sâmbătă, 5 februarie 2011

Sictir, jigodie!



Simt o silă imensă atunci când trebuie să scriu despre băsescu şi despre boc. Ceilalţi din gaşca portocalie sunt fie canalii, fie idioţi. Ăştia doi sunt cuplul perfect de ticăloşi. Ticăloşi cu premeditare, ticăloşi cu sistem. Ne-am obişnuit să vedem în boc un soi de servitor umil al lui băsescu. Încep să mă conving că nu-i aşa, că este ticălos pe cont propriu, şi unul mult mai motivat decât băsescu. băsescu este un ticălos natural, boc îşi propune să fie ticălos. Şi-i iese chiar mai bine decât şefului lui. Copia depăşeşte originalul în ticăloşie.


Ce ticăloşie mai mare decât cea a bocului, care nu doar că nu îşi asumă nimic din ceea ce a făcut în ultimii doi ani, din dezastrul economic şi social pe care îl generează şi-l amplifică, dar mai şi pozează în "salvatorul României"?


"De ce a fost foarte greu? A fost o combinatie nefericita intre ceea ce ne-a lasat actuala alianta, care se contureaza astazi, socialist-populista, PSD-PNL, in 2008 si o criza economica de o duritate fara precedent dupa al Doilea Razboi Mondial. Aceasta situatie ne-a obligat, in 2010, sa luam masuri dure, sanatoase cu prezentul, corecte cu viitorul si care ne-au creat probleme politice".

Boc a afirmat ca "dupa partea rea vine si partea buna", deoarece PD-L nu a adus criza economica si nu a accelerat criza in Romania. El a spus ca, daca democrat-liberalii nu ar fi stopat, in 2009 si 2010, politicile populiste, tara ar fi ajuns in faliment. "Va spun cu maxima responsabilitate, continuarea politicilor populiste din 2008 ducea Romania in faliment si in incapacitate de plata cu consecinte dramatice pentru soarta fiecarui roman, a fiecarei firme si a fiecarui loc de munca".


"Prin noua alianta pe care o fac cei de la PSD si PNL, alianta socialist-populista, ce fac de fapt? Apara si favorizeaza statul creat de Ion Iliescu. Prin mentalitatea, gandirea si lucrurile pe care le-a promovat in Romania avem un stat care nu a incurajat munca, ci lenea, am avut un stat care i-a obligat pe romani sa stea cu mana intinsa".
 
 
Câtă ticăloşie în atât de puţine cuvinte! După ce ai adus sub pragul de sărăcie milioane de români, după ce ai tăiat ajutoarele sociale unor oameni pe care orice societate responsabilă şi demnă îi protejează, după ce ai făcut datorii de peste 30 de miliarde de euro, pe care nimeni nu poate spune unde s-au dus, după ce ai tăiat pensii şi salarii, de-a valma, după ce ai distrus zeci de mii de firme viabile cu politici fiscale inepte, după ce ai discreditat instituţii, oameni, ai aruncat anatema asupra unor categorii sociale, vii şi pozezi în salvator? Hai sictir, jigodie!

Un comentariu:

Karakas spunea...

Boc e deja in campanie electorala. Tot ce a afirmat este de un ridicol imens.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...