miercuri, 27 iunie 2012

Lupta cu românii




Dacă traian băsescu are imbecilitatea să creadă că se luptă cu Victor Ponta, treaba lui. Lupta lui este cu românii, pe ale căror nevoi şi aşteptări se pişă cu nesimţire.  Şi-a cumpărat cinci judecători la Curtea Constituţională, mai are o mână de derbedei din serviciile secrete şi din Justiţie, mai ales din Procuratură, şi cu ei atacă Parlamentul şi Guvernul legitime ale României. Este un gest iresponsabil, şi cu atât mai iraţional, cu cât nu are ca miză servirea interesului public, şi doar gâdilarea orgoliului său supradimensionat, care i-a luat minţile. 

Azi s-a petrecut însă un fapt de o gravitate fără precedent. Prin decizia sa CCR a schimbat natura regimului politic din România, transformând-o într-o republică prezidenţială. O tinichea, un pişcot şi o cupă de şampanie fac minuni! Curvele politice de la noi se vând pe nimic! Pur şi simplu am asistat la o lovitură de stat. CCR a introdus instituţia "şefului statului", care NU există în Constituţie, precum şi dreptul lui de a "da mandat" premierului, drept care iarăşi nu există în Constituţie. 

Mâine războiul româno-român se mută la Bruxelles. Şi dacă tot e să se aleagă praful, atunci, indiferent de consecinţe, Victor Ponta trebuie să se ducă la summit. Nu înainte de a se adresa românilor, pentru a le explica punctul său de vedere, şi mandatul. 

9 comentarii:

Dan Stoica spunea...

Ne explicau Ponta&Antonescu pana acum 2 luni cat de ilegitim este acest Parlament... Nu-i credeti pe cuvant pe cei doi arhangheli? Ntz ntz ntz...

Constantin Gheorghe spunea...

Ilegitimitatea se referea la UNPR şi la modul în care a ajuns partid parlamentar. Parlamentarii sunt cât se poate de legitim aleşi. Să nu confundăm lucrurile.

Bujold spunea...

Ultimul "sef al statului" a fost Ion Antonescu. Nu cred ca Ceausescu a folosit aceasta sintagma. Sa mai zica postacii de dreapta ca nu avem fascism.

Karakas spunea...

Inteleg ca Ponta are mandat de la Parlament sa reprezinte Romania, iar Basescu tocmai a primit binecuvintarea Curtii Constitutionale (dupa ce, intimplator, i-a decorat pe toti judecatorii).

Cred ca va fi o excentricitate, ca Presedintele sa aibe pozitii de dreapta, iar Ponta, de stinga, referitoare la pactul de stabilitate fiscala in UE si austeritate.

Fluieratorul spunea...

Ha, ha, si DW care titra "Romania pe drumul pasnic al loviturii de stat parlamentare" (http://www.dw.de/dw/article/0,,16052350,00.html)

Victor Ponta a mizat pe bun simt in discutia asta, Basescu pe relatii si tupeu, ca intotdeauna.

Ma bucur ca am luat hotarirea acum citeva saptamini sa plec din tara, si ca sint acum pe ultima suta de metri a "lichidarilor". daca nu m-as fi hotarit atunci, ma hotaram astazi, for sure. Plec in lume sa-mi vad de treaba, poate ma si stabilesc undeva, si daca ma mai intorc vreodata aici, sper sa nu mai existe fetzele pe care le vad acum. Incredibil ce se intimpla, cind chiar avem devoie de cu totul si cu totul altceva.

ANONIMUS spunea...

Ce se numeste un act care produs prin mituire duce la schimbarea regimului politic a Constitutiei prin intermediul CCR.Va spun ,un puci de stat care ataca Parlamentul si Guvernul.Deci este un act de tradare nationala pentruca reprezentantul poporului pus sa vegheze asupra Constitutiei pune mana pe puterea executiva peste vointa Parlamentului.Pentru aceasta lovitura de stat,prin folosirea injusta a CCR-ului si folosirea lui cu ajutorului presedintelui din Republica parlamentara in Republica Prezidentiala ,Basescu trebuie schimbat pentru inalta tradare ,iar reprezentantii CCR demisi de Parlament.Si m-a tem ca e posibil,mai aproape decat schimbarea presedintelui prin referendum.

Dan Stoica spunea...

http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-radio_tv-10903337-victor-ponta-parlamentul-este-ilegitim-plin-tradatorii-lui-traian-basescu-nu-vandut-oprea.htm Mda, 10.12.2011. Alte vremuri...
Apropo, cine a mai votat pentru pontanac? Nu cumva si Oprea&friends?

casandra spunea...

@Bujold,
Antonescu a fost "Conducatorul statului legionar".
Ceausescu chiar a fost "seful statului", conform articolului 71 din Constitutia RSR din 1965.
"Art. 71.
Presedintele Republicii Socialiste Romania este seful statului si reprezinta puterea de stat in relatiile interne si internationale ale Republicii Socialiste Romania."
http://legislatie.resurse-pentru-democratie.org/const_1965.php

Bujold spunea...

@casandra, n-am stat sa citesc constitutia RSR, dar daca Ceausescu a fost "sef al statului" si Antonescu nu, atunci e bine.... Nu suntem pe cale sa devenim stat fascist. M-am linistit.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...