupul si niciun fel de grija de acest tip, astia nu stiu sa piarda si lupta pana la capat. sincer, sunt ingrozit si bulversat de ce citesc de cateva zile pe criticatac: majoritatea comentariilor (si articolelor!) sunt pro-basescu, pro-icr si slugilor lui. eu inca sunt zapacit si nu imi vine sa cred ca ernu s-a dus la o manifestatie pro-icr. ce e asta?! va fi razboiul total, cum spui, si imi pare rau ca se ajunge aici, dar nu e alta cale!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...