luni, 11 iunie 2012

Artimetica electorală, explicată lui Nicuşor Dan



În postul precedent am făcut o eroare: i-am atribuit lui Nicuşor Dan 70.000 de voturi în Capitală. Am avut o zi agitată, am avut mult de lucru. Sigur, lucrul meu e ăsta, cu scrisul. Destul de bizară ocupaţie, pentru unii dintre "admiratorii" mei. De fapt, conform BEM, el a obţinut sub 12.000 de voturi, de aproape cinci ori mai puţin decât numărul de semnături depus odată cu depunerea candidaturii. El visa ca dacă fiecare dintre cei 58.000 de presupuşi "votanţi" care au semnat pentru el convinge alţi patru  cetăţeni să-l voteze, s-a scos primar.

Sfântă naivitate! Habar nu are pe ce lume trăieşte! El n-a aflat până acum că românul seamnează pentru una, şi semnătura este folosită pentru alta? Şi idiotul ăla de Urinel a avut numărul de semnături, şi a luat o laie! 0,1%! Nu s-a votat nici măcar el!

Nicuşor Dan a fost atât de prost să creadă că are deja în buzunar 58.000 de voturi? Şi vrea să fie primar? Până peste poate! Pe ce credea el că s-a construit elanul ăla în favoarea lui? Pentru faptul că îi dădeau unii "like" pe Facebook? Dumnezeule mare!

9 comentarii:

Fluieratorul spunea...

Un "Like" pe Facebook se da fara efort, si pentru orice prostie. La vot tre'sa te deranjezi sa te duci, si daca te-ai dus, sa te gindesti. Asta cere un efort enorm, cel putin de la aia care dau "Like" pe Facebook.

j spunea...

alo, au votat 776.520 de bucuresteni din care 71.000 de voturi cu Nicusor Dan, deci fa-ti matale aritmetica corecta!

Constantin Gheorghe spunea...

Deocamdată în dreptul lui sunt doar vreo 11.000 de voturi, vezi documentele publicate de HotNews. Mai sunt şi nule, şi anulate. Asta e oficial azi, despre asta scriu.

Karakas spunea...

Nu stiu cine e Nicusor Dan, dar stiu ca oamenii vor o societate mai echitabila, si mai corecta, care serverste cu oportunitati bune si majoritatea, nu numai o minoritate. Ca ii spunem socialism sau altfel are mai putina importanta.

Radu Rizescu spunea...

Esti in eroare Deocamdata sunt doar 11 000 de voturi pentru ca sunt doar ~ 12% din sectii numarate. Te-ai simtit cumva repreznetat de Oprescu?

Constantin Gheorghe spunea...

Da, mă simt reprezentat de Oprescu. Şi nu, Nicuşor Dan nu are cum înţelege şi face ceva pentru oraşul ăsta. Eu m-am cam săturat de salvatori, de Mesia din ăştia, care fac pe hârtie. Cum m-am săturat de "solidaritatea" pe internet. Dacă e să mă convingă cineva, acel cineva e candidatul, nu fanaticii săi susţinători. Contribuţia lui Nicişor Dan la calitatea vieţii mele în Bucureşti e undeva sub zero. De ce l-aş vota? Doar pentru că e Nicuşor Dan? Că altă calitate, în postura de candidat, nu-i găsesc. Nu discut ce face el ca matematician. Au mai îmbrăţişat nişte unii un Mesia de genul ăsta, pe băsescu, şi a făcut căcatul praf, şi ca primar, şi ca preşedinte. Mulţumesc, sunt imun! Vreau oameni, nu statui!

Lucian Sarbu spunea...

Laicurile de pe FB nu au o relevanță locală, poți să iei Like și de la un ungur din Sf. Gheorghe dacă îi place de mutra ta. Deci, „victoria” lăicuicioasă de pe Facebook nu însemna nimic concret pentru ND (16.000 de laicuri față de 10.000 ale lui Oprescu2012), cineva ar fi trebuit să-i explice mai amănunțit cum funcționează media socială, nu să-i întrețină iluziile.

Anonim spunea...

n-ar fi mai constructiv sa va ocupati cu "baietii nostri" in loc sa le faceti publicitate astora?! Vin alegerile ... intre timp alte 25 de milioane de euro de la Ministerul Educatiei au fost ingropate pe undeva, de cineva ... niste comisii schimba membrii precum serviciul de farfurii mostenit de la bunica ... Tare imi e tema ca foarte foarte curand in echipa de guvern nu se va mai sti ce face mana dreapta si ce mai face mana stanga ... Atentie!!!

Viviana

Corneliu Calotă spunea...

rapsunsuri la dilemele tale legate de Nicusor pot fi gasite la:
http://www.youtube.com/watch?v=CsrfovOPcjk&feature=related
un link catre "who the fuck is ..." al lui Smokie. textul melodiei nu e foarte instructiv, dar... titlul??!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...