joi, 28 iunie 2012

Uzurparea uzurpării



Cum bine remarca un prieten, pe Facebook, de aproape opt ani de zile Pulimea Sa a fost ocupat până peste cap cu uzurparea calităţii de prim ministru. Din clipa când s-a declarat "preşedinte-jucător", ăsta a fost gândul lui: să fie preşedinte-premier. Adică Vodă! Nu i-a mers în primii ani, Tăriceanu fiind un tip mult prea leneş pentru a se deranja să-i dea atenţie! Nu l-a luat în serios, i-a zis ce avea de zis, şi punct! Sigur, avea în spate şi forţa de lovire a PSD, iar suspendarea a funcţionat pe post de calmant pentru băsescu. E drept că "322" a devenit o obsesie pentru băsescu, şi spectrul ăsta îl bântuie şi acum!

Nu vă mai povestesc ce şi cum cu boc! Ăla a fost doar o porta-voce, o marionetă, un neica-nimeni! băsescu a tăiat şi a spânzurat. A făcut ce a vrut pula lui. De aici şi invenţia mea, aceea cu Pulea Vodă. Această uzurpare de funcţii este motiv clar de suspendare pentru orice om de bun-simţ. 

Ceea ce s-a întâmplat azi este o revenire la ordinea firească a lucrurilor. băsescu trebuie să ştie că trebuie să se întoarcă la limitele atribuţiilor sale constituţionale. I s-a oferit o soluţie elegantă de ieşire din rahat: să ajungă la o înţelegere asupra participării celor doi la acţiunile din exterior. S-o accepte. După care şi preşedintele, şi premierul, să vină în faţa Parlamentului, pentru a li se aproba mandatul de reprezentare. Dacă poate face asta madam Merkel, o să poată şi Ponta, şi băsescu! Să n-o mai dăm după plop! 

Nu de altceva, dar o să le uzurpăm noi muma în cur cu ştampila de vot, de n-o să le mai ardă de hârjoneli constituţionale! 

3 comentarii:

andreiraduM spunea...

Te salut!
:)
Poate e cazul sa iesim la referendum si... vom avea, ca si la celalalt referendum, SURPRIZA - ca romanii il doresc pe Voda prin loboda!
Daca se va intampla asa, sigur imi voi face bocceluta si voi pleca din tara mioritei si a celor trei ciobani!

Ken spunea...

Domn Costin. pareti voios azi! La fel si eu! : ) Parca atmosfera e mai respirabila, macar pana maine. Dar eu tot nu cred ca barcagiu' s-a potolit, n-o are in sange, tihna nu-i prieste.
Oricum, ce ziceti de stirile astea (preluate de la Cotidianul)?
"Plângeri penale pe numele lui Victor Ponta"
Parchetul a confirmat astăzi opt sesizări pe numele lui Victor Ponta, patru dintre acestea fiind semnate, iar una trimisă prin email, anonimă.
O singura persoana a fost confirmată sub numele de Marius Mistreţu, un blogger din Japonia, care a depus sesizare pe numele premierului.
În urma acestor sesizări se poate începe urmărirea penală, dacă se adună destule probe pentru a dovedi vinovăţia.
Pe contul de facebook al Iuliei Motoc, judecător la Curtea Constituţională al cărei mandat a fost contestat de Titus Corlăţean, Marius Mistreţu,  onorabil proprietar de restaurant preocupat de mersul democraţiei în ţara de origine, devenit cunoscut după ce a relatat live cutremurul devastator care a culminat cu distrugerea centralei de la Fukushima, anunţă că l-a reclamat pe Victor Ponta la Parchet (nu spune şi care dintre ele).
(***Mistretu e prieten virtual cu Fumurescu, cel care a contribuit, impreuna cu Aligica, la afacerea "plagiatului." Omu-i maniac, din propriile-i povesti pe vox am inteles ca a renuntat la cetatenia romana in semn de protest fiindca statul or consulatul roman i-a perceput nu's ce taxa care lui, in calitate de libertarian sadea, ii repugna. Mi se pare ca a facut dreptul in Ro si ma intrebam daca el o fi "expertul" care si-a dat cu parerea despre teza lui Ponta? Ce oameni …)

"Decanul Facultăţii de Drept şi-a dat demisia"
Decanul Facultăţii de Drept Flavius Baias şi-a prezent joi demisia din funcţie.
"Mi-am prezentat demisia. Nu vreau să comentez motivele", a declarat decanul Baias pentru AGERPRES.
Flaius Baias afirmase miercuri că nu este de competenţa Facultăţii de Drept să analizeze acuzele de plagiat asupra premierului Victor Ponta.

petre spunea...

sunteti penibil.
Atat! :)

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...